Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ''Her sandığa bir kadın''

        CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP'nin seçim stratejileri arasında ''Her sandığa bir kadın'' projesinin de yer aldığını belirtti.

        Usluer, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiğini anımsatarak, kadınların seçme haklarını kullandıkları kadar, seçilme haklarını kullanamadıklarını bildirdi.

        CHP'nin kadınlara önem verdiğini ve bunun her fırsatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da dillendirildiğini ifade eden Usluer, şunları kaydetti:

        ''İktidara giden yolda birlikte çalışmak çok önemli. 'Her sandığa bir kadın' projemiz var. Önümüzdeki günlerde genel merkezde bu projeyi başlatacağız. Her Sandıkta Bir Kadın Projesi, Türkiye'nin gelecek kasası, seçim sandıklarının kadınlara emanet edilmesi anlamına geliyor. Seçimlere kadar çok az zaman var, bu zamanı en iyi şekilde değerlendireceğiz. 'Seçim sandıkta kazanılır' lafı çok doğru, sandık başında yapacağımız hatalar bize bir kaç puan kaybettirebilir, ama yapacağımız iyi çalışmalar puanımızı dahada artırmamızı sağlayacaktır. Bu açıdan kadınların çok önemli olduğunu düşünüyoruz.''

        Usluer, bir gazetecinin ''CHP Genel Başkanı Süheyl Batum'un Zonguldak'ta söylediği sözlerini nasıl yorumluyorsunuz?'' sorusuna, ''Bu konunun bugünkü toplantıyla hiç alakası olmadığını düşünüyorum. Aslında, konuşmaları değerlendirirken, bütününe bakmak gerektiğini söylemek istiyorum. Cümleler değil, bütünler üzerinde konuşmanın daha doğru olacağına inanıyorum'' diye yanıtladı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa