Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ''Hepinizin sağlığınıza''

        CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, süt tüketimini artırmak için kampanya başlattı, herkesi süt içmeye, kahvehanecileri de süt ürünü bulundurmaya çağırdı.

        Öğüt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla başlattığı ''süt kampanyasında'', ilk olarak kendisi süt içti, sonra Ardahan'dan getirdiği sütü gazetecilere ikram etti.

        Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yapacak kişinin, ''süt beyinli'' olması gerektiğini belirten Öğüt, ''Beyninde devamlı sütü geliştirecek, sütü tüketecek, sütün para etmesini sağlayacak projelerinin olması lazım'' dedi.

        Türkiye'de 300 bin süt üreticisi bulunduğunu, yıllık yaklaşık 12 milyon ton süt üretimi yapıldığını ifade eden Öğüt, maliyeti 70 kuruşun üzerinde olan sütün litresinin Doğu Anadolu'da 35-50 kuruş, batıda ise 50-70 kuruş arasına düştüğünü söyledi.

        Öğüt, ABD'de süt tüketiminin yıllık kişi başına 292 litre, Avrupa'da 342 litreyken, Türkiye'de 146 litre olduğunu dile getirerek, ''Sütün para etmesini, süt artışını sağlamak için Hükümetin, askerimize, polisimize, ilköğretim okulunda okuyan çocuklarımıza süt vermesi lazım'' ifadesini kullandı.

        CHP'li Öğüt, sütteki KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesini de önerdi.

        Kahvehanecilere, ''Çay bulundurduğunuz gibi süt de bulundurun'' diye seslenen Öğüt, herkesi süt içmeye çağırdı.

        Öğüt, konuşmasının ardından sütü ''Hepinizin sağlığınıza'' diyerek içti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa