Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bizim de böyle bir çalışmamız yok"

        Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, polislerin ardından başka meslek gruplarının da kısaltılmış askerlik yapmasına yönelik İçişleri Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığına ilişkin kendisine bir bilgi gelmediğini belirterek, Milli Savunma Bakanlığı'nın da bu yönde bir çalışması olmadığını söyledi.

        Estonya Savunma Bakanı Jaak Aaviksoo ve beraberindeki heyet, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e resmi bir ziyarette bulundu. Gönül, konuk bakan Aaviksoo'yu resmi törenle karşıladı. Aaviksoo tören kıtasını Türkçe 'merhaba asker' diyerek selamladı.

        Beraberlerindeki heyetle görüşmeye geçen iki bakan burada basına açıklamalarda bulundu. Bakan Gönül, Estonya'nın başından beri Türkiye'nin AB'ye üyeliğine verdiği destek için teşekkür etti. Konuk Bakan Aaviksoo da, Türkiye'nin bölgesinde barış ve istikrar konusunda önemli bir rol oynadığını belirterek, Türkiye'nin NATO'ya katkısından dolayı da memnuniyetlerini dile getirdi. Aaviksoo, en kısa zamanda Türkiye'yi AB'de görmek istediklerini diye getirdi.

        ASKERLİĞİN KISALTILMASI

        Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gönül, polislerin ardından, kaymakamların da kısaltılmış askerlik talepleri olduğunun hatırlatılarak, "İçişleri Bakanlığı ile bu konuda prensipte anlaştığınız belirtiliyor; başka meslek grupları için de kısaltılmış askerlik söz konusu mu?" sorusu üzerine, "İçişleri Bakanlığında herhangi bir çalışma olduğu ile ilgili bana bir bilgi intikal etmedi" dedi. Milli Savunma Bakanlığı olarak böyle bir çalışma yapıp yapmadıklarının sorulması üzerine ise Gönül, "Bizim de böyle bir çalışmamız yok. Siz 'çalışma var' dediğiniz için söylüyorum bunu. Böyle bir çalışma bize intikal etmedi. Bizde de böyle bir çalışma yok" diye konuştu.

        IHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa