Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM'de Genel Kurul gerginliği!

        TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

        Gündem dışı söz alan AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Ardahan'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi vererek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Ardahan'a yapılan yatırımlardan rahatsız olduğunu'' savundu.

        Kaya, konuşması sırasında, ''Hala birileri askerde medet umuyor. TSK'yı yıpratmaya kimsenin hakkı yok'' ifadelerini kullandı.

        Bu sözler üzerine, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kaya'ya gündem dışı konuşmayı Ardahan ile ilgili istediğini anımsattı.

        Hamzaçebi, sataşma nedeniyle söz alarak, Kaya'nın sözlerini ''aslı astarı olmayan bir iddiaya dayandırdığını ve gerçekle ilgisi olmadığını'' savundu. Hamzaçebi, şunları söyledi:

        ''Başbakan'ın, Ardahan'da açılışını yaptığı ifade ettiği tesislerden bir tanesinin istinat duvarı olduğu anlaşılmıştır. Siz gelip bu iddiaya yönelik bir açıklama yapabiliyor musunuz? Açtığı tesisler arasında istinat duvarı var mıdır yok mudur? Üç tane menfezin söz konusu tesislerin arasında yeri var mıdır yok mudur? Telekom binalarının onarılması var mıdır yok mudur? Bunlar tesis midir? Biz sayın Başbakan'ın açtığını iddia ettiği bütün tesisleri inceliyoruz. Biz tesis açılmasından mutlu oluruz.''

        CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de ''Gaziantep ve Kilis'e gerçekleştirilemeyen GAP yatırımlarıyla'' ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

        ''YAPTIKLARIMIZA HAYALLERİNİZ BİLE ULAŞAMAZ''

        Konuşmalara yanıt veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ardahan'ın yatırımları AK Parti iktidarında gördüğünü ifade etti. Eroğlu, ''Basit istinat duvarı dediği koskoca taşkın koruma tesisidir. Bunu basit istinat duvarı diye nitelendirmek son derece yanlıştır. Maliyeti 1,5 milyon liradan daha fazladır'' dedi.

        Başbakanın tesisleri ellişer yüzer açtığını ifade eden Eroğlu, ''Geçmişte bakanların basit bir barakayı, Bakanlar Kurulunun basit bir göleti açmak için gittiğini biliyoruz'' diye konuştu.

        Kilis ve Gaziantep'e yapılan yatırımları anlatan Eroğlu, ''Bizim yaptıklarımıza sizin hayalleriniz bile ulaşamaz'' dedi.

        AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel de Mardin Tarihi Dönüşüm Projesi ile yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa