Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Batum'un sözleri ve tepkiler

        "Her yerin anayasa hukukçusu olsa ne olur!"

        Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında Batum'un sözlerini değerlendirdi: "Ana muhalefet partisi geçmişinden bugüne darbe şakşakçılığından vazgeçmedi, bugün de vazgeçmiyor. Bakıyorsunuz sıfatı anayasa hukukçusu olan biri çıkıyor garip şeyler söylüyor. Senin her yerin anayasa hukukçusu olsa ne olur? Bu tür kişiler akademisyen olamaz. Bu tür kişiler hukukçu da olamaz. Bu tür kişiler olsa olsa elindeki Anayasa kitapçığını ezberlemiş bir kişi olarak meydanda dolaşır. Siyasete girdiği anda işte kral çıplak meydana çıkıyor. Söylediği laflar ortada. Şu anda kalkıp da TSK'ya yönelik kartondan bir kağıtmış diye orduyu adeta Amerika'nın yönetimine, idaresine vermiş bir havada gösterme anlayışı bir suçtur. Ve şuanda da Zonguldak böyle bir işi başlattı. Ben de buradan bu suç duyurusunu ilan ediyorum.

        Kılıçdaroğlu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "her kurum gibi ordunun da eleştirilebileceğini'' ifade ederek, "Ama önceki genel başkanımızın söylediği çok güzel bir söz var: Orduyu eleştirmek CHP Genel Başkanı katında ancak olur." dedi.

        "Şuursuz bir siyasetçinin hezeyanları"

        Batum'un sözleri, Bahçeli'nin de gündemindeydi. MHP lideri, grup toplantısında "Söz konusu CHP yöneticisinin 'Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannetmişiz' sözleri, talihsiz olduğu kadar, şuurunu kaybeden bir siyasetçinin hezeyanlarından başka bir anlama gelmemektedir. Tavsiyemiz, bu CHP'li yöneticinin askerden ne beklediğini açıklıkla ortaya koyması; demokrasinin ve sandığın erdemine inanmıyorsa bundan sonra siyaset yapıp yapmama konusunda kendisini bir kez daha gözden geçirmesidir.'' şeklinde konuştu.

        "Söylediklerim TSK'yı üzerse ben de üzülürüm"

        Sadece 'kağıttan kaplan' sözünü aldığınızda amacını aşan bir ifade olur. Söylediklerim TSK'yı üzerse ben de üzülürüm. TSK benim için değil, genel bir açıklama yapmıştır. Ben Bekir Bozdağ'a filan cevap vermek için söylemiyorum ama ben darbe yapsınlar filan beklentisi içinde değilim. Buna karşıyız da. Arkasından bakıyorum 28 şubat'ı görüyorsunuz, demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik...

        "Kağıttan Kaplan" gündeme geldi mi?

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

        Koşaner'i CHP Genel Merkezine gelişinde, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Gülsün Bilgehan ile Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Hamret Şafak Erdemiş karşıladı.

        Basına kapalı yapılan görüşme, 35 dakika sürdü.

        Koşaner'i Genel Merkezden uğurlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin ''Süheyl Batum'un sözleri gündeme geldi mi?'' sorusu üzerine...

        TSK'dan Batum'a cevap!

        Genelkurmay Başkanlığı, her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretlerinin üzüntüyle izlendiğini bildirdi.

        Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, 6 Şubat 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında, iki büyük siyasi partiye mensup ve yönetici konumundaki bir kısım siyasilerin Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında bazı değerlendirmelerinin...

        CHP'li Batum'dan çok tartışılacak sözler!

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, ''12 Haziranda hepimiz göreceğiz, karne notu, özellikle bazı notları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok yüksek'' dedi.

        Batum, çeşitli etkinlikler için geldiği Zonguldak'ta, Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret ederek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bir gazetecinin, AK Parti tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan karneyi nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine Batum, şunları kaydetti...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa