Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Gül'den Hakkari'deki saldırıyla ilgili açıklama

        Terör örgütü sicili bu tür olaylarla doludur. Ama bu vesileyle şunu tekrarlayalım; mayınlar dünyada ordulara bile yasaklanmıştır. Şimdi terör örgütünün nasıl mayın kullandığını ve güvenlik güçlerini bırakın, sivillere karşı Ankara ve İstanbul merkezinde neler yaptığını hatırlarsanız, bu olayın da hiç değilse bazı tahminlerini yaparsınız. Ama halktan ve uluslararası camiadan görecekleri tepkiden dolayı, başında hemen bir suçlu bulurlar. O suçlu da hemen devlet olur.

        Türkiye'de her şey tartışılıyor açıkça. Bunlar da tartışılıyor. Önemli olan bütün meselelerin bilgi ve sağlam tecrübler, uluslararası tecrübeler gözönüne getirilerek tatışılması. Şuanda Türkiye'nin gündeminde bu yok. Belki tatlı geliyor, manşetlerde çıkabiliyor, onun için bazılarına kolay geliyor. Herkes konuşuyor onun için, konuşuluyor ama şuadna Türkiye'nin gündeminde bu yok. Uğraştığımız çok önemli konular var.

        Ama bütün bunlar tartışılıp konuşulabilir. Tabi ki avantajları, dezavantajları, parlamenter sisteme göre karşılaştırılabilir, tartışılabilir ve büyük meseleler, TBMM başta olmak üzere halkımızın kararıyla verilebilir, hepsi olabilir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa