Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "BDP ile her görüşme öncesi saldırı oluyor"

        TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP ile hükümet yetkililerinin görüşme talepleri olduğu her zaman terör örgütü saldırılarının gerçekleştiğini söyledi. Ayasofya'da ayin yapma teşebbüsünde bulunanların iyi niyeti olmadığını da belirten Şahin, "Ayasofya Hristiyan mabedi değildir" dedi.

        TBMM Başkanı Şahin, Hakkari'deki mayınlı saldırının BDP'li temsilcilerin hükümetle görüşme talebi sonrası olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin sıkıntılı sorunlarını çözmek için ne zaman BDP'li yetkililer ile hükümetin görüşme talebi bulunduğunda mutlaka bir terör eyleminin meydana geldiğini söyleyen Şahin, bu görüşme talepleri sonrası hep terör eylemi olmasının hem devlet yetkililerinin hem de kamuoyunun dikkatini çektiğini vurguladı.

        Bir gazetecinin, 'Terör örgütü terörün bitmesini istemiyor mu?' şeklindeki sorusu üzerine Şahin, Türkiye'nin huzura kavuşmasından bazı kesimlerin rahatsız olduğunu düşündüğünü ifade etti. Bu tür konuların mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydeden Şahin, "Ancak bunun mutlaka açıklığa kavuşturulması, delilleriyle ortaya konulması, bu eylemi yapanların tespit edilerek, konuyu farklı yönlere çekmek isteyenlerin de tekzip edilmesi gerekir" dedi.

        Yetkililer ne zaman masa başına oturup bazı konuları çözüm noktasına getirdiklerinde terör eylemleri olmasının arka planında ne yattığının araştırılması gerektiğini söyleyen Şahin, "Bu eylemleri kim yapıyor, bunların açıklıkla ortaya çıkarılması gerekir. Sanıyorum bu konuda ciddi bir çalışma da var. Mutlaka kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılır diye düşünüyorum" diye konuştu.

        "AYASOFYA HRİSTİYAN MABEDİ DEĞİLDİR"

        Yunanistan'da bir grup Amerikalının Ayasofya'da ayin yapma talebinin sorulması üzerine Şahin, bu tür teşebbüste bulunanların iyi niyeti olmadığını vurguladı. Ülkede huzursuzluk meydana getirmek için bir takım konuların kaşıyarak gündeme getirildiğini kaydeden Şahin, "Ayinden vazgeçmiş olmaları da sanıyorum tepkilerin sonucudur" dedi.

        Eminönü tapu sicil kaydı incelendiğinde Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı'na ait olduğunu belirten Şahin, "Vakıf senedinde o gayrimenkulun hangi amaç için kullanılacağı yazılıysa o amaç için kullanılmalıdır. Ama orasının bir Hıristiyan mabedi olmadığı vakıf senedinde açıkça yazılıdır" diye konuştu.

        "SEZEN AKSU GİBİ BENİM ADIMIDA SÖKERLER"

        Daha sonra Döşemealtı Belediye Meclisi'nde vatandaşlarla biraraya gelen Şahin, sorunları ve talepleri dinledi. Ayanlar Mahallesi Muhtarı Hasan Kalkay, ilçelerindeki caminin onarılmasını ve bir mahallede Mehmet Ali Şahin Sokağı isminin verilmesini istediklerini söyledi. TBMM Başkanı Şahin ise bu talebe, "Yok ilerde Sezen Aksu sokağı gibi sökerler" şeklinde gülerek cevap verdi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa