Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM Başkanı Menderes'i andı

        TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Demokraside bugün gelinen düzeyi ve daha ilerisini talep etme bilincini, Adnan Menderes ve arkadaşlarının hayatları pahasına verdikleri mücadeleye borçlu olduğuna inandığını'' kaydetti.

        Şahin, eski Başbakan Adnan Menderes'in 49. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

        TBMM Başkanı Şahin'in mesajı şöyle:

        ''Büyük devlet adamı, eski başbakan, merhum Adnan Menderes'i, ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum. Merhum Menderes, ülkemizde demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi adına unutulmaz hizmetlerde bulunmuştur.

        Merhum Adnan Menderes, çoğulcu demokratik rejimimizin yerleşmesi ve ülkemizin kalkınma sürecindeki değerli katkılarıyla milletimizin kalbinde her zaman takdir ve saygıyla yaşayacaktır. Demokraside bugün geldiğimiz düzeyi ve daha ilerisini talep etme bilincini, rahmetli Adnan Menderes ve arkadaşlarının hayatları pahasına verdikleri mücadeleye borçlu olduğumuza inanıyorum.

        Bu vesile ile merhum Menderes'i ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum. Milletimizin ve Menderes ailesinin çektiği acıları yürekten paylaşıyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyorum.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa