Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Baydemir'den PKK'ya eleştiri

        Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir referandumda "Evet" oyu kullandığı için PKK tarafından şantiyesi basılarak iş makinaları yakıldığı iddia edilen iş adamına sahip çıkarak olayın kabul edilemez olduğunu söyledi. Baydemir, "En çokta örgütün kendisi bedel ödedi. Şimdi kalkıp bir insanın fikrinden dolayı kalkıp cezalandırmak kendimiz ile çelişmektir" dedi.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir DİSKİ tarafından okulların suyunun kesilmesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. DİSKİ tarafından okulların suyunun haksız yere kesilmediğini ve okulların DİSKİ'ye dokuz yılda tek kuruş bile ödemediğini ve toplam 19 trilyon borcu olduğunu söyledi. Baydemir, geçiçi olarak okulların sularının akacağını söyledi.

        BAYDEMİR'DEN PKK'YA ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME

        Geçtiğimiz günlerde Hani İlçesi'nde referandumda "Evet" oyu kullandığı için PKK tarafından şantiyesi basıldığı ve yakıldığı iddia edilen işadamı Raif Türk'e sahip çıkan Baydemir olay ile ilgili olarak şunları söyledi, "Hakikaten bu ateşin sönmesi lazım. Bu ateşin söndürülmesi lazım. İki hususta bulunmak istiyorum. Diyarbakır'daki bir iş adamımızın mermer ocağının basılıp ve kimi iş makinelerinin yakılması hadisesidir. Ben öncelikle büyük bir üzüntü duyduğumu, saldırıyı kabul edilemez gördüğümü ifade etmek istiyorum. Benim şahsımda ve duygu dünyada yaratmış olduğu etki şudur. Ha Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şantiyesi basılmış ve makinelerimiz yakılmış ya da bir adamımızın mermer ocağı basılmış ve iş makineleri yakılmış benim açımdan ikisinin de zerre kadar farkı yoktur. Her fırsatta şu çağrıda bulunuyorum. Diyarbakır güvenli bir kenttir. Gelin yatırım yapın. Şimdi ben ne diyeceğim. Bu itibarla ben kabul edilemez olarak görüyorum. Nedeni ne olursa olsun kabul edilemezdir. Asla kabul etmiyorum. Bunun son bulması gerekiyor. Hele hele inanmıyorum. Bu iş adamının fikrinden kaynaklı ise bu daha da kabul edilemez. 40 yılımızı bu insanlar özgürleşsin özgürce düşüncelerini ifade etsin diye mücadele ettik. Bedel ödedik. Açık söylüyorum en çokta onlar bedel ödediler. En çokta örgütün kendisi bedel ödedi. Şimdi kalkıp bir insanın fikrinden dolayı kalkıp cezalandırmak kendimiz ile çelişmektir. Taban tabana zıt hale gelmektir. İnşallah son olur. Atölyesi ve ocağı yakılan iş adamımızın fikri ne olursa olsun üzüntüsü ve acısını paylaşıyorum yanında yer aldığımı söylemek istiyorum" dedi.

        HAKKARİ OLAYI KARANLIK GÜÇLERİN Mİ?

        Baydemir Hakkari'de meydana gelen mayın patlamasına ilişkin olarak, "Ne zamanki bu ülke Kürt sorununda müzakere zeminine yaklaşırsa ne zamanki bir diyalog zeminine yaklaşırsa karanlık eller devreye girerler. Hakkari'de olduğu gibi. Şiddetle kınıyorum. Lanetliyorum. Tam müzakere olacak diyalog olacak uzlaşı olacak. Kardeş kanının dökülmemesi için bir zemin yaratıldı diyeceğimiz bir atmosfer içerisinde 10 insanımızı yitirdik. Hangi derin güç ve derin otorite bu eylemi gerçekleştirmişse bunun açığa çıkması ve çıkarmamız lazım. Toplum olarak açığa çıkarmamız lazım. Bir kez daha vicdanımdan herkesin vicdanına seslenmek istiyorum. Savaş uzadıkça kirlenir. Bu da kirlenmenin göstergesidir. Devlette, hükümette ve muhalefette kirlenir. Kimin ne kadar kirlendiğinin manası yoktur. Daha fazla kirlemek istemiyorsak diyalog zeminine hızla akması gerekiyor" dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa