Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'dan Hakkari'deki patlamayla ilgili ilk açıklama

        Başbakan Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen 5. Başarılı KOBİ Yarışması ödül töreni ve İTO meclis toplantısına katıldı.

        Başbakan Erdoğan, buradaki konuşmasında, Hakkari'de 9 sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan mayınlı saldırıyı değerlendirdi.

        Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

        "Maalesef bugün Hakkari'de sivil vatandaşlarımıza yönelik kurulmuş olan tuzak neticesinde içinde çocuk da olmak üzere 9 vatandaşımızı şehit olduğunu duymak, bunun yanında 4 ağır yaralı olduğunu duyduğumuz için gerçekten hüzünleniyoruz.

        Allah'tan kendilerine rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum. Bu teröristleri tekrar huzurlarınızda milletçe lanetliyorum.

        Tabii ki süreci çok daha farklı bir şekilde kararlı bir şekilde takipçisiyiz, sürdüreceğiz. Bu kararlılığımız da sonuna kadar devam edecek.

        Duruşumuzda bu tür olaylar bizi yıldırmayacak tabii ki. Ama terör şüphesiz ki belli bir bedeli ödettiriyor. Ama bu bedel de karşılıksız kalmayacak."

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Brüksel'de, Hükümetin mutlaka önlem alması gerektiğini belirterek, "Sivillere karşı insanlık dışı saldırı kabul edilemez" dedi.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa