Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Partili Suat Kılıç muhalefete yüklendi

        Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın sunduğu, Erkan Tan ile Başkent’ten programının bu sabahki konuğu AK Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç referandumu değerlendirdi.

        EVET’İ VATANDAŞ DEDİ, PARAYI TÜSİAD’CILAR KAZANDI, VATANDAŞ TÜSİAD’A HAKKINI HELAL EDİYOR!

        Suat Kılıç, Başbakan’ın ‘bitaraf olan bertaraf olur’ sözlerini şöyle açıkladı: “Bu ülkede TÜSİAD defalarca sivil Anayasa çağrısı yaptı. Gazetelere ilanlar verdi. TOBB defalarca Anayasa çağrısı yaptı, taslak hazırlattı. Profesörlerden üniversitelerden yardım aldılar. İlk defa bu kadar kapsamlı bir Anayasa paketi hazırlanıyorsa ve TÜSİAD, yeni Sivil Anayasa sürecini görmezlikten geliyorsa takdir edersiniz ki bizim de söyleyecek bir çift lafımız olsun. Eğer bu önemli Anayasa sürecinde sen yük almaktan kaçarsan, elini taşın altına koymazsan gelecekteki süreçte senden yardım istemeyebilirim. Yine de Anayasaya evet diyen, rengini belli eden vatandaş ve sivil toplum örgütleri hakkını helal etti. Çünkü evet oylarının çok çıkmasıyla piyasaya güven geldi. Borsa yükseldi. Parayı TÜSİAD’çılar kazandı. Helal olsun. Tabi ki kazanacaklar ama ‘evet’i vatandaş dedi, parayı açıkça destek vermekten çekinen TÜSİAD’çılar kazandı”

        BAHÇELİ, ‘FREDDY’NİN KABUSU GİBİ’, DİNLEYENLER DEPRESYONA SÜRÜKLENİR

        MHP’lilerin ‘Türkiye karanlık döneme girdi’ sözlerini sert yanıtlayan Kılıç, “Sayın Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı’dır. CHP onu öyle görmek istiyorsa görsün. Hayrını görsünler. İtirazımız yok. Sayın Bahçeli de aynı şekilde. İkisinin de söylemlerinde paralellik var. Sayın Bahçeli’yi dinleyenler Freddy’nin kabusları filmini izler gibi depresyona sürüklenir” dedi.

        KPSS’DEKİ KOPYA HADİSESİ REFERANDUM ÖNCESİ AK PARTİ’YE DÜZENLENEN BİR KOMPLO OLABİLİR

        “KPSS’deki sıra dışı kopya skandalının göz ardı edilecek, hafife alınacak bir olay olmadığının altını çizen Kılıç şunları kaydetti: “ 800 bin gencin girdiği, gelecek hayallerini planladığı KPSS kopya hadisesi referandum öncesi hükümete yönelik bir girişimdir. Bu gençlerin aileleri, çocuklarının başarısızlıklarını doğrudan Hükümete ciro edecektir. Bu hadise yüzünden Hükümetin evet dediği Anayasaya hayır demeyi kendilerine görev bilecektir. İşte bunu hesaplamış olabilirler. Elimde delil yok ama böyle bir oyun kurgulandığını hissediyorum.”

        İFTİRA, DEDİKODU VE ÇAMURA MUHALEFET DİYORLAR

        Ak Parti’nin yandaş medyası olduğu iddialarına yönelik konuşan Kılıç, “Seçimlere, referanduma sayılı günler kala sipariş kamuoyu araştırmaları yapılır ya da sonuçlar çarpıtılarak yayınlanır. Referanduma 3 gün kala hayır, % 49,3; evet, % 50,7 dersen arada fark 1,4 olur. Bir yerden 0,7 alıp diğerine ekleyince evet-hayır başa baş çıkar. Bunun da Türkçesi şudur: ‘Ey tatilciler tatili bırakın gelin hayırlısıyla hayır oyu kullanın.’ Kılıç; “Vatandaşın, eline geçen gazetelerin anket rakamlarına bakıp, başa başmış izlenimi yaratmak istediler” dedi. “Referandum süresince kimin kimle yandaş olduğunu gördük” diyerek, muhalefetsiz demokrasinin olmayacağını; ancak Türkiye’de iftira, çamur atılmasına, dedikoduya muhalefet dendiğini söyledi.

        EKONOMİDEKİ BÜYÜMEYİ KISKANIYORLAR

        Kılıç, Ufuk Söylemez’in ‘kof büyüme rakamları’ açıklamasına yönelik, “Bunca yıllık ekonomistliğine yazık. Milletin DYP’deyken Ufuk Söylemez’e verdiği oylara yazık. 1991-1995 arası Hükümet DYP-SHP koalisyon Hükümetiydi. Dönemin Başbakan’ı önce Süleyman Demirel sonra Tansu Çillerdir. Türkiye 1994 Nisan ayında tarihimizin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşamıştır. Devalüasyon yaşanmıştır. Türk ekonomisi dibe vurmuş, çökmüştür. Elbette ki çamur atacak, kıskanacak. Çünkü koftiden siyaset anlayışıyla bu ülkede 4 yıl işbaşında kaldılar. Memleketin anasını ağlattılar” şeklinde konuştu. YANDAŞ MEDYA RETORİĞİNİ ARTIK TERK EDİN Suat Kılıç, “Nasıl bir hayır kampanyası yürütüldüğünü, % 57 evet oyu çıkan kamuoyu araştırmaları sonucunun nasıl % 50,7’ye indirdiklerini gördük. CHP paralelinde yayın yapanların reyting ölçümlerini ve satış tirajını bir araya koyunca bizim aleyhimize yayın yapan kesim çok daha ağır. Bilgiye dayalı olmadan bunları konuşmam. Yandaş medya retoriğini artık herkes terk etsin” dedi.

        AK PARTİ’NİN İRAN’DAN YARDIM ALDIĞI ALÇAKÇA BİR İFTİRADIR

        İran’ın Ak Parti’ye 25 milyon dolar bağış yapması iddiasına sert yanıt veren Kılıç, “Bunu söyleyenler Milliyetçi geçinirler. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan’ına, Hükümetine inanmaz, İngiliz gazetesinin kırıntılarına iman ve inançla inanırlar. Ak Parti’nin kampanya süresince yardım aldığı alçakça bir iftiradır. Bu iddia sahibi, iddiasını ispat etmelidir. İngiliz gazetesine karşı yargı yoluna gideceğiz” diye konuştu.

        KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ KARALAMALARA RAĞMEN YÜZDE 58 ÇIKMASINA UTANMAYACAK MI?

        “Bu bir halk oylaması, güven oylaması değil” diyen Suat Kılıç, “Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli, ‘bu bir güven oylamasıdır. Erdoğan ve arkadaşlarından kurtulmak için hayır deyin’ dediler. Şimdi ikisine de soruyorum: Varsayalım ki iddia ettiğiniz gibi 12 Eylül Pazar günü güven oyu oylaması olsun. Aylar süren hakaretlere, karalamalara rağmen % 58 evet oyu çıkmasına utanmayacak mısınız?” dedi.

        EVET OYLARINI KENDİMİZE CİRO ETMEDİK

        “MHP ve CHP içinde de demokrasiye inanan, evet oyu verenler var. Sağ olsunlar dedik. Muhalefet çamur attı, biz atmayacağız. Onlar iftira attı, biz atmayacağız, Yeni dönemde göreceksiniz yeni bir sivil Anayasa paketi hazırlanırken yine muhalefete kapılarımızı açacağız” dedi. TÜRKİYE’DE ENFLASYON ORANI: YÜZDE 7,5 Türkiye’de enflasyon %7.5 açıklamasını yapan Kılıç, 2010 yılının 1. çeyreğinde 11.7 büyüdüğünü söyleyerk, 620 ülke içinde 1. sırada % 11.9 ile Çin, ikinci sırada ise Türkiye olduğunu belirtti. “Ülkeyi nereden aldık, nereye getirdik” dedi.

        BU ÜLKE ÇOK YALANCI SİYASETÇİ GÖRDÜ AMA BÖYLESİNİ GÖRMEDİ Kılıçdaroğlu’nun ‘altın muslukla yüzünü yıkayan bir başbakan var’ sözlerine yönelik “Bu ülke çok yalan gördü, yalancı siyasetçi gördü ama böylesini görmedi. Havuzlu villayı kendisi gündeme getirdi. Havuzlu villa sahibi olabilmek için büyük bir özlemle taksitlerini ödediği görüldü” dedi.

        BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU İÇİN SAMSUN MEYDANU BOŞTU, BAŞBAKAN’A SEVGİ SELİ VARDI

        Başbakan Erdoğan’ın Samsun Cumhuriyet Mitinginin dillere destan geçtiğini, Başbakan’ın sevgi seli yaşadığını belirten Kılıç, “Polisin resmi rakamları 47.000. Sayın Kılıçdaroğlu geldiğinde ise 3000 kişiye konuştu. Sayın Bahçeli geldiğinde meydanı boş gördü, MHP Belediye Binasına gidip Belediyede çalışan memurlara, 300-400 kişiye konuştu. Önemli olan kime konuştuğu değil, ne konuştuğudur. Keşke iftira, yalan, çamur, hakaret siyasetin dili haline gelmese” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa