Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dolmabahçe'de "çok gizli" güvenlik toplantısı

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe'deki Başkanlık Ofisi'nde kurmaylarıyla gizli bir toplantı yaptı. 2 saat süren toplantıda, referandum süreci ve boykot kararıyla ilgili alınan önlemler "pozitif" olarak değerlendirildi. PKK'nın aldığı eylemsizlik kararının 20 Eylül'de sona ermesi ve okullara boykot kararıyla ilgili stratejilerin konuşulduğu toplantıda, bölgede devletin varlığının güçlendirilerek örgütün bölge halkıyla bağının kesilmesi ve bu yönde alınacak önlemlerin görüşüldüğü öğrenildi.

        Umut TÜTÜNCÜ / AHT - ÖZEL HABER

        Çırağan Sarayı'nda bugün (perşembe) yapılacak Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi öncesinde İstanbul Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde çok önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devlet başkanlarıyla görüşmeden önce saat 11.00'de Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'la biraraya geldi.

        2 saat süren "çok gizli" toplantıda, PKK'nın 20 Eylül'de sona ereceğini duyurduğu eylemsizlik kararı, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, ana dilde eğitim için bölgede 20-25 Eylül tarihlerinde çocukların okula gönderilmeyeceği yönündeki açıklamaları ele alındı. Ayrıca, referandum süresince alınan önlemler, referandum sonuçları ve boykot kararı değerlendirilirken, bu konudaki veriler analiz edildi. Güvenlik önlemleri, bölgedeki vatandaşların sandığa gitme oranları pozitif olarak değerlendirildi. Örgütün baskısına rağmen, vatandaşların, sağlanan güvenlik önlemleri ve izlenen politikalarla sandığa gittiği yönünde görüş birliğine varıldı ve bunların devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

        Bu değerlendirmelerin ışığında alınan kararların şu şekilde olduğu öğrenildi:

        * Alınacak yeni ekonomik ve siyasi önlemlerle örgütle vatandaşın bağının tamamen kopartılması,

        * Örgütün vatandaşın üzerindeki etkisinin azaltılarak yalnızlaştırılması, halkın örgütten uzak tutulması,

        * Yeni güvenlik tedbirleriyle devletin varlığının vatandaş üzerinde güçlü bir şekilde hissettirilmesi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa