Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Devletin gizli belgeleri fuhuş çetesinin elinde!

        Asker ve bürokratları hedef alan fuhuş çetesine yönelik operasyonda ele geçirilen belgelerin "devlete ait gizli belgeler" olduğu ortaya çıktı. Çetenin, general, amiral ve bürokratları tuzağa düşürüp şantajla elde ettiği iddia edilen belgelerle ilgili rapor hazırlayan TÜBİTAK "Bunlar devlete ait gizli belgelerdir." dedi.

        Kocaeli merkezli olarak düzenlenen operasyonda, liderliğini Mustafa D'nin yaptığı şebeke çökertilmiş, aralarında askerlerin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 23'ü tutuklanmıştı.

        Operasyon sırasında evinde arama yapılan Albay İ.S'nin de aralarında bulunduğu birçok şüphelinin evinde bazı belgeler ele geçirilmişti. Çetenin bu belgeleri, general, amiral ve bürokratları tuzağa düşürüp şantajla elde ettiği iddia edilmişti. Çetenin daha sonra da bu bürokratları, elde ettikleri belgeleri kullanarak yönlendirmeye çalıştığı öne sürülmüştü.

        Soruşturma savcısı Fikret Seçen, ele geçirilen bu belgelerin, "gizli bilgiler olup olmadığı"nın araştırılması için TÜBİTAK'tan rapor istemişti. TÜBİTAK, söz konusu belgelerle ilgili incelemesini tamamlayarak raporunu hazırladı.

        Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen iki TÜBİTAK yetkilisi, soruşturmayı yürüten Savcı Fikret Seçen'e hazırlanan raporu sundu. Raporda soruşturma kapsamında ele geçirilen belgelerin "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler" olduğu belirtildi.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa