Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Kapatma davası bizi güçlendirir"

        AK Parti'ye yönelik kapatma davası açılacağı söylentilerinin bazılarının temennisi olduğunu kaydeden Çiçek, "Kapatma davası açıldığında bunun zararını o partiler çekmiyor. Tam aksine kapatma davası açılan partiler güçleniyor. Bunun örneklerini yaşadık" dedi.

        Çiçek anayasada değişiklik paketinin kapatma davası endişesiyle hazırlandığına yönelik eleştirilere de karşı çıktı. İktidar partisiyle ilgili kapatma davası açılmasının hukuken mantığının olmadığını kaydeden Çiçek, "İktidarın her türlü işlemi zaten yargı denetimine tabi. Anayasaya aykırı bir yasa düzenlemesi yapılıyorsa bu da Anayasa Mahkemesi denetimine tabi. İktidardaki partinin hukuka aykırı davranması imkansızdır. Böyle bir endişemiz yok." dedi.

        Çiçek şöyle devam etti:

        "Bu metin birçoğunun ezberini bozdu. Kapatma davasında Meclis'in karar vermesiyle ilgili "AK Parti'nin Meclis'te çoğunluğu var.' denildi. Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden beşer kişi alalım dedik. Meclis başkanı da tarafsız olduğuna göre... Bu endişeyle bu taslak hazırlansa çoğunluğun bende olması gerekir. Bu durumda kapatma davasıyla ilgili inisiyatif muhallefettedir. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Diyoruz ki partilerden eşit sayıda üye buyrun. Buna itiraz edenler varsa lütfen bunu söylesinler. "

        Yapılan düzenlemeleri eleştirirken AB ülkelerinde uygulamalara da bakmak gerektiğinin altını çizen Çiçek, Yargıtay, Danıştay ve HSYK'dan gelen eleştirileri de saygıyla karşıladıklarını ancak bu kadar önemli bir konu hakkında polemik yaratmamak gerektiğini söyledi. Çiçek, "Bir şeyi dikkate almamız lazım. Yaptığımız düzenlemelere AB uygulamasına göre bakmamız lazım. Bu arada baştan beri söylenen husus 'siyaset bu işin içine girmesin' Bu parlamento ne kötü bir parlamento ki hep kötü adamlar görev yapıyor!" şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa