Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gürsel Tekin seçim tarihini verdi!

        CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, ''2010 yılı seçim yılıdır. Büyük olasılıkla Ekim ya da Kasım ayında seçim var'' dedi.

        CHP İl Başkanlığının, Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezinde düzenlediği ''İletişim Özgürlüğü'' sempozyumunun açılışında konuşan Tekin, Türkiye'nin geldiği noktada herkesin telefonlarının dinlendiğinden endişe duyduğunu belirterek, cebinden çıkardığı bir aleti gösterdi. Tekin, kendisinin dinlemeye karşı bununla önlem aldığını söyledi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün sanatçılarla bir araya geldiğini, geçen hafta da Roman vatandaşlarla görüştüğünü anımsatan Tekin, ''Bu toplantıyla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Açılım yok. Bütün Roman vatandaşlar açıkta yatıyor. İşe, aşa ve barınmaya ihtiyaçları var'' diye konuştu.

        Tekin, ''AK Parti iktidarının 300 yıllık Sulukule'nin vatandaşlarını göçe zorladığını ve oradaki arazilerin önemli bir kısmını da AK Parti yandaşlarının satın aldığını'' öne sürerek, farklı kültürleri teşkil eden insanların yerlerinden edildiğini, daha sonra da ''açılım hikayesiyle'' o insanların kandırıldığını iddia etti.

        CHP'nin seçim hazırlıklarına bahar aylarında başlayacağını belirten Tekin, ''2010 yılı seçim yılıdır. Büyük olasılıkla ekim ya da kasım ayında seçim var. Önümüzdeki günlerde ilçe başkanlarıyla toplantı yapacağız. CHP bundan sonra sokakta, alanlarda olacak. Önümüzdeki seçimde iktidar olacağız. Bunun için üzerimize düşen sorumluluğu da yerine getireceğiz'' dedi.

        Tekin, Beşiktaş ve Kadıköy'de iki ana seçim merkezi oluşturacaklarını, büyük olasılıkla nisan ayında da seçim kampanyasını başlatacaklarını bildirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa