Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Bekir Bozdağ olayları çarptırıyor'

        CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Anayasa Mahkemesi, önüne gelen bir yasada söz konusu maddenin uygulanıp uygulanmayacağına göre değil, o maddenin düzenlenmesinin Anayasa'ya uygun olup olmadığına bakar. Bekir Bozdağ bunu dahi bilmiyor. Olayları çarpıtıyor'' dedi.

        Kılıçdaroğlu, geleneksel Erzincan Alevi Kültür Festivali'ne katılmak için geldiği Erzincan Havaalanı'nda partililerce karşılandı.

        Daha sonra CHP İl Başkanlığı binasına geçen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın dün yaptığı basın toplantısını değerlendirdi.

        Bozdağ'ın, Anayasa Mahkemesi'nin siyasal bir karar verdiğini ifade ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Plan Bütçe Komisyonu üyeliği yaptığım dönemde bile hukuk fakültelerinin yetersiz eğitim verdiklerini ve hukuk fakültelerinin eğitim sürelerinin hem artırılmasını, hem de eğitim olarak güçlendirilmesini istemiştim. Bu istemimin ne kadar haklı olduğunu Bekir Bozdağ'ın basın açıklamasından sonra daha iyi anladım'' dedi.

        Bozdağ'ın, Anayasa Mahkemesi'nin belki hiç uygulanmayacak bir maddeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söylediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        ''Ben merak ediyorum. Bekir Bozdağ bir hukukçu. Bir yasa maddesinin uygulanmayacağı garantisini acaba Bekir Bozdağ nereden biliyor? Anayasa Mahkemesi'nin önüne gelen bir yasada, Anayasa Mahkemesi söz konusu maddenin uygulanıp uygulanmayacağına göre değil, o maddenin düzenlenmesinin Anayasa'ya uygun olup olmadığına bakar. Bekir Bozdağ bunu dahi bilmiyor. Olayları çarpıtıyor. Anayasa Mahkemesi kararlarını beğeniriz veya beğenmeyiz, eleştiri de getirebiliriz, bunlara da bizim saygımız var. Ama eleştirilerin bu denli sığ bir alana sıkıştırılması gerçekten de Türkiye'de hukuk fakültelerinin eğitimi biraz daha nitelikli hale getirmelerini gündeme getiriyor.''

        Kılıçdaroğlu daha sonra partililerle basına kapalı bir toplantı yaptı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa