Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Kürt açılımından vazgeçin"

        Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Ağustos'ta açıklamayı planladığı sözde yol haritasının PKK'nın 15 Ağustos 1984 Eruh ve Şemdinli saldırısı ile eyleme geçtiği gün olduğunu hatırlatan Bahçeli, ana muhalefet partisi CHP'yi de AK Parti'nin arkasından gitmekle suçladı.

        Partisinin 7.Olağan İl Kongresi için Konya'ya gelen MHP Lideri Bahçeli, hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

        Hükümetin ve ana muhalefet partisinin bu konudaki açıklamalarının bölücüleri cesaretlendirdiğini kaydeden Bahçeli, "Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, ana muhalefet partisinin ve İmralı canisinin bir eksende buluşması büyük bir talihsizlik ve gaflettir. 15 Ağustos'ta yol haritası açıklayacakmış. Eylem tarihinin 25'inci yıldönümü kutlanırken yol haritası arkasına takmış götürüyor. Nereye götürüyor. Bu nasıl oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Genelkurmay Başkanı ne oluyor?" diye konuştu.

        PKK'nın Türkiye'yi bölmeyi hedef alan bir terör örgütü olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, bu açılımın bin yıllık kardeşliği tahrip edeceğini söyledi.

        Bölücü terör ile Güneydoğu Anadolu'nun az gelişmişliğinin farklı şeyler olduğunu anlatan MHP Lideri, "Bölücü terörü Kürt sorunu haline dönüştürüp Kürt açılımı yapmak demek bu ülkede Kürtçe konuşan kardeşlerimizin hepsinin tek bir örgütü vardır 'o da 'PKK' demek anlamına gelir. Bu hata olur, bu yanlış olur. PKK terör örgütü ile Kürt açılım altında görüşmeye talip olmak demek terörle mücadelede emniyet güçlerini silahlı kuvvetleri mağlubiyet olarak görmek demektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Çapulcularla pazarlığa oturamaz. Onları muhatap alamaz. PKK'yı Kürtçe konuşanların kuruluşu olarak tarihi hatayı işleyemez." diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan'a seslenen Devlet Bahçeli, Kürt açılımından vazgeçmesini istedi. Kuzey Irak yönetimine ağır sözlerle yüklenen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü; "Sayın Başbakan cesaretin varsa bölücü terörün belini kır, kökünü kazı. Yapamıyorsan bırak milliyetçi hareket yapsın. Böyle bir Konya'dan haykırarak söylüyorum. Milli devletimizi, üniter yapımızı, toprak bütünlüğünü tahrip ettirmeyiz. Bu hesaplara Amerika'yı dahil edebilirsiniz. Bu hesaplara AB'yi dahil edebilirsiniz. Bu hesaplara Kuzey Irak'taki Peşmerge reislerini, aşiret bozuntularını dahil edebilirsiniz. Bu hesaplar Washington -Bürüksel-Erivan çizgisi üzerinde her gün gidip gelebilirsiniz. Bu yanlışlardan vazgeçiniz Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı, bu yanlıştan vazgeçin. Bölücü terör örgütüyle yaşayan insanlarımızı etnik temelde bölecek ayrıştırma çabalarından vazgeçin. Ayrıştırma çabalarından vazgeçiniz. Ayrıştırma çatışmayı çatışma ise bölünmeyi getirir. Bu milleti bin yıllık ayrıştırmayın. 36 ya bölmeyin. Bir ve beraber yaşamayı temin edecek bir arada yaşamanın cazibesini bulunuz."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa