Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hüseyin Üzmez'e tahliye yok

        Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Hüseyin Üzmez (76), tutuksuz sanık Livaze Ç. (36) ile mağdur çocuğun avukatları Nevin Canbaz ve Ahmet Dedeler, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunu temsilen Muhakemat Müdürlüğü avukatı Selma Ergüner, B.Ç'nin babası Bekir Ç. ile Üzmez'in avukatları Emir Ali Kav ve Bayram Sabah hazır bulundu.

        Üzmez'in avukatı Bayram Sabah, davayla ilgili olarak dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in ''Adli Tıp Kurumunun vereceği karar herkesi memnun edecek nitelikte olacak'' şeklindeki sözlerinin mahkeme sürecini etkilediğini öne sürdü.

        Mağdur B.Ç. ile ilgili olarak iki sağlık raporunun bulunduğunu ve bu raporların çelişkili olduğunu iddia eden Bayram Sabah, B.Ç'nin bir üniversite hastanesinde uzman çocuk psikiyatrisleri nezaretinde yeniden muayeneden geçirilmesini istedi.

        Üzmez'in diğer avukatı Emir Ali Kav da dönemin bakanları Mehmet Ali Şahin ile Nimet Çubukçu'nun basına yaptığı açıklamaların Adli Tıp Kurumunu tarafsız olmaktan çıkardığını, bu nedenle meslektaşının isteğinin yerine getirilmesini talep etti.

        Cumhuriyet Savcısı Abdüllatif Yüksel'in, Adli Tıp Kurumunun kararının kesin olduğunu ifade ederek, iki avukatın taleplerinin reddini istemesinin ardından mahkeme heyeti, avukatların talebini reddetti.

        Üzmez'in avukatı Emir Ali Kav, mahkeme heyetinden 3 ayrı talepte daha bulundu.

        Ailesinin B.Ç. için bir avukat tuttuğunu, bu nedenle baro tarafından B.Ç'nin avukatı olarak görevlendirilen Nevin Canbaz'ın görevinin bittiğini öne süren Kav, Canbaz'ın görevinin sona erdirilmesini, mağdur B.Ç'nin bir sonraki duruşmada dinlenilmesini ve ayrıca müvekkilinin tahliyesini istedi. Kav'ın bu taleplerine hem Cumhuriyet Savcısı Yüksel hem de mahkeme heyeti olumsuz yanıt verdi.

        -''EŞİM YALNIZ KALDI VE 3 KEZ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU''

        Bunun üzerine söz alan sanık Hüseyin Üzmez, ''Vekillerimin beyanlarını kabul etmiyorum. Asıl sanık benim. Beni dinlemiyor musunuz? Orada yatan benim, çileyi çeken benim. Arabın derdi kırmızı papuç, benim derdim de tahliye olmak. Tahliye edildim mi?'' dedi.

        Mahkeme başkanı Kadir Ünal, ''Sen oturduğun yerden burada konuşulanları dinlemedin mi? Avukatların taleplerde bulundu, Cumhuriyet Savcısı da mütalaasını veriyor'' demesi üzerine Üzmez, ''Ben tutuklanınca 20 yaşındaki eşim yalnız kaldı ve 3 kez intihar girişiminde bulundu. Tahliyemi istiyorum'' diye karşılık verdi.

        B.Ç'nin babası Bekir Ç. ise duruşmada kızının psikolojisinden bahsedildiğini. ancak kızının asıl sıkıntıyı şu an yaşadığını ifade ederek, ''Gözümün önünde, 14 yaşındaki kızımın arkasından hastane koridorlarında iğneyle koşturuyorlar. Onun psikolojisini siz düşünebiliyor musunuz? Ben de çocuğumun dinlenmesini istiyorum'' diye konuştu.

        Cumhuriyet Savcısı Yüksel, esas hakkındaki mütalaasında, TCK'nın 103/1, 103/6, 43, 53 ve 63. maddeleri gereği sanık Hüseyin Üzmez'in, ''Çocuğun cinsel istismarı'' suçundan 20 yıla kadar hapsini, ''Hürriyeti tahdit'' suçundan ise beraatini istedi.

        Yüksel, tutuksuz sanık anne Livaze Ç. hakkında ise iki suçtan da beraat talep etti.

        -''KIZ BENİ DEDESİ GİBİ SAYIYOR, HER DERDİNİ BANA ANLATIYOR''

        Cumhuriyet Savcısının mütalaasını kürsünün önüne konulan sandalyeye oturarak dinleyen sanık Hüseyin Üzmez, mütalaayla ilgili olarak şöyle konuştu:

        ''Sabahtan beri asker arkadaşlarla konuşuyoruz. Ben utanıyorum, yerin dibine giriyorum. Öyle bir şey olmamıştır. Kız beni dedesi gibi sayıyor, her derdini bana anlatıyor. Kime aşık olduğunu bile bana söyledi. Murat'ı ve Ceyhun'u bana anlattı...

        Ben, vatanını, milletini seven dini bütün bir insanım. Adalate inanıyorum. Tutuklama kararının kaldırılmasını istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum. Mütalaayı kabul etmiyorum.''

        Üzmez'in avukatları, Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki mütalaasına hazırlık yapmak için mahkeme heyetinden süre istedi.

        Hüseyin Üzmez'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarının talebi ve eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

        Bu arada, duruşma salonu çıkışında, Üzmez'in yakını olduğunu söyleyen bir kişi, basın mensuplarına ''İstediğiniz oldu. Mutlu musunuz?'' diyerek tepki gösterdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa