Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MECLİS BAŞKANI KİM OLACAK?

        AK Parti istişare toplantısından ayrılırken gazetecilerin meclis başkan adaylığına ilişkin sorusu üzerine AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, ''Takip ettiğiniz gibi Sayın Başbakanımızla görüşmüş, arkadaşlarımın görüşlerini almıştım ve aday olduğumu ifade etmiştim. Biliyorsunuz, genel başkanımız bugün de milletvekillerimizin yazılı olarak görüşlerini aldılar, bunu değerlendirecekler. Bu değerlendirmeden sonra adaylar belli olacak. Hayırlısı olur. Ben bu yapılan çalışmaların ülke için, demokrasi için, partimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi.

        ''AK Parti 4 Ağustosta birden fazla adayla meclis başkanlığı seçimine girebilir mi?'' sorusu üzerine, ''Benim şu an açıklamam bununla sınırlı'' yanıtını veren Kapusuz, 3 Ağustosta bir toplantı daha yapılacağını bildirdi. Kapusuz, ''Arkadaşlarımız görüşlerini ifade ettiler. Göreceğiz. Arkadaşlarımızın ne düşündüklerini hep beraber göreceğiz'' dedi.

        Kapusuz, ''Her şartta aday olacak mısınız?'' sorusunu ise ''İlave bir açıklamam yok. Hepinize teşekkür ederim'' şeklinde yanıtladı.

        Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin de meclis başkanlığına aday olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, daha önceden yapmış olduğu bir değerlendirmenin bulunduğunu, buna ilave edecek bir sözünün olmadığını söyledi.

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin de HSYK ile ilgili soruya, ''Çalışacağız, sonuçlarını hep beraber paylaşacağız'' karşılığını verdi.

        Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de Güneydoğu sorununa ilişkin bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan'ın ve yetkililerin konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaptıklarını söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa