Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ak Parti Milletvekili Roj TV'de!

        AKP Hakkari Milltvekili Rüstem Zeydan ROJ TV’de yayınlanan Roj Aktüel programına konuştu. Gazeteci Erdal Er’in sorularını yanıtlayan Rüstem Zeydan, Kürt sorununun sadece bölgeyi değil, Türkiye’yi, hatta ülkenin yakın coğraflarını etkilediğini söyledi. Bütün tarafların bu sorunun çözümü konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Zeydan, “30 yıla yakındır bir sıkntı var. Dolayısıyla bu olağanüstü hal ve olanan dışı durum ülkenin her köşesini etkilemektedir. Demek ki gelinen noktada demokratik çözüm adına herkes eteğindeki taşları dökmelidir. Türkiye’nin 300 milyar dolara yakın kaybı var. Bunun yanı sıra artık kan ve gözyaşı son bulmaladır” dedi.

        Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinin haberine göre bir AKP milletvekili olarak Kürt sorununun çözümüne olan inancının tam olduğunu ifade eden Zeydan, “Biz ülkenin her köşesinde oy alan bir partiyiz. Bu ortak sorun ortada duruyor ve bunu AKP çözmelidir ve AKP çözecektir. Ben de buna yürükten inanıyorum. Demokratik bir açılımdan ve demokratik bir çözümden söz ediyorsak demokratik hayatın içersindeki siyasi partilere mutlaka kulak vermeniz lazım. DTP’yi herkesin muhatap alması ve diyalog kurmasında büyük fayda vardır. Bu muhataplığın bir an önce gerçekleştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

        ‘BAŞBAKAN DTP İLE GÖRÜŞMELİ’

        DTP’nin Erdoğan ile görüşme talebine de açıklık getiren Zeydan sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakan belkide yoğun programı dolayısıyla ya da konu çok çetrefilli ve güncel olduğu için yine kamuoyu ile paylaşılması kadar paylaşılması gereken bir konu olduğu için görüşmemiş olabilir. Sayın Başbakan’ın DTP ile görüşmesi lazım. DTP’yi herkesin muhatap alması lazım.”

        ‘TARAFLAR VEYA KİŞİLER MASAYA BUYUR EDİLMELİDİR’

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa