Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti kadın Grup Başkanvekili seçecek

        AKP MKYK dün Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında Parti Genel Merkezi’de toplandı. Yaklaşık sekiz saat süren toplantının başında Babacan ekonomi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise ‘terör’ konulu brifing verdi.

        Erdoğan, 4-5 Ağustos’ta yapılacak TBMM Başkanlığı seçimi için 50 kişilik kurul üyelerinden isim önerisi istedi. Erdoğan, bazı MKYK üyelerinin, “Siz bir profil çizin; biz ona göre isimler önerelim” sözlerine, “Profili de, isimleri de siz belirleyin” yanıtını verdi.

        Erdoğan, TBMM Başkanlığı için her MKYK üyesinden üçer ismi kâğıda yazmalarını isterken, iki TBMM Başkanvekilliği için de dört, beş grup Başkanvekilliği için 10 isim istedi. Erdoğan’ın, ‘Bir isim mutlaka bayan olmalı’ uyarısı, Meclis’te AKP’nin yöneticilerinden birinin kadın olacağı şeklinde yorumlandı.

        AKP vitrin yeniliyor

        Şimdiye kadar yapılan kongrelerle AKP’de İl başkanlarının yüzde 40’ına yakını yenilenirken, 3 Ekim Cumartesi günü yapılacak Büyük Kongre’de karar alma ve yürütme organların da yeni isimler gelecek. Erdoğan, cuma günü de milletvekillerini Genel Merkez’de toplayarak, başta TBMM Başkanı başta olmak üzere TBMM Başkanvekilleri, İdare Amirleri ve Katip Üyeler konusunda milletvekillerinin görüşünü alacak.

        AKP’nin TBMM Başkan adayının, 1 Ağustos’ta yapılacak Grup Toplantısı’nda açıklanması bekleniyor. TBMM Başkanlığı için, mevcut Başkan Köksal Toptan’ın yanı sıra eski bakan Murat Başesgioğlu, Burhan Kuzu, Salih Kapusuz ve Ahmet İyimaya’nın da adı geçiyor. 3 Ekim’de yapılacak 3. Olağan Büyük Kongrede de partinin en üst karar alma organı olan MKYK ve Genel Başkan Yardımcıları da belirlenecek. beş Grup Başkanvekili de kongre ile birlikte yeniden belirlenecek. Ayrıca TBMM’deki ihtisas komisyonlarının başkanları da ekim ayı başında Grup Başkanvekilleriyle birlikte belirlenecek. Yeni kadro AKP’yi 2011 yılında yapılması planlanan genel seçimlere taşıyacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa