Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS tercih sonuçları (2017) Tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirmek için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercih sonuçları açıklandı. Peki, KPSS tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

        KPSS TERCİH SONUÇLARI 2017

        KPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar tercih sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

        2017 KPSS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğrenecekler.

        REKLAM

        KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA NASIL YAPILIR?

        ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanmaktadır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmamaktadır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa