Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS soruları ve LYS cevap anahtarı yayınlandı! ÖSYM AİS üzerinden erişime açıldı!

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 10-18 Haziran tarihleri arasında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LSY)'nın cevap kağıtları, aday cevapları ve soru kitapçığı erişime açıldı. İşte detaylar...

        LYS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

        ÖSYM, internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, geçtiğimiz ay yapılan LYS'ye giren adaylarıncevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldığı bildirildi.

        Adayların, LYS sorularını ve cevap anahtarını görüntülemek için Aday İşlemleri Sistemi (AİS)'e, T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi ile giriş yapması gerekiyor. Ardından karşılarına gelen ekranda “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir.

        LYS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa