Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Seviye Tespit Sınavı (STS) sonuçları açıklandı 2017

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 1 Temmuz'da gerçekleştirilen 2017 Seviye Tespit Sınavı (STS) sonbahar dönemi sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına YÖK'ün internet sitesinden ulaşabilecek. Peki, 2017 STS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte cevabı...

        2017 STS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Yükseköğretim Kurulunca, yurt dışından alınan yükseköğretim diplomalarının denkliği için yapılan sonbahar dönemi Seviye Tespit Sınavı (STS) sonuçları açıklandı.

        YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, 2017 STS sonuçlarının "https://yoksis.yok.gov.tr/DenklikSinavSonuclari/" adresinden öğrenilebileceği belirtildi.

        2017 STS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...
        REKLAM

        Sonbahar dönemi STS sorularına, sınav uygulamasına itiraz etmek veya sınav sonucunun yeniden incelenmesini isteyen adaylar, 17 Temmuz mesai başlangıcından, 21 Temmuz mesai bitimine kadar Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi "http://denklikbasvuru.ybu.edu.tr" adresinden başvuruda bulunabilecek.

        SINAVA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

        Sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz eden adaylar veya sınav sonucunun yeniden incelenmesini isteyen adaylar 17 Temmuz 2017 (mesai başlangıcı) 21 Temmuz 2017 (mesai bitimi) tarihleri arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi sınav başvuru adresinden ( http://denklikbasvuru.ybu.edu.tr ) başvuruda bulunabileceklerdir.

        İtiraz ve değerlendirmeler ücrete tabi olup; sonucun yeniden değerlendirilmesi ile ilgili talep başına 10 TL, soruların bilimsel olarak incelenmesi ile ilgili talepler soru başına 10 TL'dir. Bu ücretler Yıldırım Beyazı Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü hesabına yatırılacaktır. İtiraz ücretini yatırmayan adayların itirazları değerlendirmeye alınmayacaktır. Dekont açıklamasında TC ve ad/soyad bilgisi bulunmayan adayların itiraz başvuruları geçersiz sayılacak ve ücretleri iade edilmeyecektir.

        Sınav sorularına erişmek isteyen adaylara, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerine göre özel erişim usulünün ve Maliye Bakanlığı Bilgi ve Belgeye Erişim Ücreti Genel Tebliği Bilgi ve Belgeye Erişim Ücret Tarifesi hükümlerine göre ücretlendirmenin geçerli olması koşuluyla (Maliye Bakanlığı Bilgi ve Belgeye Erişim Ücreti Genel Tebliği Bilgi ve Belgeye Erişim Ücret Tarifesi hükümleri uyarınca araştırma, inceleme ve diğer maliyet unsunlar ile sair giderler KDV dâhil 50 TL olarak belirlenmiştir.) müracaat etmeleri halinde 21 Temmuz 2017 mesai saati bitimine kadar sınav evrakına erişimleri sağlanacaktır. Bu tarihten sonraki talepler dikkate alınmayacaktır.

        Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesince belirlenecek belirli gün ve saatte adayın sınav sırasında kullandığı soru kitapçığının aslı, adayın cevap formunun görüntüsü ve cevap anahtarının sınav süresinin 1/3'ü oranında süre verilerek (67 dk.) sorulara erişimin sağlanacaktır.

        Özel erişimin münferit ya da belirlenecek sayıdaki ilgiliye aynı salonda gözetmen eşliğinde yapılacaktır.

        Adayın, özel erişim sırasında soru numarası ve cevap seçeneği haricinde not alamayacağı (Örnek: 6, 7c), fotoğraf ve video çekemeyeceği ve hazırlanacak tutanağı imzalayacağı; itirazların ise yargı mercilerine yapılabilecektir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa