Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'den Adalet Yürüyüşü'ndeki 'gübre' ve 'mermi'ye tepki

        CHP'nin "Adalet Yürüyüşü"nde yaşanan gübre ve mermi olaylarına ilişkin olarak AK Parti'den ilk açıklama AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan geldi. NTV televizyonuna konuşan Ünal, "Bunlar kabul edilebilir şeyler değil, daha çok sabotaj kokan şeyler" derken, CHP'nin yürüyüşü için, meselenin adalet olmadığını söyledi.

        "SABOTAJ KOKAN ŞEYLER"

        AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "(Gübre ve mermi olayı) Bunlar kabul edilebilir şeyler değil, daha çok sabotaj kokan şeyler ama ben CHP'nin Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının hemen akabinde başlayan bu süreci, Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduktan sonraki süreci analiz ettiğimizde, 2013'ten bugüne kadar olanki süreci analiz ettiğimizde, başka bir fotoğraf karşımıza çıkıyor. Gezi'de nasıl mesele ağaç değildiyse, 17-25 Aralık'ta nasıl ki mesele hukuk değildiyse bugün de adalet değil" dedi.

        REKLAM

        "BAŞKA YOLLARA BAŞVURULMASI MANİDAR"

        CHP'nin yürüyüş kararını eleştiren Ünal,"Hukuki yollar yerine başka yollara başvurulması manidar. Mevcut hükümet hukuka aykırı bir şey mi yapmış? Ben geriye doğru baktığımda, sözde adalet arayışının kim için yapıldığı konusunda da bir netlik yok." diye konuştu.

        15 TEMMUZ'UN YIL DÖNÜMÜ

        15 Temmuz'un yıl dönümüne ilişkin konuşan Ünal, "15 Temmuz günü o darbenin püskürtülmesi için çok ciddi bir cesaret, çaba ve emek ortaya koyduk. Biz de AK Parti olarak kendi etkinliklerimizi yapacağız ama resmi törenler Meclis'te olacak." dedi.

        Ünal, şu değerlendirmelerde bulundu:

        İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

        "Muhalefetin sesini kısmak söz konusu değil. Umarım önümüzdeki günlerde bir mutabakat oluşur ve muhalefet de içtüzük konusunda destek verir."

        AK PARTİ KAMPI NE ZAMAN?

        "Bizim 1 Temmuz'da il başkanları toplantımız var, 30 Haziran'da MKYK toplantımız var. Yarınki MKYK toplantımızda bu konu gündeme gelecek. Biz yılda 2 defa, AK Parti olarak istişare toplantısı, kamuoyunda kamp olarak değerlendirilen toplantı yapıyoruz. AK Parti kampını Ağustos-Eylül ayı olarak düşünüyoruz, yer daha düşünülmedi. 2017 sonuna kadar bütün teşkilatlar elden geçecek. Belediye başkanlarımızın performansları değerlendiriliyor."

        "OHAL DEVAM ETMELİ"

        Ünal'ın OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağına yönelik soruya da Milli Güvenlik Kurulu'nu (MGK) işaret ederek yanıt verdi. Ünal, "Benim parti sözcüsü olarak OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağına yönelik açıklama yapmam doğru olmaz. Bu MGK'nın vereceği tavsiye kararına bağlı bir husus. Benim bir siyasetçi olarak gördüğüm, Türkiye terörle mücadeleye yoğun bir şekilde devam ederken ve bütün dünya uygulamalarına baktığınızda da bunun devam etmesinden yana benim düşüncem" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa