Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (18 Mayıs 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 18 Mayıs 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MALATYA'DA 1 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir akademisyen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü aracılığıyla FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları ve örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandığı belirtilen İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünde görevli akademisyen, Malatya'da gözaltına alındı.

        Şüpheli, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        MUĞLA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muğla merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terörizme finansman sağlamak" suçundan 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bodrum ve Marmaris ilçeleri ile Aydın ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınarak Muğla'ya getirildi.

        Şüphelilerin Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (AA)

        UŞAK'TA FETÖ DAVALARINA BAKAN ESKİ HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

        Uşak'ta, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davalarına bakan eski hakim ile savcı tutuklandı.

        HSYK tarafından meslekten ihraç edilen 107 hakim ve savcı arasında yer alan eski Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Nurullah Y. ile eski Banaz cumhuriyet savcısı Orhan K'nın İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen hakim ve savcı, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        Zanlıların örgütle bağlantılı olduğunun şüpheli ve tanık ifadelerinde yer aldığı belirtildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi üye Hakimi Nurullah Y. ile Banaz Cumhuriyet Savcısı Orhan K. Uşak'ta 6 Mayıs'ta gözaltına alınarak İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine gönderilmişti.

        Nurullah Y'nin Uşak'ta FETÖ/PDY davalarının görüldüğü mahkemenin üyesi hakim olduğu, FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, aralarında örgütün sözde "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu öne sürülen iş adamı Hazim Sesli ile eski Uşak OSB Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 24'ü tutuklu 111 sanıklı davaya da baktığı bildirilmişti.(AA)

        ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI 25 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 22'si avukat, 25 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. (AA)

        Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Söz konusu gözaltı kararları, Türkiye Barolar Birliği çalışanlarına yönelik değildir. Ankara Barosu'na kayıtlı bazı avukatlar hakkındadır. Bu konuda da, Ankara Baromuz üzerine düşen tüm hassasiyeti göstermektedir.Yönetimimizin, adı geçen suç örgütü dahil olmak üzere bütün yasadışı yapılanmalara karşı hassasiyeti ve yıllardır siyasi iktidara bu yönde yaptığı uyarılar toplumumuzca çok iyi bilinmektedir." ifadeleri kullanıldı.

        ESKİŞEHİR'DE 4 ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehirmerkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 4 jandarma astsubay gözaltına alındı.

        Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri Ankara,Tunceli, Bitlis ve Eskişehir'de gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonda, jandarma astsubaylar M.G., F.U., U.D. ve H.K.'yı gözaltına aldı. FETÖ şüphelisi 4 astsubay, evlerinde yapılan aramaların ardından sorgulanmak üzere TEM şubesine götürüldü.

        TRABZON'DA 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon'un Of ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında öğretmen ve örgütün mütevelli heyeti üyelerinin de yer aldığı 16 zanlı gözaltına alındı.

        Of Cumhuriyet Savcılığı tarafından örgütün ilçe yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında öğretmen, mütevelli heyeti üyeleri ve çeşitli kurumlarda çalışırken meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KÜTAHYA'DA ARANAN ŞÜPHELİ SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

        Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan şüpheli, sahte kimlikle yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Subaşı Mahallesi'ndeki asayiş kontrolünde şüpheli bir otomobili durdurdu. Otomobilde bulunan kişi hakkında yapılan incelemede, kimliğin sahte olduğu belirlendi.

        Gözaltına alınan zanlının, Afyonkarahisar'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan Hüseyin T. (29) olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandığı belirledi.

        Hüseyin T, işlemlerinin ardından Afyonkarahisar'a gönderildi. (AA)

        SAMSUN'DA KAPATILAN FEZA KOLEJİ ÇALIŞANLARI VE SAKARYA DERSHANELERİ YÖNETİCİSİ 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Samsun, Bursa, İstanbul, Aksaray ve Bolu'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, kapatılan FEZA Koleji ve Sakarya Dershaneleri yöneticisi ile çalışanı olan 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Zanlılardan bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edildi. (AA)

        KOCAELİ'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 şüpheli tutuklandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 eski vergi müfettişi ve 1 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kocaeli Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 2 eski vergi müfettişi ve bir özel okul öğretmeni çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandığı iddia edilen ve daha önce meslekten ihraç edilen 7 vergi müfettişi ile örgütle irtibatlı kurumlarda çalışmış 2 öğretmen 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, düzenlenen operasyonda şüphelilerin 7'si gözaltına alınmıştı. (AA)

        IĞDIR'DA 12 ZANLI GÖZALTINA ALINDI

        Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 12 zanlı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla arananların yakalanması amacıyla kentteki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, polis, öğretmen, üniversite çalışanları ile ev hanımlarından oluşan 12 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılardan 2'sinin savcılıktaki ifadesi sonrası serbest bırakıldığı, diğerlerinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (AA)

        KARA HARP OKULU FETÖ DARBE GİRİŞİMİ DAVASINDA ARA KARAR

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözleşmeli subay adaylarının da bulunduğu 164 kişinin yargılandığı davada, kanser teşhisi konulan sanık kursiyer Bayram Altunbaş tahliye edildi. (AA)

        BİLECİK'TE 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik merkezli operasyonda, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

        Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bağlı ekiplerin, sabah saatlerinde FETÖ/PYD soruşturması kapsamında Bilecik, Bursa ve İstanbul'da eş zamanlı yaptığı operasyonda üniversite öğrencisi 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Bilecik Devlet Hastanesinde sağlık kontrollerinin ardından Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü getirildiler. (İHA)

        KOCAELİ'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, soruşturma kapsamında örgütün kriptolu haberleşme uygulaması "Bylock"u kullandıkları belirlenen çeşitli meslek gruplarından 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 12 kişi yakalanırken, diğer 3 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ANKARA'DA 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kapatılan eğitim kurumlarına yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 25 zanlı gözaltına alındı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan FETÖnün eğitim kurumlarının yönetici ve çalışanlarına yönelik soruşturma kapsamında 25 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

        Bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınanlardan bazılarının, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı, Bank Asyada hesabı bulunduğu ve FETÖ üst yönetimiyle irtibatlı olduğu iddia edildi. (AA)

        MALATYA'DA 11 KAMU PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, meslekten ihraç edilenlerin de aralarında yer aldığı 11 kamu personeli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları iddiasıyla aralarında meslekten ihraç edilen ve açığa alınanların da bulunduğu zanlılara yönelik Malatya merkezli Ankara, Diyarbakır ve Elazığda 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Maliye, Müftülük, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Vergi Dairesi, 2. Ordu Komutanlığı ve Yesilyurt Kaymakamlığı çalışanlarının da aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürüldü.

        Firari 5 zanlının ise arandığı öğrenildi. (AA)

        ESKİ JANDARMA GENEL KOMUTANI EMEKLİ ORGENERAL MENDİ'NİN KAÇIRILMASINA İLİŞKİN İDDİANAME TAMAMLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi gecesi, eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Mendi'nin kaçırılmasına ilişkin eylemlerle ilgili dört şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. (AA)

        KAYSERİ'DE 9 ESNAF VE İŞ ADAMI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 esnaf ve iş adamı adliyeye gönderildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve terörizmin finansmanı" suçlamasıyla esnaf ve iş adamlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan A.B, A.O.B, H.K, İ.H.G, N.B, N.K, S.G, S.Ü. ve B.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

        Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 12 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda 9 esnaf ve iş adamı gözaltına alınmıştı. (AA)

        KONYA'DA 20 KİŞİ YAKALANDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 27 şüpheliden 20'si yakalandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığın'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve kapatılan Mevlana Üniversitesi'nde çalışmış 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere düzenlediği operasyonda 20 kişiyi gözaltına aldı.

        Aralarında, üniversitenin hastanesinde çalışan bazı doktor ve hemşirelerin de bulunduğu şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 7 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        KAYSERİ'DE 20 ESKİ POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eski polislere yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

        REKLAM

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen 24 polis için gözaltı kararı çıkartıldı.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonda, aralarında eski 4. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu, komiser ve polis memurlarından oluşan 20 zanlı evlerinde yakalandı.

        Zanlıların evlerinde ele geçirilen dijital materyal ve suç unsuru oluşturabilecek bazı belgelere el konuldu.

        Gözaltına alınan zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        Adresinde bulunamayan 4 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        GÜMÜŞHANE'DE FETÖ/PDY DAVALARINDA KARAR

        Gümüşhane'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklu bulunan 9 sanık, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

        Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, KHK ile meslekten atılan eski Başkomiser H.E. ile avukatı katıldı.

        Tutuklu sanık H.E, savunmasında, "ByLock" tespit edilen hatların kendisine ait olduğunu bildirerek, önceki savunmalarını tekrar ettiğini ve beraatini istediğini söyledi.

        Sanık avukatı Tülay Sinan ise iddianamede müvekkilinin üzerine atılı suçlamayı ortaya koyacak bir delil bulunmadığını savunarak, "Sadece Bylock kullandığı için bir insanın terör örgütü üyeliğiyle cezalandırılmasının uygun olmadığını düşünüyoruz." dedi.

        Silahlı terör örgütü suçu unsurlarının gerçekleşmemiş olduğunu iddia eden avukat Sinan, müvekkilinin beraat ve tahliyesini istedi.

        Mahkeme heyeti, kısa aranın ardından sanığa "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

        Sanık, tutukluluk süresi göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan aynı mahkemede görülen diğer duruşmalarda ise, silahlı terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla yargılanan eski polis memurları N.K. 6 yıl 3 ay, A.E. 6 yıl 10 ay 15 gün, E.U. 6 yıl 3 ay, B.B. 6 yıl 10 ay 15 gün, FETÖ okullarında öğretmenlik yaptığı öğrenilen N.Ç. 7 yıl 6 ay, güvenlik görevlisi S.Ö. 6 yıl 10 ay 15 gün, eski akademisyenler M.K. ve Ö.O. 6'şar yıl 10'ar ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

        Söz konusu sanıklar, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa