Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'da maden ocağı göçtü: 2 madenci mahsur - SON DAKİKA HABERLERİ

        Antalya'nın Kemer İlçesi Ovacık Mahallesi'nde bir maden şirketine ait kömür madeninde, yoğun metan gazı sızıntısı nedeniyle mahsur kalan 2 işçi yaşamını yitirdi. İşçiler Levent Korkmaz (39) ve Esen Çavuş'un (35) cansız bedenine maden ağzının 830 metre ilerisinde ulaşıldı.

        Habertürk Haber Merkezi'nin ulaştığı bilgilere göre, Kemer ilçesine bağlı Ovacık köyündeki bir maden şirketine ait kömür madeninde dün saat 19.40 sıralarında yoğun metan sızıntısı olduğu tespit edildi. İhbar üzerine madenin bulunduğu bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

        KURTARMA EKİBİ DE GAZDAN ETKİLENDİ

        Madenden ilk tahliye edilen 7 kişiye sağlık ekiplerince ayakta müdahale edilirken gazdan etkilenen 6 işçi hastanelere kaldırıldı. İşçilerden Levent Korkmaz (39) ve Esen Çavuş'un (35) ise ocaktaki yatay tünelde mahsur kaldıkları tespit edildi. İşçileri kurtarmak için zamanla yarış başladı. Çalışanlar tarafından madenin içine hava basıldı. İçeri giren ekipten 2 kişi de gazdan etkilendi. Baygın durumda madenden çıkarılan işçilere ambulansta müdahale edildi.

        YAKINLARI VE ARKADAŞLARI GÖZYAŞINA BOĞULDU

        REKLAM

        AFAD ekipleri de kurtarma çalışmaları için içeri girecek işçilere kısa bir eğitim verdi. Takılan maskelerin gaz sızdırmaması için, içeri girecek ekiptekilere ayrıca sakal traşı yapıldı. Ekipler saat 03.00 sıralarında maden ağzının 830 metre ilerisinde Levent Korkmaz ve Esen Çavuş'un cansız bedenine ulaştı. Olay sonrası işçilerin yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Kurtarma çalışmalarını olay yerinde takip eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sızıntının saat 19.43'te 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildiğini söyledi. Çağrı üzerine ekiplerin bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarına başladığını kaydeden Vali Karaloğlu, "İşçilere 830 metrede ulaştık. Bu tünel aşağı doğru değil yatay bir tünel. Göçük, patlama yok ama yoğun gaz sızıntısı var. Vardiyada 14 işçinin olduğunu öğrendik. Soruşturma başladı. Etraflıca savcılığımız, jandarma soruşturacak. Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü olayı inceleyecek" dedi.

        EMEKLİLİK PLANI YAPIYORDU

        Levent Korkmaz'ın emekliliğine iki ay kaldığı ve Kurban Bayramı'ndan sonra emekliye ayrılmayı planlandığı öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa