Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (9 Mayıs 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 9 Mayıs 2017 Salıgünü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ANTALYA'DA FETÖ/PDY OPERASYONU

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY üyeliği suçundan haklarında yakalama kararı bulunan KOSGEB Uzman Yardımcısı O.A.(28) ile öğretmen İ.A (36) Manavgat ilçesindeki iki ayrı otelde yakalandı. AA

        KIRIKKALE'DE FETÖ/PDY DAVALARI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

        Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Mustafa K. Bolu T tipi cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

        FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı"ByLock"u kullanmak suçlamasıyla yargılanan Mustafa K, savunmasında, bu programı hiç kullanmadığını telefonundan nasıl çıktığını bilmediğini söyledi. AA

        BOLU'DA FETÖ DAVASI

        MİT tırlarının durdurulmasında jandarma görevlilerine talimat verdikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılanlar arasında olan firari Yrd. Doç. Mehmet Emin Ö.'nün eşi Gülzade Ö., tutuksuz yargılandığı FETÖ davasında, "Kendime ait tüm şifrelerimi eşim bilirdi ama ben onunkileri bilmezdim. Ortadan kayboluncaya kadar örgütle bir irtibatının olduğunu tespit edememiştim" dedi.

        FETÖ'nün Abant İzzet Baysal Üniversitesi yapılanmasına yönelik 31'I tutuklu 77 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi. Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda devam eden yargılamalarda ifade veren Aban İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğretim üyesi iken ihraç edilen Gülzade Ö., hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, "Banka hesaplarım dahil tüm hesaplarımın şifrelerini eşim Mehmet Emin Ö. biliyordu. Ama ben onun hiçbir şifresini bilmiyordum. Evliliğimiz süresince FETÖ ile bir bağının olduğunu tespit etmedim" şeklinde konuştu. İHA

        SİİRT'TE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 3'ünün tutuklandığı bildirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 36 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Polis ekiplerince bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 23 kişiden 3'ü, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı, 14'ü hakkında adli kontrol kararı uygulandı, 6 kişi de serbest bırakıldı.

        Açıklamada, firari 13 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi. (AA)

        BOLU'DA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bolu merkezli, İstanbul, Kocaeli ve Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock"u kullandıkları iddia edilen, doktor, öğrenci ve şirket çalışanı 17 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Bolu merkezli, İstanbul, Kocaeli ve Çorum'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, "FETÖ terör örgütüne üye" oldukları ve örgütün haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen, aralarında üniversite öğrencisi, doktor ve daha önce örgüte bağlı şirketlerde çalışanlara yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 17 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada dijital materyaller ile dokümanlar ele geçirildi.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        ÇORUM'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgütün faaliyetlerine katıldıkları ve finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan, görevinden ihraç edilen öğretmen ile muhasebeci ve esnaf olan Y.M, K.Ö, T.B, S.Ö. ve E.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        MALATYA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

        Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları iddiasıyla aralarında daha önce meslekten ihraç edilen, açığa alınan ve halen çalışanların da bulunduğu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Emniyet Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Karayolları çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerden bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu öğrenildi. (AA)

        RİZE'DE FETÖ'NÜN 7 "MAHREM İMAMI" TUTUKLANDI

        Rize'de Fethullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgütün asker ve polis yapılanmasının 'mahrem imamı' oldukları gerekçesiyle 7 kişi gözaltına alındı.

        Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY'nin örgüt yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelikoperasyon kapsamında, örgütün asker ve polis kanadında 'mahrem imam' oldukları gerekçesiyle K.S., R.Ç., E.E., E.K., Ç.İ., Ö.K. ve Y.G.'yi gözaltına aldı. Haklarında, 'Silahlı terör örgütüne üyeolmak ve Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs' suçlarındansoruşturma başlatılan,aralarında inşaatçı, öğretmen ve doktorun da bulunduğu 7 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

        DÜZCE'DE BİR AVUKAT TUTUKLANDI

        Düzce'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir avukat tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan avukat H.Çnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen H.Ç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Hakkında yakalama kararı bulunan avukat H.Çnin yerini tespit eden Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, dün başsavcılığın talimatıyla şüphelinin bulunduğu adrese operasyon düzenleyerek gözaltına almıştı. (AA)

        KOCAELİ'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 27 kişiden 5'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen, aralarında meslekten ihraç edilen, açığa alınan ve görevde bulunanların yer aldığı 24'ü emniyet mensubu 27 kişinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklandı, 22 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün kentteki emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında meslekten ihraç edilen, açığa alınan ve görevde olanların bulunduğu 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, bunlardan 27'si İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 3 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonda göz altına alınmıştı.

        Şüphelilerden bazılarının, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıklarının tespit edildiği belirtilmişti. (AA)

        FETÖ'NÜN 193 "MAHREM İMAMI" HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göreFETÖ'nün emniyet mahrem imamlarına yönelik İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 217 şüpheliden emniyetteki gözaltı işlemleri tamamlanan 193'ü, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. 193 şüpheli tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        FETÖ'nün mahrem imam yapılanmasının İstanbul ayağında soruşturmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 560 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, 217'si gözaltına alınmıştı.

        KİLİS'TE 2 POLİS TUTUKLANDI

        Kilis'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 polis, tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Elazığ, Van, Bitlis emniyet imamı olduğu iddiasıyla Ö.U. ve Şırnak emniyet imamı olduğu iddia edilen M.K.S, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.U. ve M.K.S, Kilis Sulh Ceza hakimliğince tutuklandı. (AA)

        İZMİR'DE 29 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen 29 polis gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan eski polis memurlarına yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen ve aralarında eski emniyet amirlerinin de bulunduğu 31 şüpheliden 29'u gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü. (AA)

        ANKARA'DA GÖZALTINA ALINAN 39 ŞÜPHELİ DAHA TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda Ankara'da gözaltına alınan şüphelilerden 39'u daha tutuklandı.

        Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ulaşan harici bellekte yer alan bilgilerin emniyet yetkilileri ile paylaşılmasının ardından, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 43'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Ankara Adliyesinde, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Hakimlikçe sorgulanan şüphelilerden 39'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dört kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Böylece soruşturma kapsamında Ankara'da tutuklanan şüphelilerin sayısı 129'a yükseldi. (AA)

        KIRIKKALE'DE 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Ankara merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheli Kırıkkale'de adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik 26 Nisan'da Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar M.B., F.D., İ.P., E.U., B.S., M.K., Ö.C., M.A.E., M.D., A.B., N.T., İ.K. ile H.K. adliyeye sevk edildi. (İHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 17 şüpheliden 9'u gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla aralarında eski kamu görevlileri ve bir özel okulda öğretmenlik yapanların da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA 2 KADIN AVUKAT ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kadın avukat adliyeye gönderildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ üyesi olduğu öne sürülen avukatlara yönelik düzenlenen operasyon çerçevesinde Alaplı ilçesinde ve Kayseride gözaltına alınan avukatlar Zeynep Ö. ile Elif Anın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

        Bu arada Kayseride gözaltına alınan Elif Anın Alaplı Barosuna kayıtlı bulunduğu, ayrıca şüphelilerin telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" olduğu tespit edildiği öğrenildi. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyetteki "mahrem yapılanması"na yönelik Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Tekirdağda gözaltına alınan şüphelilerden 11i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün emniyetteki "mahrem yapılanması"na yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye gönderilen şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. 12 şüpheliden 11i tutuklandı, bir kişi ise etkin pişmanlık hükmünden faydalandırılarak serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında, 26 Nisanda Tekirdağda 26 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 12 kişi gözaltına alınmıştı. Yakalama kararı çıkarılan kişilerden 9unun daha önce tutuklandığı, diğer 5 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        BURSA'DA 31 MAHREM İMAMI DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY´nin 'mahrem imamları' oldukları iddiasıyla 15 gün önce gözaltına alınan 66 şüpheliden 31´i daha Emniyet Müdürlüğü´nde tamamlanan sorgularının ardından Cumhuriyet Savcılığı´na sevk edildi. Aynı soruşturmayla ilgili dün mahkemeye sevk edilen 35 şüpheliden 28´i tutuklanmıştı.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 15 gün önce Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinesi'nde il merkezi ve ilçelerinde FETÖ/PDY´nin mahrem imamlar yapılanmasında görev aldıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Emniyet imamları olduğu iddia edilen ve mesleklerinden ihraç edilmiş, açığa alınmış, çoğunluğu öğretmenlerin oluşturduğu 66 şüpheli gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan şüphelilerden 4'ü kadın 31'i sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Savcılığı´na götürüldü. Aynı soruşturma dosyasıyla ilgili dün mahkemeye sevk edilen 35 şüpheliden 28´i tutuklanmıştı. (DHA)

        AMASYA'DA 8 KAMU PERSONELİ TUTUKLANDI

        Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde FETÖ/PDYsoruşturması kapsamında'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 13 kamu görevlisinden 8'i tutuklandı.

        Merzifon İlçesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri örgütün haberleşme programı olan 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla aralarında polis, doktor, öğretmen ve sağlık çalışanı olan 13 kamu görevlisini gözaltına aldı. Şüpheliler,Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanması ardından dün adliyeye sevk edildi. 13 şüpheliden 2'si savcılıkça, 3'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 8 kişi de tutuklanarak cezavine gönderildi. (DHA)

        KAYSERİ'DE 46 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de mahrem imamlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 46 kişi, adliyeye çıkarıldı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mahrem imamlara yönelik operasyon düzenlenmiş, düzenlenen operasyonda 46 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 46 kişi, adliyeye sevk edildi. (İHA)

        TOKAT'TA ARANAN ÖĞRETMEN ÇİFT, ANKARA'DA YAKALANDI

        Tokat'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan öğretmen çift, Ankara'da yakalandı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan örgüte ait ilkokulda öğretmenlik yapan F.B ile kocası C.B'yi yakalamak için çalışma başlattı.

        Çiftin Ankara'da bir akrabasının evinde olduğunu belirleyen ekipler F.B ve C.B'yi bu ilde gözaltına alarak Tokat'a getirdi.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Gözaltına alınan F.B'nin FETÖ'nün sözde "il abla yardımcısı" olduğu, C.B'nin ise bir süre Tokat'ta örgütün sözde "askerlerden sorumlu imamlığını" yaptığı öne sürüldü.

        Ayrıca çiftin örgütün gizli haberleşme uygulaması "ByLock" kullanıcısı olduğu öğrenildi. (AA)

        UŞAK MERKEZLİ OPERASYONLARDA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Uşak merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 13 kişi gözaltına alındı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinesinde Uşak, İstanbul, İzmir ve Manisa illerinde örgütün "ideolojik" kanadına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda örgüte ait eğitim kurumlarında çalıştıkları öğrenilen 3'ü kadın 13 şüpheli gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerin bazılarının örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları bildirildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE FETÖ/PDY OPERASYONUNDA 1 TUTUKLAMA

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir kişi tutuklandı.

        REKLAM

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca hakkında soruşturma başlatılan esnaf Ergül Y. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Nevşehir Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır" ifadeleri kullanıldı. (İHA)

        ANKARA MERKEZLİ 81 İLDE FETÖ/PDY OPERASYONU

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Aydın'da gözaltına alınan şüphelilerden 9'u daha tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, 81 ilde örgütün "mahrem imamları"na yönelik operasyon kapsamında Aydın'da gözaltına alınan 9 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan zanlıların tamamı tutuklandı.

        Bu kişilerin örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öğrenildi.

        Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla 26 Nisan'da yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında Aydın'da polis tarafından 24 kişi gözaltına alınmış, bu şüphelilerden 15'i 6 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

        REKLAM

        BURSA'DA FETÖ OPERASYONUNDA 28 TUTUKLAMA

        Bursa'da FETÖ'nün mahrem imamları olduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen 35 kişiden 28'i tutuklandı. 6 kişi ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ / PDY soruşturması kapsamında, Bursa'da örgütün mahrem imam yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 54 zanlıdan 35 'i sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Hakim karşısına çıkan 35 zanlıdan 28'i tutuklanırken 6 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri iki hafta önce Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinesi'nde operasyon gerçekleştirdi. Bursa ve ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, FETÖ/PDY'nin mahrem imam yapılanmasındaki emniyet imamları olduğu iddia edilen ve mesleklerinden ihraç edilmiş, açığa alınmış, çoğunluğu öğretmenlerin oluşturduğu 54 şüpheliyi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital veriler ile diğer delillere el konuldu.

        REKLAM

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulaması tamamlanan 54 zanlıdan 35'i sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Sevk edilen 35 zanlıdan 28'i tutuklanırken 6 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 31 kişinin sorgulamasına devam ediliyor.

        HATAY'DA 16 ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyetteki "mahrem yapılanması"na yönelik yurt genelinde düzenlenen operasyon kapsamında Hatay'da gözaltına alınan 16 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Aranan 19 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Örgütün "mahrem imamlar" yapılanmasına yönelik operasyonlarda kentte daha önce gözaltına alınan 41 zanlı tutuklanmıştı. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa