Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Manisa'da deprem! SON DEPREMLER

        Manisa'nın Selendi ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremden dakikalar sonra bu defa Şehzadeler ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tespitine göre, saat 16.09'da merkez üssü Selendi olan 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin 8,81 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

        İzmir, Uşak, Kütahya, Denizli, Bursa ve Çanakkale'de de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

        PANİĞE YOL AÇTI

        Manisa'nın iki ilçesinde ardarda gerçekleşen 4.9'luk iki ayrı deprem şiddetli bir şekilde hissedildi. Manisa'da işyerlerinde depreme yakalanan vatandaşlar panikle kapılarının önüne çıktı. Neyse ki kısa süren deprem ilk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmadı.

        "PEŞİNDEN BÜYÜK BİR DEPREM GELMEYEBİLİR"

        YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaptığı açıklamada, "4.9 büyüklüğündeki bir deprem yer kabuğunu kırmaz. Ancak 5.6-6 civarındaki depremlerde yer kabuğu kırılabilir. Etrafta hissedilmiş olması çok normal. Bundan sonraki aktiviteyi de izleyeceğiz. Peşiden büyük bir deprem gelmeyebilir, takip edilmeli. Manisa'daki depremler Marmara'yı tetiklemez, mekanizmaları ayrı" ifadelerini kullandı.

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

        Açıklamada, "Deprem 4.9 olarak hesaplanmıştır. Depremden hemen sonra büyüklükleri 1.1 – 3.0 arasında değişen 5 artçı deprem meydana gelmiştir. Manisa'nın Selendi ilçesinde bugün saat 16.09'da meydana gelen depremde AFAD - TDVMS (Türkiye Deprem Veri Merkezi Sistemi)'nden alınan verilerle yapılan çözüm sonucu elde edilen büyüklük depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yeri Manisa ilinin Selendi ilçesinin Camköy köyüdür (2.6 km). Deprem başta Manisa, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, Uşak, Bilecik, Sakarya illerinde hissedilmiş olup, deprem sonrası Selendi ilçesine bağlı Camköy'de bazı evlerde küçük çaplı hasar meydana geldiği bildirilmiş, bölgeye AFAD ekipleri sevk edilmiştir" denildi.

        AFAD MANİSA İL MÜDÜRÜ ŞEN: BİZE İNTİKAL EDEN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Manisa İl Müdürü Bekir Şen ise, Selendi ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durum olmadığını söyledi.

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Şen, depremin ardından ekiplerini tespit çalışmaları için bölgeye sevk ettiklerini anlattı. Şen, "Selendi ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde şu an bize intikal eden olumsuz bir durum yok. Mahallelerdeki tarama ve incelemelerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.

        REKLAM
        Harita
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa