Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (19 Nisan 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 19 Nisan 2017 Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KAYSERİ'DE FETÖ'NÜN VİDEOLARINI İZLEYEN BYLOCK'ÇU KARI-KOCA YAKALANDI, KOCA TUTUKLANDI

        Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Belsin Mahallesi´ndeki bir internet kafede, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen´in videolarını izlediği ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen M.M. ileeşi Y.M., savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. M.M. tutuklanarakNevşehir Cezaevi'ne gönderilirken,hamile eşi Y.M. ise adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı. (DHA)

        KARABÜK'TE FETÖ'NÜN SÖZDE "EMNİYET ABİSİ" 3 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün sözde "emniyet abisi" olduğu iddia edilen 3 eski öğretmen tutuklandı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen, daha önce meslekten ihraç edildikten sonra saklandıkları bir evde gözaltına alınan 3 eski öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden sonra adliyeye götürülen şüpheliler, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        Yürütülen soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edildikten sonra haklarında gözaltı kararı verilen, emniyetteki müdür rütbesindeki personelden sorumlu sözde "emniyet abisi" oldukları ileri sürülen öğretmenler Ş.Ö ve Ö.S ile komiser rütbesindeki personelden sorumlu "emniyet abisi" olduğu iddia edilen K.D'nin yakalanması için Karabük Emniyet Müdürülüğü çalışma başlatmış, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 3 şüpheli, 11 Nisan'da 100 Yıl Mahallesi'ndeki bir evde düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

        Şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilmişti. (AA)

        MUĞLA'DA FETÖ ŞÜPHELİSİ YOL UYGULAMASINDA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski başkomiser T.B, Menteşe ilçesinde jandarmanın yaptığı yol uygulamasında yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Menteşe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gazeller Uygulama noktasında durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurdu.

        Ekiplerin yaptığı kimlik kontrolünde Bitlis Sulh Ceza Mahkemesi'nin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı verdiği, meslekten ihraç edilen eski başkomiser T.B’yi gözaltına aldı.

        Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

        T.B’nin,15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edildiği ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 3 ESKİ KAMU PERSONELİ VE 1 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan eski kamu personeli S.K, Y.B. ve R.A. ile FETÖ'ye yakın okullarda görev yapan eski öğretmen B.K'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        MARDİN'DE MARDİN VALİ YARDIMCISI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Mardin Vali Yardımcısı Mustafa Mendeş, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açığa alındı.

        Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturmalar sürüyor.

        Soruşturma kapsamında Vali Yardımcısı Mendeş'in görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 13 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen 5'i kadın 13 öğretmen gözaltına alındı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik Zonguldak, Isparta, Osmaniye, Niğde, Ankara, Kayseri'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 8, Isparta'da, Kayseri, Niğde, Osmaniye ve Ankara'da birer kişi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan M.G, Y.Ö.K, U.A, E.H.N, A.G, F.P, S.S, Y.K, F.Ç, A.S.U, H.H, E.B. ve R.Ç. sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        KAYSERİ'DE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organzie Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasu kapsamında, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda, örgütle irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilen N.N.E., T.Y., A.K., F.A. ve soruşturma kapsamında halen tutuklu bulunan M.O.'nun sahibi olduğu şirketin Erciyes Üniversitesi'nden olan 646 bin TL alacağını hileli olarak tahsil etmek için kendisini borçlu göstermek suretiyle düzenlenmiş olduğu senetlerde icra yoluna gittiği anlaşılan M.B. gözaltına alındı. (IHA)

        KARS'TA FETÖ/PDY DAVASI

        Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan ve ByLock kullanıcısı olan Kars İl Özel İdaresi eski personeli Muammer Bülbül, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Muammer Bülbül ve avukatı katıldı.

        Sanık Bülbül savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

        Mahkeme heyeti Karstaki ilk FETÖ/PDY davasını karara bağlayarak sanık Bülbüle "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

        Bülbülün, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u yoğun olarak kullandığı, Banka Asyaya terör örgütü liderinin talimatıyla para transferi yaptığı, çocuklarını örgüte ait okula kaydettirdiği, örgütle bağlantısının olduğu ve yardımda bulunduğu tespit edilmişti. (AA)

        TOKAT'TAKİ FETÖ DAVASINDA 12 SANIĞIN YARGILANMASINA BAŞLANDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) polis yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 12 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

        Tokat Ağır Ceza Mahkemesinde basına kapalı yapılan duruşmaya "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçlamasıyla yargılanan eski emniyet şube müdürlerinden biri tutuksuz 12 sanık ile avukatları katıldı.

        Bazılarının örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" kullandığı iddia edilen sanıklar, duruşmada haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

        Mahkemeye heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (AA)

        TRABZON'DAKİ FETÖ DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün sözde "emniyet imamı" olan eski öğretmen Ali Kemal Ayvaz ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Müdürü Hüdayi Okurun da aralarında bulunduğu 5 eski polisin yargılanmasına başlandı.

        Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar sözde emniyet imamı Ayvaz ile Okur, Ömer Kömür, Serdar Yıldırım, Yakup Demirci ve Murat Sumeli, avukatları, tanıklar ve sanık yakınları katıldı.

        Hazırlanan iddianamede hakkında, "emniyet imamlığı" yapmak, kod isim kullanarak toplantı ve sohbet düzenlemek, "ByLock" programı kullanmak ve silahlı terör örgütüne üye olmaktan dava açılan eski öğretmen Ali Kemal Ayvaz, savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

        ByLock programını kullanmadığını ileri süren Ayvaz, iddianamede adı geçen polis ve kişileri tanımadığını belirtti.

        Cumhuriyet Savcısınca, itirafçıların darbe girişimi gecesi Ayvazın kendilerine "Bizim çocuklar ihtilal yaptı. Kimse direnmesin." şeklinde mesaj gönderdiği yönündeki beyanları hatırlatılan Ayvaz, suçlamayı kabul etmeyerek iftira atıldığını öne sürdü.

        Tutuklu sanık Eski Trabzon Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Müdürü Hüdayi Okur ise Erzincanda görev yaparken polis memuru bir arkadaşının hatırına sohbet toplantılarına katıldığını belirtti.

        Okur, cemaat toplantısı diye çağrılmadığını ve çay içmek için davet edildiğini belirterek, Fetullah Gülene ait kitaplar okunduğunu söyledi.

        Çocuğunu örgüte ait okula gönderdiğini, Bank Asyada bireysel emeklilik hesabı bulunduğunu aktaran Okur, 17-25 Aralık sürecinden sonra hesabını kapattığını kaydetti.

        Darbe girişimi gecesi kendisine, sözde "emniyet imamı"ndan mesaj geldiği iddiasını kabul etmeyen Okur, Ayvazı tanıyıp tanımadığı sorusu üzerine, tanımadığını belirterek gözaltındayken emniyette ifade verirken gördüğünü söyledi.

        Vakfıkebir ilçe Emniyet Müdürlüğündeki görevinden ihraç edilen Ömer Kömür de hiçbir örgütsel faaliyette bulunmadığını ve "ByLock" programı kullanmadığını belirtti.

        Aynı müdürlükte görevli eski idari bürolardan sorumlu komiser Serdar Yıldırım ise darbe girişiminden sonra açığa alındığını ifade ederek, Ömer Kömürle kafa dağıtmak için yaylaya gittiklerini, yaylada durdukları yerde ısınmak için ateş yaktıklarını aktardı.

        Gözaltına alındığında üzerinden çıkan 1 doların sorulması üzerine Yıldırım, darbe girişiminden 8-9 ay önce erkek kardeşinin düğünü olduğunu söyleyerek, "Elazığda düğünlerde havaya para saçılır. Ben de 100 adet 1 dolar almıştım. Birini de hatıra olarak sakladım." ifadesini kullandı.

        Tanık A.E, darbe girişiminden sonra yayladan işten gelirken yol kenarında bir aracın yanındaki iki kişinin ateş yaktığını gördüklerini belirterek, "Bir şeyler yakıyorlardı. Mavi dosyanın kapağını gördüm. Arabanın bagajından bir şeyler alıp yakıyorlardı. Uzun boylu olan diğerine Devrem başka yakacak bir şey kaldı mı? dedi. Olay yerinden uzaklaşınca şüphelenince polisi aradık. Darbe girişiminden sonra olduğu için asker zannedip polisi arama gereği duyduk. Gördüğümüz yerde dallarla ısınmak amacıyla bir ateş yakılabilirdi. Bizi görünce elleri ayakları dolaştı." dedi.

        Sanıklar Murat Sumeli ile Yakup Demirci ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

        Sanık avukatının dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, ByLock programı çıkmayan Ömer Kömürün tahliyesini, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

        Mahkeme heyeti, Kömürün, yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (AA)

        TRT'NİN ULUS YERLEŞKESİ VE DİGİTURK BİNASINI İİŞGAL GİRİŞİMİ DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe girişiminde, Vodafone Arena Stadı ile Ümraniyedeki Casper Plazanın pistine helikopterle asker indirip TRTnin Ulustaki yerleşkesi ve Digitürk binasını işgal ederek ele geçirmeye çalışan 58i tutuklu, 96 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.

        Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, 58 tutuklu sanık ile avukatları katıldı.

        Bazı müştekileri temsilen iki avukatın da takip ettiği duruşmada, tutuklu sanıkların ifadeleri alınıyor.

        İDDİANAMEDEN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Beşiktaştaki Vodafone Arena Stadı ile Digitürk binasını ele geçirmeye çalışan 56sı tutuklu 94 sanıktan 5inin, bir firmaya bağlı çalışan teknik personel olduğu belirtiliyor.

        Sanıkların, "Türkiye Büyük Millet Meclisini, hükümeti ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 7,5 yıldan 15er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, bazı sanıkların da olaylarda yaralananlar olduğu, kamu malına zarar verildiği için "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "mala zarar verme" gibi suçlardan cezalandırılmaları talep ediliyor.​

        Bu arada darbe girişimi kapsamında açılan başka bir dava dosyası ile bu dosyanın birleştirilmesi nedeniyle davada tutuklu sanık sayısı 58e, toplam sanık sayısı ise 96ya çıktı.

        DİYARBAKIR'DA 23 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 23 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar ekipleri, il yapılanması içinde bulunan ve terör örgütü yöneticileriyle irtibatlı oldukları değerlendirilen kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 27 zanlıdan 23ü gözaltına alındı.

        Şüphelilerin Emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        BURSA'DA 4'Ü ESKİ POLİS 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa merkezli 4 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, "ByLock" kullandığı belirlenen 4ü eski polis, 14 kişi gözaltına alındı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen 5i eski polis 15 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, Ankara, İstanbul ve Balıkesirdeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 4 eski polis ile 10 yakını gözaltına alındı.

        "ByLock" kullandığı tespit edilen şüpheliler, Emniyete getirildi. Şüpheli bir kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        SİİRT'TE 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen soruşturmada, il sağlık müdürlüğünde görevli S.A. ve kamu hastaneler birliği genel sekreterliğinde görevli S.D. gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğünde işlemleri devam eden şüphelilerin adli makamlara sevk edileceği belirtildi. (IHA)

        4. KOLORDU DARBE GİRİŞİMİYLE İLGİLİ 268 KİŞİYE DAVA AÇILDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 216'sı tutuklu 268 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. (AA)

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa