Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YGS sonuçları açıklandı! YGS sonuçları nasıl öğrenilir? YGS sınav sonuçları!

        2,2 milyonüniversite adayının bir süredir beklediği ve 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. Sonuçların ardından 180 ve üzeri puan alan adaylar, üniversiteye geçişin ikinci aşaması olan LYS'ye başvuru yapabilecek. Peki YGS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte YGS sonuçları hakkında tüm detaylar...

        YGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        YGS'ye katılım sağlayan ve sınav sonuçlarını merak eden üniversite adayları, ÖSYM'nin Sonuç Sistemi'ne T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak sınav sonuçları ekranına ulaşabilecek. Herhangi bir YGS puan türünden 180 puan alan bir aday, LYS'ye katılmak için başvuru yapabiliyor.

        YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        LYS SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

        Üniversiteye geçişin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), bu yıl da 5oturumda tamamlanacak. Toplamda 4 günde tamamlanacak sınavların yapılma tarihi şu şekilde;

        LYS-4 Sosyal Bilimler 10 Haziran
        LYS-1 Matematik 11 Haziran
        LYS-2 Fen Bilimleri 17 Haziran
        LYS-5 Yabancı Dil 17 Haziran
        LYS-3 Edebiyat-Coğrafya 18 Haziran

        09:45 KURALININ UYGULANDIĞI İLK SINAV

        12 Mart 2017 Pazar günü yapılan YGS ile, ÖSYM ilk defa bu yıl "09:45 saat kuralı"nı uyguladı. Kurala göre sınava girecek adayların, en geç 09:45'e kadar sınava girecekleri salonda olması gerekiyordu.

        ÖSYM, hem internet sitesinden, hem sosyal medya platformlarından hem de adayların sınav giriş belgesi çıkardığı ekrandan ve çeşitli iletişim yollarıyla sık sık adaylara uyarı 09:45 kuralı ile ilgili uyarı yapmıştı.

        Image Title 1 Image Title 2
        Description

        Ancak tüm uyarılara rağmen sınav günü bazı adaylar çeşitli nedenlerden dolayı birkaç dakika ile sınava geç kalmış ve sosyal medya sitelerinde bu kurala karşı tepkiler toplanmıştı.

        ÖSYM ise, gelen tepkilere karşılık olarak "kuralın adaylara sık sık hatırlatıldığı ve geç kalmamaları konusunda dikkatli olmaları gerektiği" konusuna değindiğini açıklamıştı.

        SERENAY SARIKAYA DA GEÇ KALMIŞTI

        Posta'nın haberine göre, sosyoloji bölümünde okumak isteyen oyuncu Serenay Sarıkaya, geride bıraktığımız Eylül ayından beri üniversite sınavlarına hazırlanıyordu ve haftanın 3 günü sınav için özel ders alıyordu. Ancak rol aldığı dizinin çekimleri yüzünden bitkin düşen Serenay Sarıkaya, uyanamadığı için YGS'yi kaçırdı.

        Serenay Sarıkaya, sınavı kaçırmasıyla ilgili sorulan sorulara, "Seneye girerim." diyerek cevap verdi.

        Üniversite adayları, dört yıllık bir üniversiteye tercih yapabilmek için LYS'de ter dökecek.

        ÜNİVERSİTE İÇİN SIRA LYS'DE

        YGS'de 180 ve 180 üzeri puan alan adaylar, dört yıllık bir üniversiteye tercih yapabilmek için şimdi de Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'ye katılım sağlayacak. LYS'de adaylar Matematik, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Edebiyat ve Coğrafya derslerinden sorulacak olan sorulara doğru cevap vermeye çalışacak.

        LYS'nin ardından alınan puana göre adaylar istedikleri üniversitede okumak istediği bölüm için tercihini yapacak ve puanlarının yettiği bir üniversite bölümünü kazanacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa