Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Regaip Kandili mesajları, Regaip kandili duaları nelerdir? Regaip Kandili ne zaman?

        İslam alemi için önemli gecelerden olan Regaib Kandili, bu yıl da dualar ve ibadetlerle İslam dünyasında kutlanacak. Mübarek üç aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan'ın gelişini müjdeleyen Regaib Kandili müslümanlar tarafından dualar ve çeşitli ibadetler ile tammalanacak. Peki Müslümanlar için önemli bir gün olan Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili duaları nelerdir? Regaip Kandili namazı nasıl kılınır?

        REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN? (2017)

        Regaib Kandili, Recep ayının ilk cuma gecesinde kutlanmaktadır. Ülkemizde kullanılan Miladi takvime göre de Regaib Kandili,30 Mart Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece idrak edilecek.

        Regib Kandili'nde genel olarak insanların birbirleriyle yardımlaşması, birbirlerine karşı hoşgörülü olması, paylaşma duygusunun ortaya çıkması için hayır kurumlarına veya ihtiyacı olan kişilere yardım yapılması beklenmektedir.

        Nitekim, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) da hem hoşgörülü, hem yardımsever hem de insanlara karşı paylaşım yapmayı seven bir kişiydi. Bu nedenle Müslümanların da böyle davranışlarda bulunması bir nevi peygamber gibi davranmaya örnektir.

        Regaip Kandili boyunca Müslümanlar, çeşitli ibadetlere başvurur ve aynı zamanda insanlarla iletişimini iyi tutar. Regaip Kandili'nde ve üç aylarda Müslümanlar günahlarını temizlemeye yönelik davranışları sık sık yapar. İnsanlarla iyi geçinmek, bol bol iyilik yapmak ve tövbe etmek bu davranışların başında gelir.

        REGAİB KANDİLİ DUASI

        "Euzu Billahi Mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

        Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle )

        Ya Rabbi! Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden,

        Korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız.

        Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

        Bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalblerini yumuşatmak

        murad ediyorsan,

        bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalblerini yumuşat

        ve sinelerini daim bir sevgiyle doldur!

        Ey kalbleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı!

        Bizim kalblerimizi de, onların kalblerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun

        güzelliklere çevir! Ya Rabbi!

        Sen bizlere bizi aşan istidat ve kabiliyetler ver

        ve lutfedeceğin bu kabiliyetleri

        senin rızan yolunda kullanmayı

        bizlere nasip eyle ya Rabbi!

        Sen bizlere peygamberleri donattığın sıfatları lutfet lakin biz lutfedeceğin bu sıfatları tefahur vesilesi yapmayalım ve hep kendimizi sıfır görelim ya Rabbi!

        Cümlemize vicdan genişliği lutfet

        Kalplerimize inşirah bahşet

        Bizleri kollektif şuura sahip kullarından kıl

        Ve bizleri müttakilere rehber eyle ya Rabbi!

        Ey yüceler yücesi olan Allahım

        Biz ümmeti Muhammedin dağınıklığını gider

        Bize ve ülkemize birlik ve dirlik ver

        Bütün dünyaya da huzur ve barış nasibeyle..

        Kalplerimizi birbirene ısındır ve

        Bizleri birbirimize sevdir

        Dünyanın dört bir tarafında hizmet eden kardeşlerimizi

        Bizlerle beraber ihlas-ı etemme muvaffak kıl ya Rabbi!"

        REGAİB KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

        Regaib Kandili'nde, yatsı namazının ardından kılınması önerilen ve mümin ile münafığı birbirinden ayıran 30 rekatlık bir namaz bulunmaktadır. 30 rekat namazın ilk on gününde kılınacak olan 10 rekatı kılınabilir.

        REKLAM

        Regaib Kandili namazı şu şekilde kılınır;

        Yarabbi; teşrifleri ile dünyayı nura gark ettiğin efendimiz hürmetine, affı ilahine rıza-ı ilahine nail eyle. Abid zahid kulların arasına ilhak eyle. Dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyle. Rıza-i Şerifin için Allahü Ekber.

        Her rekatte 1 Fatiha, 3 Kul Ya Eyyühel Kafirun, 3 İhlas okuyup 2 rekatte bir selam verilir. Böylece 10 rekat tamamlanır. Namazdan sonra 11 defa "ilhen vahiden ehaden sameden ferden vitran hayyen kayyumen daimen ebeda" duası okunup dua edilir. Bu 10 rekat namazı 10'u ile 20'si arasında kılamayanlar 20'sinden sonra 30'una kadar da kılabilirler.

        REGAİB KANDİLİ ORUCU NEDİR, NASIL TUTULUR?

        Dini bilgisi yüksek olan hocalar, Peygamber efendimizin Recep ayında çok fazla oruç tuttuğunu ifade etmekte ve hatta peygamberimizin bu ayda orucu hiç bırakmayacağını zannettiklerini söylemektedir.

        Hz. Muhammed (s.a.v.) Recep ayı ile ilgili şunları söylemiştir: "Allah'ım, bize Recep ve Şaban'ı mübarek eyle, bizi Ramazan'a ulaştır." Aynı zamanda Regaip kandili gecesinin gündüzünde oruç tutana birçok sevap haberi verilmiştir.

        REGAİB KANDİLİ MESAJLARI

        ● Bu gece Regaib gecesi. Dua edelim… Yürekler bir atsın bu gecede, günahlarımız affolsun. iyi Kandiller.

        ● Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Regaib Kandiliniz mübarek olsun.

        ● Her yerde haddini bilen, gönül aynasını silen, mahşerde beraat edip yüzü gülen kullarından eyle bizleri Ya Rabb. Regaip kandiliniz mübarek olsun…

        ● Her keder bir kader ile takdir edilir. Ve kedere değil kadere boyun bükenler nur ile temizlenir. Rabbim güzel yazılmış bir kader ve ona tebessümle boyun eğen bir teslimiyet nasip etsin. Dua ile Regaip kandilinizi kutlarım…

        ● Cennete çok ağaç dikin. Çünkü onun suyu tatlı, toprağı güzeldir. Yani verimi çoktur. Çok sevap meyvesi alınır. Cennetin ağaçlarından biri olan La Havle ve La Kuvvete İlla Billah cümlesini çok söyleyin. Hadis( Taberani) Hayırlı kandiller…

        ● Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Kandilinizi kutlarım.

        ● Günler bize dostların güzelliği ile geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun.

        ● Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere…

        ● Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, dualarınız kabul olsun, kandiliniz kutlu olsun.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa