Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Fethi Sekin'in babası şehit Ömer Halisdemir'in babasını ziyaret etti

        İzmir'deki terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla olası faciayı önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'i ziyaret etti.

        Polis memuru oğlu Fikret Sekin ile Niğde'ye gelen Mehmet Zeki Sekin, kahraman şehit Ömer Halisdemir'in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret ettikten sonra, kahraman şehidin evinde baba Hasan Hüseyin Halisdemir'e taziye dileklerini iletti.

        Şehit babaları Sekin ve Halisdemir, daha sonra Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu'nu ziyaret etti.

        Hasan Hüseyin Halisdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce Fethi Sekin'in ailesini Elazığ'da ziyaret ederek taziyelerini ilettiğini hatırlatarak, "Çok gurur duydum, memnun oldum. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Zaten kaderimiz aynıdır. Şehitlerimiz Türk milletine gurur verdiği için çocuklarımıza ve bütün şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyoruz. Şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, tüm Türkiye'me selamlarımı yad ediyorum." dedi.

        Valilikte gerçekleştirilen ziyarette konuşan Vali Ertan Peynircioğlu, iki kahraman şehidin babalarının ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Şehitler var oldukça, bu toprağı kanlarıyla suladıkça, bu vatanın, milletin birliğine, beraberliğine hiç kimse zarar veremeyecektir. Bu milletin birliği dirliği inşallah sonsuza dek sürecektir. Burada çok güzel bir kardeşlik örneği görüyoruz. Bir tarafta Niğdeli, bir tarafta Elazığlı ülkemizin, milletimizin gururu olmuş şehitlerimizin babaları burada buluştular." ifadelerini kullandı.

        Vali Peynircioğlu, şehit Sekin'in babasına Türk bayrağı ve el dokuma yöresel kilim hediye etti.

        Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da iki kahraman şehidin babasını makamında ağırladığı için mutlu olduğunu belirtti.

        Kahramanlar Fethi Sekin ve Ömer Halisdemir'in, Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı gibi Türkiye’ye ve tarihe mal olmuş büyük kahramanlar olduğunu ifade eden Kurt, "Mehmet amcamızı ağırlamaktan ve bizi ziyaret etmelerinden dolayı çok gurur duydum. Makamımda görev süresince ağırlamış olduğum belkide en gurur verici, en şeref duyduğum iki kahraman insan. Böyle iki kahramanı yetiştirdikleri için ne kadar gururlansalar azdır." diye konuştu.

        Kurt, Sekin ailesine, Türk bayrağı baskılı halı ve seccade hediye etti.

        Ziyaretten sonra Vali Peynircioğlu, Emniyet Müdürü Kurt, Mehmet Zeki Sekin ve Hasan Hüseyin Halisdemir, kent meydanında bulunan Ömer Halisdemir'in heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa