Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (21 Mart 2017)

        15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimininin ardından yurt genelinde FETÖ üyelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte 21Mart 2017 Salı günü FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, bylock kullanan ve tutuklanan kişi sayısı ve FETÖ operasyonları...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        PİYADE KURMAY ALBAY SEVİM GÖZALTINDA

        Çanakkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığına bağlı Gökçeada 5. Komando Alay Komutanı ve Gökçeada Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Haluk Sevim gözaltına alındı.

        Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Piyade Kurmay Albay Haluk Sevim'i gözaltına aldı.

        Evinde de arama yapılan Sevim, sağlık kontrolünün ardından Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "ASKER ABİSİ"NİN DE BULUNDUĞU 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında "asker abisi" olduğu öne sürülen şüphelilerin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "asker abisi" olduğu iddia edilen bazı kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, "asker abisi" olduğu ileri sürülen 7 kişi ile bazılarının eş ve yakını olan 3 kişi yakalandı.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında İzmirin yanı sıra İstanbul, Bursa ve Denizlide 14 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmesi üzerine ilçe emniyet müdürlüğü koordinasyonunda önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        "Gölbaşı-9" adıyla gerçekleştirilen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen ve "himmet toplamak, örgüte finansal destek sağlamak, terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, örgüt adına faaliyete bulunmak ve örgüte eleman temin etmek" suçlamalarıyla yakalama kararı çıkarılan 5i kadın 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 3 şüpheliyi yakalama çalışması devam ederken gözaltına alınan zanlılar emniyete götürüldü.

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik sürdürülen ve FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe girişimi sırasında Ankarada Özel Harekat Daire Başkanlığının tesislerinin bombalanmasına ithafen "Gölbaşı" adıyla sürdürülen soruşturmada, daha önceki 8 operasyonda 294 şüpheli gözaltına alınmış, bu kişilerden 108’i tutuklanmıştı.(AA)

        SERBEST BIRAKILAN 9 İŞ ADAMINA YENİDEN TUTUKLAMA KARARI

        Denizli'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan ve 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken, mahkemenin verdiği ara kararda cezaevinden tahliye edilen 22 işadamından 9'u için savcının itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı çıktı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla tutuklanan ve Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 43 tutuklu işadamından 22'si, geçen 15 Mart'ta ara kararla tahliye edildi. Cezaevinden çıkan işadamları için savcısı üst mahkeme olan Denizli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Dün savcının itirazı üzerine mahkeme serbest kalan işadamlarından Sezai Günalp, Adem Oklu, Osman Refik Esmek, Osman Kiriş, Özkan Atik, Habib Yıldız, İskender Damgacı, Hüseyin Moralıoğlu ve Hilmi Yavaşlar'ın yeniden tutuklanmasına karar verdi. Polis, haklarında yeniden tutuklama kararı verilen işadamlarını aramaya başladı. (DHA)

        MALATYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Malatya merkezli gerçekleştirilen operasyonda İnönü Üniversitesinde görevliyken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen 7 öğretim görevlisi ile yine İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ihraç edilen 12 eski öğretmen gözaltına alındı. 18 kişi Malatya'da, 1 kişi ise Kayseri'de gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

        Öte yandan gözaltında sorguları tamamlanan 9 kişiden 5'i sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken 4 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        VAN'DA 1 ESKİ HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

        Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında eski bir hakim ve savcı tutuklandı.

        Kentte FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında itirafçı örgüt mensuplarının ifadeleri doğrultusunda, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 202 kişilik ihraç listesinde yer alan Erciş Adliyesinde görevli savcı ile Özalp Adliyesinde çalışan hakim gözaltına alındı.

        İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen savcı A.Ç. ile hakim N.B, sulh ceza hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        15 TEMMUZ GECESİNDE TAKSİM MEYDANI'NDE 39 KİŞİNİN YARALANMASINA İLİŞKİN İDDİANAME HAZIRLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nda 39 kişinin yaralanmasına neden olan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 şüpheli asker hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "kasten öldürmeye teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "mala zarar verme" suçlarından çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı. (AA)

        HEMŞİRE AYŞEGÜL TERZİ'YE TEKME ATAN SALDIRGANI SERBEST BIRAKAN HAKİM FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        İstanbul'da, hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için otobüste tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun ilk duruşmada tahliyesine karar veren Anadolu Adliyesi 40. Asliye Ceza Hakimi İbrahim Uyanık ile 63 yaşındaki Bursa Ticaret Mahkemesi Başkanı İdris Paker'in de aralarında bulunduğu 8 hakim FETÖ'den tutuklandı.

        2'si kadın 5 hakim savcı, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, 41 hakim ve savcı, ifadelerinin ardından, haklarında 'yurtdışına çıkış yasağı' kararı verilerek tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıldı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        KARS'TA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 zanlıdan 10'u tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmayı yürüten Kars Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, haklarında gözaltı kararı çıkartılan ve aralarında doktor, veteriner, mühendis ile memurların da bulunduğu 16 kişiden 14'ünü yakaladı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 10'u örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Haklarında yakalama kararı bulunan 2 kişi ise aranıyor.

        Kars'ta 8 Mart'ta düzenlenen operasyonda, doktor, veteriner, mühendis ve memurların da aralarında bulunduğu 10 kişi ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında daha sonra gözaltı sayısı 14'e yükselmişti. (AA)

        ANKARA'DA ESKİ HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI ÇALIŞANI 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında biri eski daire başkanı olmak üzere Hazine Müsteşarlığının 9 eski çalışanı gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Ekipler, KHK ile kurumdan ihraç edilen biri daire başkanı olmak üzere Hazine Müsteşarlığının 9 eski çalışanını gözaltına aldı.

        Telefonlarında FETÖ'nün gizli haberleşme programı "ByLock" tespit edilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN VE GÖZALTINDA BULUNAN 54 HAKİMDEN 8'İ TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, meslekten ihraç edilen hakim ve savcılara yönelik FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 54 hakim ve savcıdan 8'i tutuklanırken, 46'sı adli kontrolle serbest bırakıldı (AA)

        ANKARA'DA 265 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI: 105 KİŞİ YAKALANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Başkentteki yapılanmasına ilişkin, örgütün yönetici kadrolarının da aralarında yer aldığı 265 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçları Soruşturma Bürosunun, FETÖ'ye yönelik yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

        Bu kapsamda FETÖ'nün Ankara yapılanmasına ilişkin, aralarında örgütün yönetici kadrolarının da bulunduğu 265 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinden itibaren 20 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyonda, örgütün yöneticileri, bölge temsilcileri ve öğrenci sorumlularının da aralarında olduğu 105 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılar, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        Operasyonun sürdüğü belirtildi. (AA)

        ZONGULDAK MERKEZLİ OPERASYONLARDA 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, adliyeye getirildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Zonguldak, Karabük, İstanbul, Gaziantep ve Tekirdağda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen ve meslekten ihraç edilen akademisyenler K.M, M.K, Ş.A, H.E. ve M.K. ile örgütün kapatılan kurumunda çalışan Ö.D. adliyeye sevk edildi. (AA)

        KIRŞEHİR'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 1 KİŞİ JANDARMANIN YOL KONTROLÜNDE YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski öğretmen, Kırşehir'in Mucur ilçesinde jandarmanın yaptığı yol uygulamasında yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Mucur Jandarma Komutanlığı ekipleri, İnaç köyü kavşağında yaptıkları yol uygulamasında durumundan şüphelendikleri bir otomobili durdurdu.

        Ekiplerin yaptığı kimlik kontrolünde aracın sürücüsü eski öğretmen U.K. hakkında Antalya'nın Manavgat ilçesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yakalama kararı olduğu belirlendi.

        Gözaltına alınan U.K, jandarmadaki işlemlerinin ardından Antalya'ya gönderildi.

        U.K'nin, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edildiği ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. (AA)

        KAYSERİ VE BURSA'DA 23 ESKİ ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri ve Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 23 öğretmen, ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği üyesi olan ve meslekten ihraç edilen 25 öğretmen hakkında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltı kararı verildi.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri ve Bursa'da düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden 23'ünü yakaladı.

        Gözaltına alınan zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışma sürüyor.(AA)

        BURSA'DA ESKİ BURSA-ESKİŞEHİR-BİLECİK KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri adliyeye gönderildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan eski BEBKA Genel Sekreteri Tamer Dnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Tamer D, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında eski BEBKA Genel Sekreteri Tamer D. hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlıyı kent merkezindeki evinde gözaltına almıştı.

        Tamer Dnin, kurumun kendisine görev için tahsis ettiği cep telefonundan örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı belirlenmişti. (AA)

        KAYSERİ'DE KAPATILAN DERNEĞE OPERASYON: 23 GÖZALTI

        Kayseri'de KHK ile kapatılan Gönüllü Eğitimciler Derneği'ne yönelik düzenlenen operasyonda Bylock programını kullandıkları ileri sürülen 23 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği üyesi olan ve ihraç edilen öğretmenlere yönelik olarak operasyon yapıldı. FETÖ/PDY terör örgütünün haberleşme programı olan Bylock programı kullandığı tespit edilen 25 şüpheli için Kayseri ve Bursa'da ortak operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda 23 şüpheli yakalanırken, 2 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. (İHA)

        MALATYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesinde çalışan 19 zanlı gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Malatya ve Kayseride 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, meslekten ihraç edilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesinin 19 personeli gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

        Firari bir zanlının ise arandığı öğrenildi. (AA)

        UŞAK'TA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 11 şüpheli savcılık tarafından sorgulandı.

        Şüphelilerden biri savcılık tarafından salıverildi, 10'u ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

        Zanlılardan 6'sı "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik geçen hafta gerçekleştirilen operasyonda değişik meslek gruplarından 11 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin büyük bölümünün örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandığı iddia edilmişti. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa