Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2017 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı?

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ilk defa yapılanYükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), 5 Mart tarihinde yapıldı. Sınava katılan adaylar ise şimdi merakla YÖKDİL sınav sonuçlarını bekliyor. Peki 2017 YÖKDİL ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

        2017 YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        5 Mart 2017 Pazar günü saat 09.30'da tek oturum halinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavında adaylar, 180 dakika boyunca 80 adet soruya doğru cevap vermeye çabalayan adaylar, sınav sonuçlarını merakla bekliyor.

        Ancak henüz YÖKDİL sınav sonuçları açıklanmış değil. Aynı zamanda sınavın ne zaman açıklanacağı hakkında YÖK'ten bir resmi açıklama gelmedi.

        YÖK BAŞKANI YEKTA SARAÇ: "EN KISA SÜREDE AÇIKLANACAK"

        Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı yazılı açıklamada,

        "Yeni YÖk olarak başlattığımız "alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olan YÖKDİL'e 100 bine yakın kişi başvurmuş ve ilk sınav 5 Mart 207 tarihinde başarıyla gerçekleşmiştir.

        Akademinin onlarca yıldır talebi ve beklentisi olan bu sınavı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sınavın gerçekleşmesinde katkıları olan Ankara ve Anadolu Üniversitemize teşekkür ederim.

        Bu gibi merkezi sınavlarda mutat olan muhtemel itirazlar için beklenmesi gereken sürenin bitiminde sonuçlar açıklanacaktır. YÖKDİL sınavımızın sonuçları yakın zaman içerisinde merak ve heyecanla bekleyen adaylarımıza paylaşılacaktır.

        Bununla birlikte YÖKDİL sınavını sonuçlarının ilan edilmesine kısa bir süre kala ham sonuçlara baktığımızda YDS'ye göre başarı oranının ciddi bir şekilde yükseldiğini görmekteyiz. Bundaki en büyük amil, YÖKDİL'in "alana özgü" olması ve "alanın terminolojisini" sorgulamasıdır.

        Sınavın içeriğine bağlı olarak ortaya çıkan başarı oranına baktığımızda akademi lehine ne kadar isabetli bir karar almış olduğumuz anlaşılmaktadır.

        Diğer taraftan YÖKDİL Sınavı'na girenlerin çoğunluğunun akademisyen olduğu görülmüştür. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilk kez yapılan bu sınavdan haberdar olmadıkları için sınava giremedikleri de öğrenilmiştir. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin çeşitli vasıtalarla kurulumuza yoğun bir şekilde ilettikleri YÖKDİL Sınavı'nın ikincisinin yapılması yönündeki taleplerini ilgili kurullarımızda görüşeceğimizi belirtmek isterim.

        Öğrenci ve akademisyen dostu "Yeni YÖK" olarak yükseköğretimde kalite odaklı uygulamalara imza atmaya devam edeceğiz." ifadelerini paylaştı.

        YEKTA SARAÇ ADAYLARA BAŞARI DİLEMİŞTİ

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sınavdan bir gün önce sınava katılım gösteren adaylara sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden seslenerek başarı dileklerini iletmişti.

        Prof. Dr. Yekta Saraç, attığı tweetlerde, "Alana özgü dil yeterliliğini belirlemeye yönelik “YÖKDİL Sınavı” yarın yapılacak.“Yeni YÖK” olarak, akademinin uzun yıllardır arzusu ve beklentisi olan bu sınavı gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.YÖKDİL Sınavına girecek arkadaşlarımıza muvaffakiyetler dilerim." ifadelerini kullandı.

        İLK AKADEMİK DİL SINAVI

        Alana özgü ilk akademik dil sınavı YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor.

        YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirdi.

        Sınava yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.

        SINAVA İTİRAZLAR NASIL YAPILIR?

        Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/bankakartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa