Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Binali Yıldırım eski bakanlarla bir araya geldi

        Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde eski bakanlarla buluştu. Kahvaltıya AK Parti kabinelerinde görev yapan tüm bakanlar davet edildi ancak ihraç edilen ve istifa edenler kahvaltıya davet edilmedi.

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da davetliler listesinde yer aldı. Ancak Gül ve Davutoğlu programları nedeniyle davete katılamadı. 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi birlik bir kez de Genel Merkez'deki kahvaltı ile verildi.

        Başbakan Binali Yıldırım, 25 Şubat'ta da kampanya tanıtım toplantısı sonrasında eski milletvekilleri ile akşam yemeğinde buluşmuştu.

        AK PARTİ MYK TOPLANDI

        Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti hükümetlerinde görev alan eski bakanlarla biraraya gelmesinin ardından partisinin Merkez Yürütme Kurulunu (MYK) topladı.

        Toplantıya katılan isimlerden eski TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Çok yararlı bir toplantı oldu, tabii ki referanduma dönük de görüşler ortaya kondu" dedi.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması öncesi mesaisi sürüyor. Parti genel merkezinde AK Parti hükümetlerinde görev alan eski bakanlarla biraraya gelen Yıldırım, daha sonra partisinin Merkez Yürütme Kurulunu topladı. Saat 12.00'de başlaması beklenen MYK toplantısı, 1,5 saat gecikmeli başlamış oldu.

        Eski bakanlarla gerçekleştirilen ve yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda 16 Nisan referandumuna ilişkin istişarede bulunuldu. Toplantıya katılan isimler arasında eski TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da yer aldı. Davetler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından iletilmişti. Davet edilen isimler arasında yer alan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış toplantıya katılmadı.

        Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Çok yararlı bir toplantı oldu. AK Parti kurulduğu günden beri partimizin değişik kademelerinde, Bakanlar Kurulunda görev üstlenmiş olan arkadaşlarımızla biraraya geldik, hasret giderdik. Tabii ki referanduma dönük de görüşler ortaya kondu. Ben istifade ettim, inanıyorum ki Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız da büyük ölçüde istifade etti, partimizin yöneticileri de istifade etti. Yararlı bir toplantı oldu" diye konuştu. Toplantının beklenenden uzun sürdüğünün hatırlatılması üzerine Şahin, "Bu ne kadar yararlı olduğunun göstergesidir" açıklamasında bulundu.

        Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantıda faydalı konuların görüşüldüğünü ifade etti. Toplantının konu başlığının referandum olup olmadığının sorulması üzerine Arınç, "17'sinden sonra inşallah" şeklinde konuştu.

        Eski Gençlik ve Spor Başkanı Suat Kılıç da, toplantının içeriğine ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Sayın Başbakanımızın daveti oldu. AK Parti'nin birebir üyesiyiz. Kuruluşundan itibaren partimizin içinde görevi olan insanlarız. Dolayısıyla sahada bütün arkadaşlarımızla birlikte eski yeni ayrımı olmadan çalışmalara gayretle katılmaya çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

        Toplantıya katılan isimlere kravat ve flar hediye edildi.

        TOPLANTI 1 SAAT 20 DAKİKA SÜRDÜ

        AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

        Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında parti genel merkezinde yapılan toplantı, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa