Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (20 Mart 2017)

        15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimininin ardından yurt genelinde FETÖ üyelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte 20 Mart 2017 Pazartesi günü FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, bylock kullanan ve tutuklanan kişi sayısı ve FETÖ operasyonları...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 19 POLİS MEMURU TUTUKLANDI

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamda Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevliyken KHK ile meslekten ihraç edilen ve örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıldığı blirlenen Ziya Ç, Ali Ç, Mehmet Ali B, Aslan D, Beyazıt K, Ahmet Y, Ali T, Adem U, Hasan Dede T, Behçet Y, Mehmet Ç, Köksal T, Metin A, Naim Y, Abdurrahman K, Naci A, Köksal T, Yasin A. ve İsa Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ali B, Yusuf Ş. ve M. Hamit A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adreslerinde bulunamayan ve firari olan komiser yardımcıları Mustafa Ö., Uğur Ö. ve Mustafa K.'nın ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi. (DHA)

        KOCAELİ'DE 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Başiskele Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Kemal Erdem, Gebze Teknik Üniversitesi'nde çalışan 2 kişi ile 2 öğrenciyi gözaltına aldı. Bylock kullandıkları iddia edilen 5 kişi emniyetteki işlemlerin ardından bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        KARABÜK'TE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te FETÖ/PDY 'na yönelik yapılan operasyonda biri üniversite öğrencisi biri Astsubay 2 kişi gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Karabük'ün Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay M.K. ile Karabük Üniversitesinde öğrenci olan M.C. isimli şahsılar gözaltına alındı.

        Gözaltına alınana M.C'nin ise POMEM'de bulunan polis adaylarına ağabeylik yaptığı öğrenildi.

        Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere emniyette götürüldü. (İHA)

        KASTAMONU'DA 1 ESKİ HAKİM ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildikten sonra gözaltına alınan hakim adliyeye sevk edildi.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alınan eski hakim K.İ'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlı, sağlık kontrolünün ardından Kastamonu Adliyesine sevk edildi.

        Devrekani Adliyesinde görevli eski hakim K.İ, 17 Mart'ta Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) meslekten ihraç edilmiş, dün de gözaltına alınmıştı. (AA)

        ADANA MERKEZLİ 7 İLDEKİ OPERASYONLARDA 23 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana merkezli 7 ilde FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 8 Mart'ta Adana, İstanbul, İzmir, Kayseri, Osmaniye, Antalya ve Hatay'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 23 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında daha önce meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 23 emniyet mensubu, Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderildi. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE SİVİL HAVACILARA OPERASYON: 8 UÇAK MAKİNİSTİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan ve Eskişehir, Sakarya, İzmir, İstanbul, Ankara ile Adana'da sivil havacılık alanında görev yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Eskişehir polisi tarafından yapılan operasyonda aralarında Türk Hava Yolları ve diğer hava yolları şirketlerinde uçak makinistlerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. 3 kişi ise aranıyor. Şüphelilerin Bylock kullandığı belirtildi. (Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR)

        KAYSERİ'DE 22 ESKİ POLİS ADLİYEYE SEVK EDİDLİ

        Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önceden meslekten ihraç edilen ve üzerlerine kayıtlı hatlarda 'Bylock' programının kullanıldığı tespit edilen 22 polis, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevliyken kanun hükmünde kararname ile meslekten ihraç edilen ve üzerlerine kayıtlı hatlarda örgütün iletişim ağı 'Bylock' programının kullanıldığı tespit edilen aralarında 2 şube müdürü, 1 emniyet amiri, 16 komiser ve komiser yardımcısı 2 baş polis memuru ve 4 polis memuru hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

        Gözaltına alınan 22 kişi, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SİNOP'TA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sinopta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 zanlıdan 5'i tutuklandı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan farklı meslek gruplarına mensup 15 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen ve örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları iddia edilen zanlılardan H.S, O.B, P.K, M.K. ve H.B. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kentte yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 31 kişi gözaltına alınmış adliyeye sevk edilen 16 kişiden 6'sı tutuklanmıştı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLE BAĞLANTILI 8 KİŞİ YAKALANDI

        Eskişehir merkezli 6 ilde Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile bağlantılı başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik üçüncü dalga operasyon kapsamında, sivil havacılık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 8 zanlı gözaltına alındı.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başsavcılıkça AÜ'ye yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, AÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden mezun olup, ülkenin değişik yerlerinde sivil havacılık alanında görev yapan kişilerle ilgili Eskişehir, Sakarya, İzmir, İstanbul, Ankara ve Adana'da 11 adrese operasyon gerçekleştirildi.

        AÜ ile bağlantılı başlatılan üçüncü dalga operasyon kapsamında, terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen 11 kişiden 8'i yakalandı. Adreslerinde bulunamayan 3 şüpheli ise aranıyor.

        AÜ'ye yönelik 18 Ağustos ve 8 Mart'ta da iki operasyon düzenlenmiş ve 53 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        SAMSUN'DA 16 HAKİM VE SAVCI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Hakimler ve Savcılar Yüksel Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle 17 Mart'ta ihraç edilen ve gözaltına alınan 8 hakim ve 8 savcıdan oluşan 16 yargı mensubu polisteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

        HSYK tarafından FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle Türkiye genelinde ihraç edilen 202 hakim ve savcıdan etkin pişmanlıktan yararlanarak tanıklıkta bulunanların ifadesi doğrultusunda Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Çorum, Trabzon, Sinop, Trabzon, Giresun, Tokat ve Amasya illerinde görevli Hakimler C.S., S.B., A.A., B.D., Y.Ü., N.U., E.Y. ve M.H. ile Cumhuriyet Savcıları S.P., M.N., M.Ş., Ö.D., Y.B., E.A., M.B. ve H.İ.M. cumartesi gözaltına alınarak Samsun'a getirildi.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 16 hakim ve savcı bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. (İHA)

        ADANA'DA BYLOCK KULLANAN 1'İ KADIN 14 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana'da 'ByLock' kullandığı iddia edilen ve gözaltına alınan 23 polisten 14'ü adliyeye sevk edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen kişilere yönelik geçtiğimiz günlerde Adana merkezli İstanbul, İzmir, Kayseri, Osmaniye, Antalya ve Hatay'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 emniyet mensubunun sorgusu tamamlandı.

        Gözaltına alınan polislerden 1'i kadın 14 kişi bugün Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, adliyeye gönderildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Zonguldak, Karabük, İstanbul, Gaziantep ve Tekirdağ'da, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen, KHK ile açığa alınan ve meslekten ihraç edilen polis memurları S.K, T.Y, K.Ç, A.D, Ü.Ö. ve N.D. adliyeye sevk edildi. (AA)

        HATAY'DA ADİL ÖKSÜZ'ÜN YEĞENİ VE 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hatay merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında FETÖ'nün firari "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün yeğeni Hüseyin Öksüz'ün de yer aldığı 104 şüpheliden 10'u tutuklandı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 8 Mart'ta Hatay, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Manisa, Adana, Antalya, Isparta, Batman, Konya ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 104 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY'nin Mustafa Kemal Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında FETÖ'nün firari "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün yeğeni olan ve meslekten ihraç edilen eski profesör Hüseyin Öksüz'ün de bulunduğu zanlılardan 10'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlıların, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi. (AA)

        BURSA'DA 20 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'nda çalışanlara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 33 öğretmenden 20'si, bu sabah adliyeye sevk edildi. Tamamı örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen ‘Abla' olarak adlandırılan kadın öğretmenlerde örgüt elebaşı Fethullah Gülen'in gönderdiği ‘Kıtmir' duası, erkek öğretmenlerde ise üzerinde Fethullah Gülen yazılı saat ele geçirildi. (DHA)

        ŞANLIURFA'DA 6HAKİM VE 1SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen 7 eski hakim ve savcıdan 6'sı gözaltına alındı.

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) meslekten ihraç edilen 7 eski hakim ve savcının adreslerine operasyon düzenlendi.

        Yapılan aramaların ardından 6 eski hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü.

        Adresinde bulunamayan bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        MANİSA MERKEZLİ 4 İLDEKİ OPERASYONLARDA 25 EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Manisa merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, görevden uzaklaştırılan 25 emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ/PDYnin kentteki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Manisa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Manisa, Bursa, Balıkesir ve Antalyada eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan ve örgüt içinde faaliyet gösterdiği iddia edilen, açığa alınmış ve meslekten ihraç edilmiş emniyet mensuplarından oluşan 25 şüpheli gözaltına alındı. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa