Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li Besime Konca hakim karşısına çıktı

        Batman 2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerekli, Mehmet Ali Aslan ile HDP'li yöneticiler katıldı.

        ‘Silahlı terör örgütüne üye olma' ve ‘terör örgütü' propagandası yaptığı iddiasıyla 14 Aralık 2016 tarihinde Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve Kandıra Cezaevi'nde bulunan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın ifadesi Kürtçe tercüman vasıtasıyla, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden alındı.

        "CENAZEYE KATILDIM VE KONUŞMAMI YAPTIM"

        Mahkeme heyeti Konca'ya, Diyarbakır'da öldürülen PKK'lı "Çiyager" kod adlı Cihat Türkan'ın cenazesinde, "Çiyager'in anne babası, ailesi, Batman halkı başım gözüm üstüne gelmişsiniz. Biz şehidimizi yaşatacağız. Onun yolunda yürüyeceğiz" dediğini hatırlattı. Konca cenazeye katılıp bir konuşma yaptığını söyledi. Kürtçe ifade veren Konca tutuklanmasının hukuksuz olduğunu belirterek, dokunulmazlığının devam ettiğini belirtti. Bu davanın siyasi olduğunu ifade eden Konca şunları söyledi: "Yargılanmamın sebebi cenazedeki konuşmamdan değildir. Ortadoğu'daki gelişmeler ve Kürt sorunu ile alakalı bir olaydır. Ben cenazeye katıldım ve konuşmamı yaptım. Bir siyasetçi olarak bir çok cenazeye katıldım. Bu taziye sadece bir bahanedir. 2012 yılında da taziyelere katıldım. Bu niye sorun olmadı. Türkiye'nin demokrasisi için bedel ödemek bizim için sorun değil. Bundan sonra süreç ne olursa olsun demokrasi için mücadele edeceğiz."

        Konca kendisinin ve tutuklu diğer HDP'li vekil ve belediye başkanlarının davalarının durdurulmasını talep etti. Mahkeme heyeti duruşmayı 7 Nisan tarihine erteledi. Konca hakkında, 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        Bulut KUTLU/ BATMAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa