Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mersin'de 80 kilo patlayıcı ele geçirildi

        Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları ortak bir operasyonla 55 paket içerisinde yaklaşık 80 kilo plastik patlayıcı, 2 el bombası, 4 fünye ile bomba düzeneği ele geçirildi.

        Bombaların 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum öncesi toplumda kaos ve kargaşa yaratmak amacıyla özellikle; güvenlik güçlerine, hassas durumda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak gerçekleştirilecek muhtemel eylemlerde kullanılacağı belirtildi.

        7 Şubat 2017 tarihinde Mardin Nusaybin'de gerçekleştirilen operasyonlarla bağlantılı olarak, örgüt üyelerinden elde edilen dokümanları inceleyen Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ortak bir çalışma yaparak Akdeniz ilçesinde boş arazide kazı yaptı. Yapılan aramalarda; toprağa gömülmüş vaziyette 55 paket içerisinde yaklaşık 80 kilogram civarında plastik patlayıcı madde, 2 el bombası, 4 fünye, 1 düzenek bulundu.

        Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Patlayıcının örgüt mensupları tarafından, özellikle 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum öncesi toplumda kaos ve kargaşa yaratmak, huzur ve güven ortamını bozmak, ilimizde özellikle; güvenlik güçlerine, hassas durumda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak gerçekleştirilecek muhtemel eylemlerde kullanılmak amacıyla gömüldüğü bilgisine ulaşıldı" denildi.

        Beycan ÜÇKARDEŞ / MERSİN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa