Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Şubat ataması kontenjanları 2017! Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

        Birçok öğretmen adayının heyecan ve merakla beklediği öğretmen atamaları hakkında son durum ne? Binlerce öğretmen adayı öğretmen ataması bekliyor. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

        ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Atamaların ne zaman başlayacağı hakkında kesin bir tarih olmasa da en yakın tarih olarak Mart ayı işaret ediliyor. Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan atama duyuruları, Mart ayında atama yapılma ihtimalini ön plana çıkarıyor. MEB, Twitter'dan yaptığı açıklamada 20 bin sözleşmeli öğretmen alınacağını ilan etti.

        KONTENJAN VE BRANŞ DAĞILIM KLAVUZU İÇİN TIKLAYIN

        MEB'DEN AÇIKLAMA;

        Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin kontenjan dağılımı ve atama takviminin bugün saat 15.00'de Bakanlığın Twitter adresinden duyurulacağını açıklamıştı.

        Milli Eğitim Bakanlığınca, 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen atanmasına ilişkin kontenjan dağılımı ve atama takvimi açıklandı. Buna göre, adayların başvuruları 15-21 Mart arasında alınacak.

        BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN ATAMA MÜJDESİ

        İşsizlik oranının artış göstermesiyle başlayan çalışmalar dahilinde 2017 yılında 60 bin memur alımı yapılacağı haberi öğretmen adaylarını da heyecanlandırdı. Alımların büyük bir çoğunluğu Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılacak ve yaklaşık 30 bin öğretmen alınması bekleniyor.

        ŞUBAT'TA DEĞİL, MART AYINDA

        Daha önce CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a öğretmen atamaları konusunda bir soru önergesi verdi. Ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özdemir,"Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal'ın Şubat ayında öğretmen atamalarına ilişkin soruma yanıtı: Olacak. Kadro ve alanlarla ilgili çalışma yapılıyor." paylaşımında bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa