Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (16 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 16 Şubat Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        HÜSEYİN GÜLERCE FETÖ ÇATI DAVASINDA TANIK OLARAK DİNLENDİ

        Gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, "Her şeyin tedbirini alan bir kişi, bu kayıtların ve ByLock programının tedbirini nasıl almaz? ByLock programıyla neden herkesi kayıt altına aldırmış. Ben onu Gülen'in acımasızlığına veriyorum. Ben yanarsam herkes yansın, ben bitersem herkes bitsin. Gülen'i anlamak, bir şemaya oturtmak ancak onu konuşturmakla mümkün. Çünkü bu insanlar konuşmazlar. İtirafçıyım deseler bile ben itiraf edeceklerine inanmıyorum." dedi.

        Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY çatı davasının 14'üncü duruşmasına tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, Dilaver Azim, Kazım Avcı, Alaeddin Kaya, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy ve İlhan İşbilen ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

        Duruşmada tanık olarak dinlenen Gülerce, 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girdiğini, yatılı olarak Çapa'ya devam ettiklerini, o dönemde, Mücadele Birliği adı verilen hareketin haftalık yayın organının yazar kadrosunda bulunduğunu aktardı.

        Askerden döndükten sonra Mücadele Birliğinin günlük yayın organı Bayrak Gazetesi'nin başyazarı olduğunu belirten Gülerce, Yalova Lisesine fizik öğretmeni olarak atandıktan sonra Yalova'ya geldiğini söyledi.

        Gülerce, FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile ilk karşılaşmasına ilişkin, "1980'de Yalova'da Hayriye Hanım Camisi'nin altında yer var. İzmir'deki Akyaka Vakfının şubesiymiş. Bana haber verdiler, gittik. Birisi geldi, 3-4 kişiyle beraber. İlk dikkatimi çeken şey, etrafında pervane gibi dolanıyorlar, disiplin var. Hiç konuşmadı. Çıktı. Çıktıktan sonra dediler ki 'Bu hocaefendi.' Meğer arandığından dolayı kendini belli etmemiş, tanıyan tanıyormuş. İlk görüşmem böyle oldu." dedi.

        Gülen ile daha sonda 1989 yılında karşılaştığını belirten Gülerce, şöyle devam etti:

        "Gülen'le tanışmamız 1989’da oldu. Cemaate ait bir kolej açacaklardı Yalova'da. Yalova'dan geçerken inşaata uğradı. Benim de orada olduğumu söylediler. Ben, 'Yeniden Milli Mücadele Dergisi yazarlarındanım.' dedim. O da 'Ben de o dergiyi okuyordum.' dedi. Bana 'Zaman'da yazar mısın?' dedi. Ben de 'Yazarım.' karşılığını verdim. Ahmet Taşgetiren için de rica etti. Ona da söyledim, kabul etti. İkimiz Zaman'da yazmaya başladık. Perşembe günleri yazı gönderiyorduk. Üçüncü yazıdan sonra Abdullah Aymaz telefon açtı, 'Biz size köşe ayırmak istiyoruz.' dedi.

        O arada ben gazetede yazılar yazıp da hoşlarına gidince 92 ya da 93 yılında Fethullah Gülen çağırdı, 'Zaman gazetesi adına konferanslar verir misiniz?' dedi? Anadolu'da konferanslar vermeye başladım. Böylece görünen yüz olmaya başladım. 93'te Samanyolu TV kurulunca Altunizade'ye çağrıldım.

        'Televizyonda ana haber bültenden sonra günün yorumunu yapar mısınız?' dediler. Yaparım dedim. Haftada 5 gün, günün yorumunu yaptım."

        "İŞTE ARANILAN YÜZ"

        Gülerce, daha sonra Zaman Gazetesi Genel Müdürü olduğunu belirterek, "Bana dediler ki Hocaefendi günün yorumunu merakla talep etti ve dedi ki 'İşte aradığımız yüz'. Benim olayım böyle başladı. İşte aranılan yüz... Zaman Gazetesi Genel Müdürü oldum. Yenibosna'da. 95 ocağından itibaren. 5 yıl boyunca kendimizi Zaman Gazetesi Genel Müdürü olarak bulduk." dedi.

        Zaman baskıya girmeden önce gazete sayfalarının FETÖ elebaşı Gülen'e fakslandığını ifade eden Gülerce, bu sayfaların daha sonra Pensilvanya'ya da gönderildiğini Gülen'in bunları tek tek kontrol ettiğini söyledi.

        Gülerce, 1997-1998 yıllarında kendisi ve Fehmi Koru ile Alaaddin Kaya'nın da olduğu 5 kişinin her hafta Altunuzade'de FEM'in 5. katında Fethullah Gülen ile bir araya geldiklerini de anlattı.

        Gülerce, şöyle devam etti:

        "Yalnız Fetullah Gülen'in bana ve Alaaddin Kaya'ya davranışı, Abdullah Aymaz ve İsmail Büyükçelebi'ye davranışı gibi değildi. Hukuk farklı. Bir gün Altunizade'de oturuyoruz. Ben varım, Büyükçelebi ve Aymaz, bir de Samanyolu TV Genel Müdürü Naci Tosun var. Fetullah Gülen bizimle konuşurken birden bir şeye kızdı, Tosun'a döndü, 'Bir ulusal kanalın genel müdürüsün. Başka televizyona gitsen seni kapıdan içeri alırlar mı?' dedi. Ben şaşırdım. İsmail Büyükçelebi'ye döndü 'Sen ilahiyat mezunusun ne anlarsın iktisattan?' dedi. Sonra Aymaz'a döndü 'Sen de ilahiyatçısın, gazeteciliğin 'g'sinden haberin oldu mu? Genel yayın yönetmenisin'. dedi. Onlar lise talebeliğinden beri Gülen'in yanında olmuşlar. Ben ise 45 yaşından sonra görüşmeye başlamışım.

        İş dershanelerin açılmasından sonra başka safhaya geçti. 'Altın Nesil' diye tamamen Fetullah Gülen'in hipnotize ettiği bir nesil yetiştirilmeye başlandı.

        Cemaatin dershanelerinde öğrencilerin seçeceği üniversiteye abiler, ablalar karar veriyor. Hep öğretmenlik seçtiriyorlar diye biliyorduk. Meğerse hep hukuk yazılmış. Seçimlerde bunlara 5 bin oy çıktı. Zekeriya Öz ile ilgili gerçeği Beyaz TV'de öğrendim. Emniyet istihbaratta çalışmış biri, 'Zekeriya Öz ile Hocaefendi hukuk fakültesi öğrenciliğinden tanışıyor'. dedi. Adil Öksüz'ün görüntüsü var Pensilvanya'da. Kozmik adamlarıyla hep birebir ilgilenmiş. Tanıyanlar bilir, Fethullah Gülen ile ailesiyle beraber görüşmek VİP demektir. En tepedeki adamlar ailesiyle görüşürler. Mustafa Özcan'dan sonra gelen kuşak 5 yıl boyunca molla tabir edilen kendisinin yetiştirdiği adamlardır. En tepedeki kozmik adamlar bu mollaların içinden çıktı. Askeriye, yargı, emniyet, bu hassas kurumlardaki en tepedeki kozmik adamlar bu mollaların içinden çıkar. Mustafa Özcan'ı iyi tanırım. Cemaatin kara kutusudur. Paradır. Tüm Türkiye'de cemaatin parasını Fetullah Gülen adına o kullanır. Gülen'in örtülü ödeneğini o kullanır. Özcan'a toslayan, tabanda ondan daha çok sevilen insanlar hep gitmiştir. Çünkü sır onda, para onda. Kozmik işler onda."

        "O GÜNE KADAR FOTOĞRAFI BİLE YOK"

        Gülerce, FETÖ'de öne çıkmasına ilişkinse, "94 yılı cemaat için çok önemli. Bu yıl Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı kuruldu. Çünkü gizli gizli, kulaktan kulağa konuşulan Gülen... Bir nesil yetiştirildi, zemin hazırlandı, şimdi sahneye çıkma zamanı geldi. O güne kadar Gülen'in medyada fotoğrafı bile yok. 94'te Gazeteciler ve Yazarlar Vakfıyla Gülen'in ortaya çıkması amaçlanmış. İlk defa resmiyete giriyor. Onun için Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı çok önemliydi" dedi.

        Bu vakfın kurucuları arasında Gülen'in de bulunduğunu aktaran Gülerce, FETÖ elebaşının kendisini bu vakfın mütevelli heyeti vekili seçtiğini, Gülen'in olduğu yerde kendisinin mütevelli heyeti vekili yapılmasına şaşırdığını söyledi.

        Daha sonra, Abant Platformu'nun kurulduğunu anlatan Gülerce, "Orada da varım. Televizyonda varım, gazetede varım. Enteresandır kendisinin yetiştirdiği hiç kimseyi diğer kanallara göndermedi. Bir şey oluyor, Hüseyin Bey gitsin. Ben illegal yapının legal görünümlü aktörü oldum ama bu rolü aldığımı hiç düşünmedim." diye konuştu.

        "KENDİSİNİ MEHDİ ZANNEDİYOR"

        Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın örgütün yapısını sorması üzerine Gülerce, şunları söyledi:

        "Teşkilatın yapısı Fetullah Gülen'den ibarettir. O vardır, kendisini mehdi zannediyor. Aymaz'ın ifadesiyle 'Beklenen salih zat'. Mehdiliği inkar ediyor, ama beklenen salih zat olduğu konusunda itirazı yok. Kendisi de cemaattekiler de buna inanmış.

        15 Temmuz darbesi bile bu insanları çözmez. Çünkü bir kişi var, Fetullah Gülen. Kendisinin seçilmiş kurtarıcı olduğuna inanan… Pensilvanya'da yemek yerken bir arkadaş yeni açılan okullardan bahsetti. Ben de gayet ihtiyari şekilde 'Hocam iyi ki gelmişsiniz Amerika'ya'. Biz de seviniyoruz hizmet büyüyor Amerika'da diye. Meğer CIA yolları açmış. 'İnşallah' dedim. Bana, 'Hüseyin Bey, ben çocukluğumdan beri istihdam ediliyorum'. dedi. Çocuk sorumlu değildir, çocukluğundan beri hazırlananlar peygamberlerdir. Perşembe akşamı tövbe Peygamberimizle görüşüyor, istişare ediyor. Kendi başına karar almıyor. Neden bombalıyor pilotlar? Sırf Fetullah Gülen'in kurtarıcı olduğuna inandıkları için."

        "EN BÜYÜK İHTİRASLARI GÜLEN'İN GÖZÜNE GİRMEK"

        Legal sahada görünüp illegal çalışanların var olduğunu anlatan Gülerce, İllegal vazifeleri var. Doğrudan Fetullah Gülen'den talimat alıp iş yapan kişiler. İstişare heyeti var. Harun Tokak katılıyor, Ali Bayram katılıyor, Şerif Ali Tekalan katılıyor. Atama heyeti gibi. İlçe imamı il imamının, il imamı bölge imamının, o istişare heyetinin gözüne girmek zorunda. Hepsi normal yurdumuzun insanı, hepsinin ihtirasları var. En büyük ihtirasları da Gülen'in gözüne girmek. Herkes beni gör, beni gör, beni konuş diye bakıyor. Hani Allah'ın rızası vardı bu işte?" dedi.

        İstişare heyetinin rutin işleri yaptığını dile getiren Gülerce, "Tayinler, yurt dışına gidecek olanlar falan. 7 bölgenin imamı var, bunlar Pensilvanya'ya gidiyor. 3 ya da 4 ayda bir yapılıyor. Kimler katılıyor buraya? Lütfen THY'den bu yıllara ait yolcu kayıtlarını alın. Oradaki liste belli. Ayın belli günleri 1 hafta ya da on günlüğüne ABD'ye giden insanların 3 senelik listesi çıkarsa hep aynı isimler. İşte gerçek kadro bu insanlardan oluşur." şeklinde konuştu.

        "BYLOCK PROGRAMIYLA HERKESİ KAYIT ALTINA ALDIRMIŞ?"

        Hüseyin Gülerce, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Her şeyin tedbirini alan bir kişi bu kayıtların ve ByLock programının tedbirini nasıl almaz. ByLock programıyla neden herkesi kayıt altına aldırmış? Ben onu Gülen'in acımasızlığına veriyorum. Ben yanarsam herkes yansın, ben bitersem herkes bitsin. Gülen'i anlamak, bir şemaya oturtmak ancak onu konuşturmakla mümkün. Çünkü bu insanlar konuşmazlar. İtirafçıyım deseler bile ben itiraf edeceklerine inanmıyorum."

        "HİTLER İLE BENZER ÇOK YANI VAR"

        Gülerce, "Gülen, sıradan biri olarak görülmesin. Deha raddesinde bir insan demek istemiyorum. Hitler ile çok benzer yanı var. Bir bedende iki kişi. Bu insan istihbarat hastası, bu insan dinleme hastası, 2013'e kadar beni dinletmiş. Utanır insan, ayıp denen bir şey var. Herkesi dinletiyor, kayıt ve şantaj yaptırıyor." ifadesini de kullandı

        Hüseyin Gülerce, FETÖ içinde molla ekibinin çok önemli olduğunu, Gülen'in rahleyi tedrisatından geçmiş 5 yıllık dönemlerde 3-4 kuşak bulunduğunu söyledi.

        Gülerce, "Mesela Adil Öksüz. Birinci molla ekibinden Ahmet Kurucan var. Maalesef onlardan tek kişi yakalanmadı. En esaslı bilgileri verecek dokümanları verecek kişiler yakalanmadı." dedi.

        Mahkeme başkanının sorusu üzerine Gülerce, Gülen'i nurcu olarak tanımlamanın doğru olmayacağını, bir sohbetinde Gülen'in bunu kendisine ifade ettiğini söyledi.

        FETÖ'nün himmet toplantıları hakkında da konuşan Gülerce, şöyle devam etti:

        "Belli isimler var, Fetullah Gülen gibi ağlayıp sızlayan ama hepsi artistlik. Hollywood'un karakter artistleri bile Gülen kadar rol yapamaz. Görüyoruz vaazlarda ağlıyor, sızlıyor. Ben burada CIA'den psikolojik destek aldığını düşünüyorum. Bunlar daha önce esnafı tanıdıkları için herkesin ne vereceğini bilir. 'Bul karoyu al parayı' gibi. Biri ben de alırım diye oyuna girer ve ütülür. Aynı numara himmet toplantılarında da var. 4-5 kişi himmet toplantısından önce ayarlanır. Bunlar birkaç milyonla açarlar, diğerleri ne oluyor der. Orada öyle bir hava estirilir ki sizin küçük bir rakam söylemeniz hakaret anlamına gelmeye başlar. Çek senet alıyorlar. Çok insanlık dışı bir şey. O insanlar işleri kötüye gitmiş, bir sonraki sene himmet verememiş. Onunla ilişkiyi hemen kesiyorlar."

        FETÖ'nün sınav sorularını çaldığını 17-25 Aralık sürecinden sonra öğrendiğini belirten Gülerce, bunun "O makamlara biz gelmeyelim de düşmanlarımız mı gelsin?" diye savunulduğunu, burada bile Gülen'in ikiyüzlülüğünün görüldüğünü vurguladı.

        "BATAN GEMİYE ATLADI"

        Gülerce, 17-25 Aralık sürecinde Zaman gazetesinde "Savcılar bugüne kadar hiç yanlış yapmadı" başlıklı haber üzerine FETÖ'nün gerçek yüzünü görmeye başladığını, bu yazıyla Fetullah Gülen'in Recep Tayyip Erdoğan'a savaş açtığını, kendisinin de gardını almaya başladığını söyledi.

        Gülerce, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Gülen'in anlaması için Mehtap TV'de '13 kişiyle ele geçirilmesi bağımsız yargıya giriyor mu' dedim. Öğleden sonra bir tweet attım. Bu ülkenin başbakanını yabancılar götüremez. Başbakan ya sandıkta seçmen iradesiyle ya AK Parti kongresinde delege iradesiyle gider. Ertesi gün 28 Aralık. Başbakanla görüşme talebimi Erdoğan'a iletecek şahısla 2 saat oturduk. Diyor ki bu saatten sonra böyle bir teklif kabul edilecek bir şey değil ama kabul ederse senin Gülen'e ültimatom gibi bir şey vermen lazım. 2 saat sonra o mekanın bahçesine çıktık. 5 dakika sonra Ekrem Dumanlı aradı, dinlemenin alasına bakın. 'Abi Ankara'da olduğunuzu biliyoruz. Lütfen sen bu işlerin içine girme. Biz uğraşıyoruz zaten'. Uğraştınız da ne oldu dedim. Onu reddettim kapattım. 5 dakika sonra Şerif Ali Tekalan, Pensilvanya'dan aranıyor. 'Hüseyinciğim bir tweet atmışsın. Lütfen siler misin?' Silmedim kapattım. 5 dakika sonra Alaaddin Bey aradı, dedi ki 'Şu anda ne yapıyorsan orada kal, bir adım daha atma. Kendisinin yanından arıyorum'. Kendisinin yanından ifadesinin ne anlama geldiğini bilenler bilir.

        17-25 Aralık'tan sonra. Mustafa Yeşil bana dedi ki 'Bak Ahmet Taşgetiren Bugün'den ayrıldı Star'a geçti. Batan gemiye atladı'. O batan gemiye atladı sen öyle bir şey yapma. Devamında da 'Abi zaten Başbakan yerel seçimleri göremeyecek'. dedi. Beni ikna etmeye gelmiş. Başbakanın son kozlarını oynadığını söyledi. 'Başbakan ya intihar edecek ya da akıl hastanesine gidecek.' dedi."

        Gülerce, medya yapılanmasının sorulması üzerine, "Gülen medyasının patron da yayın yönetmeni de her şeyi Fetullah Gülen'dir. Sızıntı dergisi var, çok önemli. Türkiye'de bir derginin tirajı 750 bin olur mu? Üniversite talebelerini öyle bir havaya sokuyorlar ki 50 tane yaparsan Hocaefendi size alnınızdan öpecek. Aksiyon dergisi var. Bazı kozmik adamlar Aksiyon dergisinden yetiştirildi." bilgisini paylaştı.

        BİLECİK'TE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bilecik merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 14 Şubat'ta Bilecik merkez, Söğüt ile Bursa'nın Yenişehir ilçelerinde eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan İl Genel Meclisi üyesi Tevfik Ö, Necip K. ve Gülten S, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Tevfik Ö. ve Necip K. tutuklandı, Gülten S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA 3 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 akademisyen gözaltına alındı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eski dekanı Z.S. ile eski öğretim üyeleri A.Y.G. M.C'yi gözaltına aldı.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen şüphelilerin, örgüte finans sağladıkları ve FETÖ'nün eğitim kurumlarıyla irtibatlı oldukları iddia edildi. (AA)

        YALOVA'DA 16 KİŞİ YAKALANDI

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 16 kişi yakalandı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bazı adreslere eş zamanlı operasyon yaptı.

        Operasyonlarda, aralarında akademisyen, gemi kaptanı, öğretmen, avukat ve bilgisayar mühendisi de bulunan O.Y, Y.M,A, Ü.G.D, A.T.Ü, K.Ş, S.Ü, M.K, M.E, A.Ü, C.N, A.K, R.A, A.K, A.A, E.N ve C.A. yakalandı.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. (AA)

        GİRESUN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Giresun merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Giresun merkezli Trabzon, Sivas ve Samsunda bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Belirlenen adreslerde arama yapılırken, aralarında meslekten ihraç edilenler ile emekli olan öğretmenlerin de bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyete götürülen şüphelilerin Giresunda kapatılan bir eğitim derneğine üye oldukları öğrenildi. (AA)

        MERSİN BOZYAZI'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 9 kişiden 2'si tutuklanırken, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Anamur Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye karşı yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine hareke geçen Bozyazı ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aralarında emekli polis, iş adamı ve kadınların da bulunduğu 9 kişiyi göz altına aldı.

        Emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından M.K., A.D., K.B., B.D., Ş.Y., M.T., H.K., E.A. ve H.K. isimli şahıslar adliyeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, emekli polis B.D. ile S.Y.'nin tutuklanmasına karar verirken, M.K., A.D., K.B., M.T.,H.K., E.A. ve H.K.'yı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. (İHA)

        İZMİR'DE 8 ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 astsubay gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda örgütün jandarma içindeki yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 8 astsubayı gözaltına aldı.

        Jandarmadaki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevkedildi. (AA)

        İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İzmir Katip Çelebi Üniversitesine (İKÇÜ) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 3'ü tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, 9 Şubat'ta düzenlediği operasyonda gözaltına alınan İKÇÜ'de görevli 8 akademisyenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, aralarında İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.A.M'nin de bulunduğu 5 akademisyen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BURSA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "BURSA İMAMI" ESKİŞEHİR'DE OTELDE YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan, örgütün "Bursa imam"larından Orhan A. Eskişehir'de yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgüt yapılanmasında "Bursa imam"ları arasında bulunduğu ileri sürülen ve hakkında yakalama kararı bulunan "Safa" kod adlı Orhan A'nın Eskişehir'de bir otelde saklandığı bilgisine ulaştı.

        Otele operasyon düzenleyen ekipler, tanınmamak için sakal bırakan Orhan A'yı gözaltına aldı.

        Bursa'ya getirilen Orhan A'nın, merkez Osmangazi ilçesindeki iş adamlarından sorumlu olduğu ve düzenlediği mütevelli heyeti toplantılarında "himmet" topladığı belirtildi.

        Bu arada, şüphelinin ağabeyi Erhan Akif A'nın da kapatılan Bank Asya'nın Bursa'daki sorumlularından olduğu ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandığı öğrenildi. (AA)

        DENİZLİ'DE FETÖ'NÜN SÖZDE "ABLA"SI 12 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Denizli merkezli 6 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan eş zamanlı operasyonda, örgütte 'abla' olarak görev yaptığı öne sürülen 12 kadın gözaltına aldı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütte abla olarak görev yaptığı belirlenen kişilere yönelik bu sabah Denizli merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Denizli merkezli Muğla, İzmir, Ankara, Bursa ve İstanbul'un da bulunduğu 6 ilde, 23 kadın hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonda şüphelilerden 12'si gözaltına alındı.

        Hakkında gözaltı kararı verilen kadınların örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandıkları ve kapatılan derneklere üye oldukları belirlendi. Evlerinde yapılan aramalarda ise örgüte ait delilerin bulunduğu belirtildi. Şüpheli 11 kadının ise arandığı kaydedildi. (DHA)

        ISPARTA'DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Isparta merkezli 16 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında Isparta'daki Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürü Hüseyin Ergin'in de bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı.

        Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Isparta merkezli 16 ilde operasyon başlatıldı. Geçen hafta perşembe Isparta, Adana, Denizli, Burdur, Gaziantep, Antalya, Kütahya, Amasya ve İzmir'de eş zamanlı baskınlarda, aralarında 2 Ocak'ta açığa alınan Isparta İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin'in de bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı. Diğer 7 ilde ise 33 şüphelinin yakalanması için çalışmanın sürdüğü belirtildi.

        Şüphelilerin FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı, Bank Asya'daki hesaplarından 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra 22 milyon 443 bin TL, 1 milyon 154 bin dolar, 11 bin Euro ile 22 kilo altın hareketi tespit edildiği belirtildi.

        Gözaltına alınan 22 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Aralarında Hüseyin Ergin'in de bulunduğu 9 şüpheli tutuklanırken, 7'si adli kontrollü olmak üzere 13 şüpheli ise serbest bırakıldı. (DHA)

        ANKARA'DA ESKİ MERKEZ BANKASI ÇALIŞANI 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Merkez Bankası çalışanı 12 kişi tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 28 eski Merkez Bankası çalışanı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 15'i ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Hakimlikçe sorgulanan şüphelilerden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 12'si tutuklandı.

        Zanlıların, KHK ile meslekten ihraç edildikleri belirtildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde 10 Şubat 2017'de eski Merkez Bankası çalışanı 36 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerden 28'ini gözaltına almıştı. (AA)

        KARABÜK'TE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 1 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Karabük merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen emniyet mensubu tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Karabük, Ankara, Kastamonu ve Bartın'da düzenlenen operasyonun ardından adliyeye sevk edilen komiser E.Ç'nin savcılık sorgusu tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, gözaltına alınan 11 şüpheliden 8'i tutuklanmış oldu.

        Daha önce görevlerinden uzaklaştırılanların da aralarında yer aldığı, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen 3. sınıf emniyet müdürleri B.T. ve İ.G, 4. sınıf emniyet müdürleri Ü.E, M.A, M.S. ve İ.Ö, komiserler Z.B. ve E.Ç, polis memurları S.U, M.H ve E.P, 7 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

        10 Şubatta adliyeye sevk edilen B.T, İ.G, Ü.E, M.A, M.S, İ.Ö. ve Z.B. tutuklanmış, polis memurları ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti. (AA)

        KIRŞEHİR'DE AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ 5 ÖĞRETİM ELEMANI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, gözaltına alınan Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) görevli 5 öğretim elemanı tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce açığa alınan öğretim elemanlarının yakalanması için çalışma başlattı.

        Sabah saatlerinde zanlıların evlerine operasyon düzenleyen ekipler, öğretim elemanları E.B, M.S, M.T, L.Y. ve Y.Yyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüphelilerin evlerinde arama yapıldı.

        AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        ESKİ KARABÜK VALİ YARDIMCISI YUNUS KALAYCI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında kamu görevinden ihraç edilen eski Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Kalaycı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren Kalaycı, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Kalaycının cep telefonunda FETÖnün şifreli haberleşme programı ByLock bulunduğu öğrenildi.

        İçişleri Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen ve aralarında Kalaycının da olduğu 20 mülki idare amiri açığa alınmıştı.

        Kalaycı, İçişleri Bakanlığının 1 Aralık 2016 tarihli kaymakam ve vali yardımcıları kararnamesi ile Aksaray Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanmıştı. (AA)

        ÇORUM'DA 7'Sİ ASKER 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Çorum'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığında askerlik görevini yapan D.Y, K.A, F.A, Ş.D, Y.Ç, S.Ş, S.Y. ile esnaf N.K'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü. (AA)

        BAYBURT'TA 1 TEĞMEN VE 1 EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı çıkarılan teğmen ile emniyet müdürü gözaltına alındı.

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Bayburt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, İzmir ve Ankara'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        FETÖ'nün mahrem yapılanmalarından asker-emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 2016 yılında teğmen rütbesiyle görev yaptığı Bayburt'ta örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve kamu görevinden ihraç edilen A.Y. İzmir'deki babasının evinde, Bayburt Emniyet Müdürlüğünde 4. sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan ve kamu görevinden atılan ancak firari durumda olan A.Z.A. ise Ankara'da saklandığı adreste güvenlik güçleri ekiplerince yakalandı.

        Ekiplerce Bayburt'a getirilen şüphelilerden A.Z.A. tutuklanırken, A.Y'nin işlemleri ise devam ediyor. (AA)

        MALATYA DARENDE KAYMAKAMI VE EŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'nın Darende Kaymakamı Ali T. Bylock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle, öğretmen eşi de Malatya'da sürdürülen soruşturmada gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında Darende Kaymakamı Ali T. ByLock kullandığı gerekçesiyle, öğretmen olan eşi ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Kaymakam Ali T., Haziran 2015'de Mazgirt'ten Darende'ye atanmıştı. (Ferdi DURDU / MALATYA)

        MALATYA'DA 1 FİRARİ ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle Darende Kaymakamı Ali Türk ile öğretmen eşi ve bir iş adamı gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Darende Kaymakamı Türk hakkında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle gözaltı kararı verildi.

        Kaymakam Türk, evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Eşi ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

        Yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında ayrıca Malatya'da bir iş adamı da gözaltına alındı.

        Öte yandan, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca firari olarak aranan FETÖ/PDY'ye ait özel okullarda görev yaptığı belirlenen bir öğretmen de Arguvan ilçesinde yakalandı. (AA)

        DÜZCE'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve ByLock kullandıkları tespit edilen 3 kişi tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen 3 kişinin ikamet ve iş yerlerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda bazı belge, doküman ve bilgisayarlara el konuldu.

        FETÖnün kriptolu haberleşme sistemi "ByLock"u kullandıkları tespit edilen zanlılar, savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutukladı. (AA)

        MUĞLA ORTACA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "İMAMI" 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Müftülük çalışanı 2 kadın serbest bırakılırken, 6 kişi adliyeye sevk edildi.

        Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ortaca Müftülüğü'nde cami imamı ve müezzin olarak çalışan 8 kişi gözaltına alındı. Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerinin 14 Şubat Salı günü yaptıkları eş zamanlı operasyonda zanlıların evinde çok sayıda belge, dijital doküman ve bilgisayarlara el konuldu. Savcılık tarafından sorgulamaları yapılan şüphelilerden 2 kadın H.B. (38) ve S.Y. (40) serbest bırakılırken B.Ç. (52), M.S. (53), M.R.Ö. (58), B.G. (48), M.A. (38) ve A.Y.(32) sağlık kontrolünden geçirildikten sonra bugün sabah saatlerinde Ortaca Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ OPEASYONLARDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen 16 kişiyi tespit etti.

        Kırklareli, Sakarya, İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kocaeli ve Denizli'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında kamu görevinden ihraç edilen emniyet personeli ile üniversite öğrencisinin de bulunduğu D.C, M.A, E.Y, A.B, H.T, A.F, A.C, S.Ç. C.C, M.Ş. ile A.A. yakalandı.

        Şüpheliler, Kırklareli Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.(AA)

        TUNCELİ'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tunceli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde "ByLock" kullandığı tespit edilen bir kişi tutuklandı.

        Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen ve hezimete uğratılan darbe girişimi sonrasında, devlet içerisindeki illegal paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, ilimizde BYLOCK isimli programı askerlere yüklediği tespit edilen bir şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmalar, azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE BYLOCK KULLANAN 17 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de aralarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazayla ilgili manipülasyon yaptığı öne sürülen dönemin Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç'in de bulunduğu 17 polis, FETÖ/PDY üyelerinin kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları suçlamasıyla adliyeye getirildi.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından FETÖ/PYD örgütünün kriptolu programı ByLock'u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan 17 polis, ifadelerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Aralarında 25 Mart 2009 tarihinde, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamanı yitirdiği helikopter kazasını verdiği yanlış bilgi ile manipüle ettiği öne sürülen dönemin Kayseri Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç'in de bulunduğu şüphelilerden bazıları kendilerini görüntüleyen gazetecilere "İyi çek" dedi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü ardından adliyeye gönderildi. (DHA)

        ADIYAMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 AKADEMİSTEN TUTUKLANDI

        Adıyaman merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 23 akademisyenden 7si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, Adıyaman, Elazığ, Batman, Antalya, Ankara, Kayseri, Şanlıurfa ve Gaziantepte eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 20 şüphelilerden 7si tutuklandı, 13 kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakıldı. Diğer zanlıların ifadeleri sürüyor.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada, 6 Şubat 2017 tarihinde 23 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        TÜBİTAK ÇALIŞANI 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Fethulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında TÜBİTAK çalışanlarına yönelik operasyon düzenledi. Aralarında mühendislerin de olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) çalışanlarına yönelik operasyon gerçekleştirdi. Örgütle bağlantısı olduğu ve ByLock kullandıkları iddiasıyla 24 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. 14 kişi İstanbul'da, 8 kişi Kocaeli'de, 2 kişi ise Ankara'da evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında mühendislerin de olduğu öğrenildi.

        24 kişi Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, Gebze'de TÜBİTAK'ta bulunan odalarında da arama yapılacağı öğrenildi. Soruşturma devam ediyor. (DHA)

        NEVŞEHİR'DE 2 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 öğretmen tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılan öğretmenler Y.Z.Ö. ve B.Ş. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadale ekiplerince gözaltına alındı. İfadelerine başvurulan 2 ögretmen, terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Öğretmenler tutuklanarak, cezaevine konuldu. (DHA)

        BURSA'DA GÖZALTINA ALINAN 13 AVUKATTAN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 avukattan 7si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 9 Şubatta düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 7si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 6sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyonda adreslerinde bulunamayan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Bursa Barosuna kayıtlı 19 avukat hakkında "örgüte üye olmak" ve "6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet" suçlarından yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Zanlıların terör örgütünün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı oldukları, bazılarının örgüt elebaşının talimatlarına uyarak Bank Asyaya para yatırdıkları, FETÖ/PDYnin üst düzey yöneticileriyle görüştükleri öne sürülmüştü. (AA)

        GAZİANTEP'TE ESKİ ÖĞRETMEN 12 ŞÜPHELİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen eski öğretmen 12 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Nurdağı Cumhuriyet Başsavcılığınca "Terör örgütüne üye olma" suçuyla ilgili soruşturmada, Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında yakalama kararı çıkarılan 13 şüphelinin adreslerine operasyon düzenlendi.

        Ekipler, Nurdağı ilçesinde 10, Malatya ve Kahramanmaraş'ta birer şüpheliyi gözaltına aldı, bir şüpheli ise adresinde bulunamadı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 6'sı tutuklandı, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        DENİZLİDE 8 FETÖ "ABLASI" TUTUKLANDI

        Denizli merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 'abla'larına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli kadından 8'i mahkeme tarafından tutuklandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin çalışmalarında aktif olarak yer alan ve örgüt hiyerarşisinde 'abla' diye nitelendirilen kadın yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya illerinde, 10 Şubat'ta düzenlenen eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki sorgulama işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan ve ifadeleri alınan 10 kadından 8'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin örgütün hiyerarşik yapısında 'abla' diye tabir edilen kadın yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen 25 kadının yakalanması için 10 Şubat'ta Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 10 kadın gözaltına alınmıştı. (IHA)

        ESKİŞEHİR'DE 11'İ DOKTOR 30 SAĞLIK ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 eski sağlık çalışanı adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 10 Şubat'ta Eskişehir, Bursa, Isparta ve Giresun'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda yakalanan, eski Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri H.F. ile "örgüt ablaları" ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcılarının da aralarında bulunduğu 30 sağlık çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Geniş güvenlik önlemleri altında Adalet Sarayına getirilen 11'i doktor 30 zanlının savcılıktaki sorgularının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa