Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Batman Kozluk'ta Samanyolu köyüne hurdacıların girmesi yasak!

        Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Samanyolu köyünde ikamet eden vatandaşlar, köyde yaşanan hırsızlık olaylarından hurdacıların sorumlu olduğunu savunarak, köyün iki girişine "Köye hurdacı girmesi yasaktır" tabelası astı.

        Kozluk ilçesine bağlı 110 haneli, 850 nüfuslu Samanyolu köyünde yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları bezdirdi.

        KÖYÜN İKİ GİRİŞİNE TABELA ASILDI

        Hırsızlık olaylarının yoğunlaşması nedeniyle araştırma yapan köylüler, köye gündüz hurdacı kılığında giren şahısların keşif yaptığını ve gece gelip hayvanlarını çaldığını belirledi. Bunun üzerine toplanan ileri gelenleri, köye hurdacıların girmesinin yasaklanması kararı alındı. Kararın alınmasının ardından köyün iki girişine, "Köye hurdacı girmesi yasaktır" tabelası asıldı.

        'HURDACI' ADI ALTINA KÖYÜ GEZİP HIRSIZLIK YAPIYORLAR

        Köy muhtarı Cevdet Avcı, köylülerin çoğunun hayvancılıkla uğraştığını belirterek, "Köyde bir kaç defa hayvan hırsızlığı oldu ve bu olayı takip ettik. Köye girenler hurdacı adı altında geliyor ve köyün içini geziyor. Arabalarına 3-5 parça hurda atıyor ve hayvanların bulunduğu ahırları tespit ettikten sonra gece gelip hayvanları götürüyor. Gerçek manada hurda alımı yapanlar da, köyde lazım ve değerli olan eşyaları çocuklardan satın alıp götürüyor. O yüzden böyle bir levha asmayı uygun gördük. Köyün iki ana girişine bu tabeladan astık. Şimdi hurdacılar bizden habersiz köye giremiyor. Giriş yapmak isteyen hurdacı tanıdık olursa izin veriyoruz, tanınmıyorsa köye almıyoruz. Çoğu tabelayı gördükten sonra köyün girişinden dönüyor" dedi.

        Tabelayı hırsızlık olaylarını önlemek için astıklarını anlatan Ahmet Avcı adlı köylü ise, "Hurdacı adı altında köye girip keşif yapıyorlar, daha sonra gelip hayvanlarımızı çalıyorlar. Biz de bunun önüne geçmek için bu tabelaları astırdık. Tanımadığımız hurdacıları almıyoruz ama yine de bazıları bir yolunu bulup giriyorlar" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa