Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (15 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 15 Şubat Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ESKİŞEHİR'DE 12 SAĞLIKÇI TUTUKLANDI

        Eskişehir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12'si tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin Eskişehir, Bursa, Isparta ve Giresun'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda yakalanan ve aralarında eski Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri H.F. ile "örgüt ablaları" ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcılarının da bulunduğu 30 sağlık çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı. 11'i doktor 30 şüpheli, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 16'sı savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 14 şüpheliden 12'si tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        ŞIRNAK VALİ YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ soruşturmasında görevden uzaklaştırılan Şırnak Vali Yardımcısı Cüneyt Manisa gözaltına alındı.

        Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Vali Yardımcısı Cüneyt Manisa, Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. ByLock kullandığı öne sürülen şüpheli Manisa, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Manisa'nın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (Melih YİĞİT / ŞIRNAK)

        YOZGAT'TA 7 ESKİ POLİS BYLOCK'TAN TUTUKLANDI

        Yozgatta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 10 eski polisten 7si tutuklandı.

        Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen üç 4. sınıf emniyet müdürü, 2 komiser yardımcısı ve 5 polis memurunu gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, 4. sınıf emniyet müdürleri F.Ç. ve A.D, komiser yardımcıları M.G. ve A.Ö. ile polis memurları Ö.Ş, S.G. ve F.K. tutuklandı.

        Zanlılardan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ö.K, polis memuru M.A ve A.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        RİZE'DE ARALARINDA ESKİ DEKANIN DA BULUNDUĞU 4 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanlarından E.A'nın da aralarında bulunduğu 4 öğretim görevlisi gözaltına alındı.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen eski dekan E.A, öğretim görevlisi A.G. ve A.G. ile araştırma görevlisi A.B. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada telefon ve bilgisayarların yedekleri alınarak, çeşitli belgelere el konuldu.

        Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

        Öte yandan soruşturma kapsamında bir şüphelinin İstanbul'daki adresinde arandığı kaydedildi. (AA)

        KİLİS'TE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kilis'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme sistemi "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle kamu kurumu ve kuruluşlarda görevli 10 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla kent genelindeki çeşitli kamu kurumu ve kuruluşlarda görevli 10 şüphelinin adreslerine operasyon düzenledi.

        Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, bazı belgelerle bilgisayarlara el konuldu.

        Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. (AA)

        AKSARAY'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aksaray merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 4ü tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDYye yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 7sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen emekli olan ve meslekten ihraç edilen emniyet mensubu, üsteğmen, bankacı ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 8 Şubatta Aksaray, Erzurum, Kırklareli, Eskişehir, Adana, Kocaeli, Manisa, Ankara, Bursa ve Şanlıurfada düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        TUNCELİ'DE 2 ASKER VE 1 POLİS TUTUKLANDI

        Tunceli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde 2 asker ve bir polis tutuklandı.

        Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen ve hezimete uğratılan darbe girişimi sonrasında, devlet içerisindeki illegal paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak, yürütülen soruşturmalar kapsamında ilimiz merkezinde gözaltında bulunan bir jandarma üsteğmen, bir jandarma astsubay ve bir polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmalar, azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi. (İHA)

        ZONGULDAK EREĞLİ'DE 1 EV HANIMI VE 1 EMLAKÇI GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması çerçevesinde biri emlakçı, biri ev hanımı olmak üzere 2 kişi gözaltına alındı.

        Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında sabah saatlerinde 3 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyon kapmasında ilçede emlakçılık yapan İ.H.K. ile ev hanımı olduğu öğrenilen İ.K. gözaltına alındı. Polis şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yaparak bilgisayar kayıtları, cep telefonları ile çok sayıda dokümana el koydu.

        Savcılığın olayla ilgili olarak başlattığı soruşturma sürüyor. (İHA)

        TEKİRDAĞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "kadın yapılanması"na yönelik operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 10 ilde düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        BURDUR'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "BURDUR İL İMAMI" OLAN KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Isparta'da gözaltına alınan "Burdur il imamı" olduğu iddia edilen şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Burdur'da yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve 2 gün önce Isparta'da gözaltına alınan A.Y'nin Burdur Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki ifade işlemleri tamamlandı.

        "Burdur il imamı" olduğu iddia edilen A.Y, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ŞANLIURFA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Şanlıurfa merkezli 9 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda eski emniyet mensubu 17 şüpheli gözaltına alındı.

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Denizli, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş ve İstanbulda FETÖ/PDY üyesi olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edilen ve daha önce görevden ihraç edilen emniyet mensubu 17 şüpheli gözaltına alındı.

        Kente getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        UŞAK'TA 15 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Uşak merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Kocaeli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 11'i kadın 15 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, "silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

        Geçen hafta, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda görevden ihraç edilen 16'sı öğretmen 17 kişi gözaltına alınış, bu şüphelilerden 2'si emniyetten serbest bırakılmıştı.

        Şüphelilerin büyük bölümünün örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları iddia edilmişti. (AA)

        ZONGULDAK'TA 3 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldakta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli 3 askeri personel gözaltına alındı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ereğli ilçesindeki Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli 3 deniz uzman çavuşu gözaltına aldı.

        Zanlıların ev ve iş yerinde yapılan aramalarda çeşitli materyallere el konulduğu öğrenildi.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        SAMSUN'DA 20 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da merkezli Çarşamba ilçesi ve Ordu'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan FETÖ'nün gizli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları ileri sürülen ve mesleklerinden daha önce ihraç edilen 20 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun merkez ilçeleri ile Çarşamba ilçesi ve Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5 gün önce eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda FETÖ'nün gizli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları ileri sürülen ve mesleklerinden daha önce ihraç edilen 20 öğretmen gözaltına alınmıştı.

        KOM Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan 20 öğretmen bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 30 ESKİ SAĞLIK ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 eski sağlık çalışanı adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 10 Şubatta Eskişehir, Bursa, Isparta ve Giresunda düzenlediği eş zamanlı operasyonda yakalanan, eski Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri H.F. ile "örgüt ablaları" ve FETÖnün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcılarının da aralarında bulunduğu 30 sağlık çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Geniş güvenlik önlemleri altında Adalet Sarayına getirilen 11i doktor 30 zanlının savcılıktaki sorgularının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        YOZGAT'TA 2 KOMİSER YARDIMCISI, 3 POLİS MEMURU VE 4. SINIF 2 EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Yozgat'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4. sınıf 2 emniyet müdürü, 2 komiser yardımcısı ve 3 polis memuru çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

        Yozgat Valiliği tarafından FETÖ/PDY operasyonu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile bağlantısı tespit edilen, şifreli haberleşme programı kullandıkları anlaşılan ve haklarında gözaltı ve yakalama kararı çıkartılan; 4. sınıf emniyet müdürü F.Ç., polis memuru Ö.Ş., 4. sınıf emniyet müdürü A.D., komiser yardımcısı M.G., komiser yardımcısı A.Ö., polis memuru S.G., ve polis memuru F.K. isimli şahıslar çıkarılmış oldukları mahkemece tutuklanarak cezaevini konulmuştur. Öte yandan, 4. sınıf emniyet müdürü Ö.K., polis memuru M.A. ve polis memuru A.A. isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. (İHA)

        ERZİNCAN'DA 20 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzincan’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında 20 kişi tutuklandı.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Erzincan Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliğinde çalıştıkları belirlenen 32 zanlı gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Erzincan Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen zanlılar, sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 20 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 12 kişi ise adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        DÜZCE MERKEZLİ OPERASYONLARDA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 19 kişiden 8i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı iddiasıyla gözaltında bulunan 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye çıkartılan şüphelilerden 8i çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı, 9u adli kontrol şartıyla olmak üzere 11 şüpheli serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında daha önce sorgusu tamamlanan 5 kişi tutuklanmıştı. Böylece, operasyon kapsamında tutuklu sayısı 13e çıktı.

        Darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmada FETÖ/PDY ile ilişiği bulunan özel okul, yurt ve dershanelerde görev yapmış 97 kişinin, örgütün şifreli mesajlaşma sistemi ByLocku kullandığı tespit edilmiş, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişilerden 35i hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

        Düzce merkezli Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük, İstanbul, Ankara, Şırnak, Bursa, Tekirdağ, Zonguldak, Malatya, Samsun ve Adanada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 24 şüpheli yakalanmıştı.

        Hakkında yakalama kararı bulunan 11 kişi için ise çalışmalar sürüyor. (AA)

        ZONGULDAK'TA 1'İ KADIN 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında biri kadın 2 şüpheli gözaltına alındı.

        Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

        Ekipler, yaptıkları çalışmada ilçede emlakçılık yapan İ.H.D. ile ev kadını İ.Kyi gözaltına aldı.

        Zanlıların ev ve iş yerinde yapılan aramalarda cep telefonu, bilgisayar ile çeşitli materyallere el konulduğu öğrenildi.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        BALIKESİR'DE 7 AVUKAT VE 1 ESNAF GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesirde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 avukat ile onlardan sorumlu olduğu iddia edilen esnaf gözaltına alındı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde bazı avukatlara yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda, Balıkesir Barosuna bağlı 7 avukat ile onlardan sorumlu olduğu öne sürülen bir esnaf yakalandı.

        Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edildi.

        Soruşturmayla ilgili 3 avukatın da arandığı öğrenildi. (AA)

        MUĞLA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "JANDARMA ABİSİ" OLAN 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün "jandarma abileri" oldukları iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesindeki görevlerinden ihraç edilen eski denetmenler K.T.K. ve U.H. hakkında gözaltı kararı verildi.

        Şüpheliler, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        Örgütün "jandarma abileri" oldukları iddia edilen şüpheliler emniyete götürüldü.

        K.T.K. ve U.H'nin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıklarının belirlendiği öğrenildi. (AA)

        BURSA'DA 13 AVUKAT ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 13 avukat adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa Barosu'na kayıtlı 19 avukata yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon düzenledi. Terör örgütüne üye olmak ve 6 bin 415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi dair kanuna muhalefet etmek suçlarından şüphelilerin evlerinde ve avukatlık bürolarında arama yapıldı. Operasyon kapsamında H.S., B.B., Ç.A., R.Y., E.K., H.B.İ., M.Y., A.H., E.Ç., N.A. ve Y.Ş. gözaltına alında. Şüphelilerin 9'unun bylock kullandığı, Bank Asya'yı kurtarmak için para yatırdıkları ve örgütün üst düzey kişileri ile görüşme yaptıkları tespit edildi. Avukatlar İl Emniyet Müdürlüğü'deki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE 13 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt üyelerinin haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan 15 akademisyenden 13'ü tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca (Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu) FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 'ByLock' kullandıkları tespit edilen akademisyenler; Mehmet Nezir İ., Osman K., Ensar A., Özhan C., Mahmut G., Bekir Ö., İbrahim Halil T., Abdülsamet A., Hayati D., Duran A., Vahit B., Tuğba G. ve Ayşe S. tutuklandı. Adem E. ile Sibel A. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (DHA)

        ADANA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 27 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Adana merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında 3 emniyet müdürünün de bulunduğu 27 polis gözaltına alındı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) ekipleri, FETÖ/PDY'nin polis ayağına yönelik Adana, Ankara, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ ve Kayseri'de eş zamanlı olarak şafak vakti operasyon başlattı. Operasyonda, 3 emniyet müdürü başta olmak üzere toplam 27 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan polisler, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

        Gözaltına alınan polisler arasında, FETÖ'nün iletişim ağı olan 'Bylock' kullananların olduğu belirtildi. (İHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa