Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dilge Şen'in ölümüne neden olan taksici yargılanıyor

        Çarptığı kimyager Dilge Şen'in ölümü, Cevahir Gencoğlu'nun da yaralanmasına neden olduğu iddia edilen taksi şoförü Mesut Yılmaz'ın, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

        Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mesut Yılmaz, kazada yaralanan Cevahir Gencoğlu ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada ölen Dilge Şen'in aile yakınları da hazır bulundu.

        Sanık Yılmaz savunmasında, olay günü aldığı bir yolcuyu bıraktığını, havanın karlı ve yağmurlu ve görüş mesafesinin çok kötü olduğunu belirterek, "Kartal istikametine doğru orta şeritte seyir halindeydim. Aracım seyir halindeyken maktulün koşarak karşıya geçmek istemesi üzerine 2-3 metre kala farkına varabildim, görüş mesafesi çok düşüktü, aydınlatma lambaları yanmıyordu. Yayalardan birini kurtardım, diğerine sağ köşeden çarptım, kurtarmak isterken ölen şahsı kurtaramadım diye konuştum." dedi.

        PANİK ATAK HASTALIĞI NEDENİYLE KARAKOLA GİTMEMİŞ

        Ortalama 75-80 km hızla gittiğini tahmin ettiğini, kazadan sonra yoluna Cevizli Karakolu'na gitmek için devam ettiğini söyleyen sanık Yılmaz, "20 yıldır panik hastalığım var, kapalı yerde kalmaktan korkuyorum, bu hastalığım tetiklediği için karakola gitmekten vazgeçtim. Evime gittim, ben evde yakalanmadım, 5 gün sonra havalimanına giderek polislere teslim oldum." diye konuştu.

        Kazada yaralanan müşteki Cevahir Gençoğlu ise araçlarını park ettikten sonra Dilge ile beraber sahil tarafına geçtiklerini, tam kaldırıma adım atacakları sırada kazanın gerçekleştiğini, aracın kendisine de çarptığını ve çarpmanın etkisiyle sahil tarafında bulunan ağaçlık alana uçtuğunu söyledi. Olaydan önce fren veya korna sesi duymadığını belirten Gençoğlu, sanığın kırmızı ışığa yakalanmamak için hızlı geldiğini tahmin ettiğini belirtti.

        Hayatını kaybeden Dilge Şen'in babası Durak Şen ise görüntüleri izlediğini, sanığın geliş hızının 120-130 km olduğunu belirterek, "Sanık çok hızlı gelerek en sağdan kızıma çarpıyor. Normal anlattığı şekilde bir kaza olsa ben şikayetçi bile olmazdım, sonuçta kaza olabilir derdim. Ancak canice kaldırımın kenarında olan kızıma çarpıyor. Sanıktan şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

        "BEN ÇARPMADIM KALDIRIMA ATLADI"

        Duruşmada tekrar söz alan sanık Yılmaz, kazada yaralandığı iddia edilen Cevahir Gençoğlu'na kendisinin çarpmadığını savunarak, "Müşteki Gençoğlu Dilge Şen'den 1,5 metre önündeydi, elbiseleri de koyu renkliydi. Ben aracımla çarpmadım, o herhalde kendisini kaldırıma attı." dedi.

        Bunun üzerine söz alan müşteki Gençoğlu ise sanığın kendisine çarptığını, ancak kendisinin şans eseri ölmediğini ve yolun bomboş olduğunu söyledi.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yılmaz'ın bu halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Kartal'da kimyager Dilge Şen'in (29) ölümü ve Cevahir Gencoğlu'nun yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından kaçan taksi şoförünün yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

        Kazadan sonra çevredeki taksi duraklarına gitmeyen taksiler ve bölgedeki tamircileri araştıran polis ekipleri, Mesut Yılmaz'ın kullandığı sağ farı hasarlı taksinin bir tamirhanede olduğunu tespit etmişti.

        Bir süredir bağlı olduğu taksi durağına da gitmediği anlaşılan Yılmaz, kaldığı belirlenen adrese yapılan operasyonla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mesut Yılmaz'ın "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa