Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Batman'da terör propagandası içeren 23 mezar taşına yıkım kararı verildi

        Batman'da merkez İkiztepe Köyü Mezarlığında bulunan 23 mezar taşının, PKK propagandası içeren yazılar bulunduğu gerekçesiyle yıkımına karar verildi. Kaldırılması karar verilen mezar taşlarının büyük kısmının PKK ve YPG'lilere ait mezarlarda olduğu, birinin ise Ankara Gar saldırısında yaşamını yitiren 'Barış annesi' Meryem Bulut'un mezarı olduğu belirtildi.

        Devriye gezen polis ekipleri İkiztepe Köyü Mezarlığı'nda bazı mezar taşlarındaki yazılar ile PKK propagandası yapıldığını tespit etti. Polisin durumu Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmesi üzerine tutanak tutularak, 23 mezar taşının sökülmesi için Batman Belediyesi'ne yazı ile bilgi verildi.

        Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yazı göndererek, mezar taşlarının sökülmesini istedi. Yazıda, "Yapılan kontrollerde müdürlüğünüz yönetiminde bulunan mezarlıklarda suç teşkil edecek şekilde dizayn edilmiş 30.12.2016 tarih ve 2645 sayılı yazımızla bu mezarların kaldırılması istenmiştir. Ancak konusu suç teşkil eden ve bölücü terör örgütünü övücü ifadelere yer verilen mezar taşlarının hala kaldırılmadığı görüldüğünden, söz konusu mezar taşlarının kaldırılarak, en geç 15.02.2017'ye kadar örf ve adetlerimize uygun ve geleneksel mezar taşlarının yerleştirilmesini, aksi takdirde sorumlu personel hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususunda bilgi ve gereğini rica ederim" denildi.

        Bulut KUTLU / BATMAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa