Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mecidiyeköy'deki asansör faciasında savcı mütalaasını açıkladı

        İstanbul Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına yapılan inşaatın 32'inci katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin 25 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı 9 sanığın "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapsini talep ederken 16 sanığın ise beraatini istedi.

        KUSURLU OLDUKLARINI BELİRTTİ

        Kazaya neden olan insan ve yük asansörünün bakım ve tamir işlerinin zamanında ve uygun yapılmamasından GEDA MAJÖR firmasının sorumlu olduğunu belirten savcı, firma çalışanları olan sanıklar Önder Türksoy, Ümit Savul, Turgay Dalgıç, Adem Akyıldız ile asansör arızası yaşanmasına rağmen asansörlerin çalışmasını durdurmayan ve işin devam etmesine müsaade eden Torunlar GYO çalışanları olan Murat Aytimur, Bünyamin Keskin, Emre Öz ile iş Sağlık ve Güvenlikk Firması olan NCA firması çalışanları Ahmet Sait Demir, Mert Çanakçı'nın kusurlu olduklarını belirtti.

        DAHA ÖNCE DE KAZALAR OLDUĞUNU VURGULADI

        Savcı, İş kazası iç bildirim formu ile RAMAK Kala Olayları bildirim formlarının incelenmesinde sorumluların meydana gelen kazaların önceden önlenmesi konusunda ciddi çalışma içerisinde olmadıklarını belirtti. Asansörlerde sık sık arıza ve kazaların meydana geldiğini belirten Savcı, olay tarihinden önceki tarihlerde de birçok kez arıza meydana geldiğini, bu süreçte Torunlar GYO çalışanları ile GEDA MAJÖR çalışanları arasında arızalar ve bunların giderilmesi konusunda elektronik posta yazışmalarının bulunduğu, olay tarihinden öncede benzer kazaların yaşandığını kaydetti. Savcı, bu hususlar dikkate alındığında sanıkların öngördüğü neticeyi istememelerine karşın neticenin meydana geldiği, sanıkların bilinçli taksirle üzerlerine atılı suçu işlediklerini ifade etti.

        9 SANIĞA CEZA İSTENDİ

        Sanıklar Önder Türksoy, Ümit Savul, Turgay Dalkıç, Adem Akyıldız, Murat Aytimur, Banyamin Keskin, Emre Öz, Ahmet Said Demir, Mert Çanakçı'nın "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis talebiyle cezalandırılmasını istedi.

        16 SANIĞA BERAAT İSTEDİ

        Savcı, aralarında asansör firması GEDA Major'un Genel Müdürü Orhan Demirel'in de bulunduğu 16 kişinin ise yargılama sırasında alınan bilirkişi raporunda kusursuz olduklarının belirtildiğini ifade ederek mahkumiyetlerine karar vermeyi gerektirecek her türlü şüpheden uzak, kesin ve somut delil bulunmadığından beraatlerine karar verilmesini talep etti. Beraati istenen diğer sanıklar şunlar:

        "Halil Tarık Çalışkan, Bahadır Uçar, Kadir Şükrü Yılmaz, Remzi Aydın, Metin Karakoç, Hakan Çelebi, İbrahim Mert Uzun, Levent Yaşar Çelik, Onur Uludaşdemir, Ercan Tokmakçı, İsmail Hakkı Doruk, Kadir Dinç, Erkan Okur, Selçuk Erdur ve Ömer Kuş

        Duruşma, 11 Mayıs 2017 tarihine erteledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa