Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (14 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 14 Şubat Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BİNGÖL'DE 6 DOKTOR GÖZALTINA ALINDI

        Bingölde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 doktor gözaltına alındı.

        Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖnün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen 6 doktor, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda yakalandı.

        Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        BALIKESİR EDREMİT'TE ARALARINDA İŞ ADAMLARININ DA BULUNDUĞU 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon kapsamında, Edremit'te tanınmış çok sayıda iş adamının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

        Aralarında kısa dönem Ak Parti İlçe Başkanlığı yapan Ahmet A.'nın bulunduğu operasyon kapsamında Kazım E., Ali U., Mehmet E., Ercan T., Hayrettin Ç., Ayhan B., Üzeyir Ç., Haldun S., Fetullah A., Mehmet K., Kadir K., Erdem C.,İsmail Hakkı G. göz altına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin ifadlerinden sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (İHA)

        TEKİRDAĞ'DA 3 İŞ ADAMI TUTUKLANDI

        Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde FETÖ/PDY adına faaliyette bulunmak ve finans sağlamak iddiası ile gözaltına alınan 5 işadamından 3'ü tutuklandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün işadamları yapılanmasına yönelik İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri Hayrabolu İlçesi'nde düzenlediği operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 5 kişi geçen hafta gözaltına alındı. Emniyette sorguları tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 5 kişiden C.T., M.K. ve H.B. tutuklanırken, 2 kişi serbest bırakıldı. (DHA)

        GİRESUN'DA 4. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Giresun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandıkları tespit edilen aralarında bir emniyet müdürünün de bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince 'ByLock' kullandıkları tespit edilen aralarında 4. sınıf bir emniyet müdürünün de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (İHA)

        REFAHİYE KAYMAKAMI SEDAT ATEŞ TUTUKLANDI

        Erzincan'ın Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Erzincan'ın Refahiye ilçe Kaymakamı Sedat Ateş, Sulh Ceza Mahkemesince örgüt üyesi olmak suçundan tutuklandı. Ateş'in Bylock kullanıcısı olduğu belirtildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE 16 AKADEMİSYEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseride Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16 akademisyen adliyeye sevk edildi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) haklarında idari soruşturma açılan ve örgütün şifreli iletişim programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 16 akademisyenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Diğer yandan, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde örgüte üye oldukları ve finans sağladıkları, Cumhurbaşkanına hakarette bulundukları iddiasıyla gözaltı 10 şüpheli de emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ANTALYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 60 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalyanın Alanya ilçesi merkezli, 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 60 kişi gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, FETÖ/PDYnin Alanya ilçesindeki yapılanmasına yönelik bir süredir teknik ve fiziki takip yapan Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Alanya ilçesi ve 10 ildeki adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

        Operasyonda, örgüte finans desteği verdiği belirtilen, arasında Alanyadaki bir yemek firmasının yöneticileri ile örgüte ait okulda çalışan öğretmenlerin de bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

        Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ve örgüte ait kitap ele geçirildi

        Zanlılar, "FETÖ üyesi olmak ve örgüt kapsamında faaliyetlerde bulunmak" ile "Terör örgütüne finans destekte bulunmak" suçlamalarıyla ifadeleri alınmak üzere Alanya Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        KOCAELİ'DE BYLOCK KULLANAN 5 İŞÇİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına 5 işçi, adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandıkları tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından fabrikalarda işçi olarak çalıştığı öğrenilen 5 kişi bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        DÜZCE MERKEZLİ OPERASYONLARDA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden sorgusu tamamlanan 5i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 24 kişiden 5inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

        Darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ile ilişiği bulunan özel okul, yurt ve dershanelerde görev yapmış 97 kişinin, örgütün şifreli mesajlaşma sistemi ByLocku kullandığı tespit edilmiş, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişilerden 35i hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

        Düzce merkezli Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük, İstanbul, Ankara, Şırnak, Bursa, Tekirdağ, Zonguldak, Malatya, Samsun ve Adanada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 24 şüpheli yakalanmıştı.

        Hakkında yakalama kararı bulunan 11 kişi için ise çalışmalar sürüyor. (AA)

        BİLECİK'TE 3 KİŞİ YAKALANDI

        Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ile Bozüyük ve Söğüt ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 3 esnafın evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramada, bazı evrak ve bilgisayarlara el konuldu.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        KİLİS'TE 1 POLİS TUTUKLANDI

        Kilis'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki polisten biri tutuklandı.

        Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 polis, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan A.Ö. tutuklandı. Diğer zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Kiliste 11 Şubat Cumartesi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 2 polis gözaltına alınmıştı. (AA)

        KARABÜK'TE 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce görevlerinden uzaklaştırılan 7 öğretmen gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi ekipleri, daha önce görevlerinden ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme şifreli haberleşme uygulaması "Bylock"u kullandıkları tespit edilen ikisi bayan 7 kişi eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

        Ekipleri tarafından gözaltına alınan M.E., S.S.A., N.E., M.D., İ.Ö., E.B. ve M.S., Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        KAYSERİ'DE ÖZEL HASTANE ÇALIŞANI 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 kişi adliyeye gönderildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan özel bir hastanenin yönetici ve çalışanı 10 kişi sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Şüpheliler ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

        KARAMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karaman merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarılan 23 kişiden 18'i gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve 'ByLock' kullanıcısı oldukları iddia edilen, aralarında asker, öğretmen, araştırma görevlisi, doktor ve OSB müdürünün de bulunduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karaman merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlar kapsamında 18 kişi gözaltına alındı. Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Gözaltı kararı bulunan 5 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        HATAY'DA 13 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Hatay merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen 13 asker gözaltına alındı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Ankara, Manisa, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Balıkesir, Uşak ve Karaman'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen bir eski üsteğmen, bir eski teğmen, 8 eski astsubay ve 3 eski uzman çavuş gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan zanlıların FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        BALIKESİR'DE 26 ASKER TUTUKLANDI

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 6 Şubat'ta Balıkesir merkezli 12 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 asker tutuklandı.

        Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Balıkesir, Ankara, Afyonkarahisar, Bingöl, Bolu, Çanakkale, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya ve Uşak'ta 6 Şubat'ta eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda 32 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Önceki soruşturmalarda tutuklu 5 kişi ve yurt dışına kaçan 1 kişi dışındaki 26 asker yakalandı. Haklarında işlem yapılan 32 kişi arasındaki 26 asker tutuklandı, 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 1 kişi serbest kaldı. (Mahmut Acaröz / BALIKESİR)

        ELAZIĞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

        Elazığ Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında doktor, eczacı, biyolog, diş teknisyeni ve kimyagerin de bulunduğu 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinesinde Elazığ, Ankara, İstanbul, Malatya ve Burdurda düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilerden 15i gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öğrenildi.

        Zanlılar, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından işlemleri için emniyete götürüldü.

        Firari 7 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor. (AA)

        SİNOP'TA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sinop merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 2si tutuklandı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet mensubu ve askerin de bulunduğu 8 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.D.M. ile M.B. tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltında bulunan 6 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Sinop merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 28 şüpheli gözaltına alınmış, daha önce adliyeye sevk edilen 14 zanlıdan 7si tutuklanmış, 7si serbest bırakılmıştı. (AA)

        KIRIKKALE'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden biri tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin savcılıktaki işlemleri tamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.D. tutuklandı. Diğer şüpheliler B.Ş, D.S, N.G, L.T, Ö.C, Ö.Y, M.E, H.D. ve R.Ç, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ 16 İLDEKİ OPERASYONLARDA TUTUKLU SAYISI 43 OLDU

        Sivas merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen bir emniyet personelinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 43e çıktı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 4ünün daha Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K. tutuklandı, S.K, Y.E.Y. ve C.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında tutuklanan zanlı sayısı 43e yükseldi. Firari 7 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğlada başlatılan soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulunda görevliyken, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 78 şüpheli gözaltına alınmıştı.

        Daha önce işlemleri tamamlanan 42 zanlı tutuklanmış, 25 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 27 ESKİ ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 29 eski öğretmenden 27si gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen öğretmenlerden 29u hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Kahramanmaraşta 26, Osmaniyenin Kadirli ilçesinde bir kişi olmak üzere 27 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından işlemleri yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Yakalama kararı bulunan diğer 2 şüphelinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ESKİŞEHİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 20 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheliden 20si adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 8 Şubatta, Eskişehir, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Malatya ve Muğlada düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan 4ü daha önce meslekten ihraç edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 37 şüpheliden 3 albay, 2 kurmay yarbay, 3 teğmen ve 12 astsubayın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

        Gözaltına alınan diğer 17 şüpheli ise emniyetteki ifadelerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ESKİ TÜRK TELEKOM ÇALIŞANI 93 KİŞİYE FETÖ DAVASI

        FETÖ’nün Türk Telekom yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, FETÖ’nün şifreli ByLock haberleşme programını kullandığı iddia edilen 61’i tutuklu 93 şüpheli hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

        Cumhuriyet Savcısı Orhan Aydın tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca onaylanarak terör ihtisas ağır ceza mahkemesine gönderildi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        MANİSA'DA 7'Sİ JANDARMA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 7'si jandarma personeli 8 kişi, 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7'si jandarma personeli 8 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen rütbeli jandarma personellerinden E.S., İ.O., M.D., M.K., M.Ç., S.G. ve S.K. ile emekli din kültürü öğretmeni A.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Cezaevine gönderilen emekli din kültürü öğretmeni A.D.'nin örgüte ait okullarda çalıştığı ve bir dönem sözde Soma ilçe imamlığı yaptığı öğrenildi. A.D.'nin ayrıca örgüte ait yurt dışındaki okullarda da görev yaptığı öğrenildi. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 2 KADIN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 kadın tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında soruşturma başlatılan ev hanımı H.G. ve M.K. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderildi. Şüpheliler Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        SAKARYA'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 23'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan hemşire B.Ç., D.Ç., E.Y., E.Ö., N.A., Y.H. ebe C.A., S.I., öğrenci E.A., doktor E.K., M.K., U.Ü.Y., Y.S., memur M.Y., işçi Ö.Y., anestezi uzmanı U.İ., eczacı Y.Ş., öğretmen F.N.Ş., H.M., M.Ç. endüstri mühendisi S.A., serbest A.H., ev hanımı F.Ö. adli kontrol şartı ile serbest kalırken, endokrinoloji uzmanı F.G., doktor Y.S., memur C.G., astsubay M.H. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        SİVAS'TA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında düzenlenen operasyonda 3 kişi tutuklandı.

        İlçede dün sabah yapılan operasyonda aralarında kanun hükmünde kararname ile görevden uzaklaştırılan öğretmen ve sağlıkçıların bulunduğu toplam 7 kişi gözaltına alındı. Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Ş., M.Ö. ve G.A. sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken 1 kişi savcılık kararı ile 3 kişi ise adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı. (DHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa