Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (13 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 13 Şubat Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BYLOCK'ÇU 235 POLİS SİLİVRİ'DE YARGILANACAK

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığınca, ByLock kullandığı iddia edilen 66'sı tutuklu 86 polis hakkında hazırlanan ilk iddianame, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesine kabul edildi. Mahkeme, tutuklu sanıklardan 5'inin tahliyesine, diğer 61 sanığın ise tutukluluk halinin devamına, ilk duruşmanın 20 Mart'ta Silivri'deki duruşma salonunda yapılmasına karar verdi.

        114'Ü TUTUKLU 149 POLİSİN İDDİANAMESİNİ 14. AĞIR CEZA MAHKEMESİ KABUL ETTİ

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca, ByLock kullandığı iddia edilen 114'ü tutuklu 149 polis hakkında FETÖ üyeliğinden 15'er yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme heyeti, 114 sanığın tutukluluk halinin devamına, ilk duruşmanın 10 Nisan'da, Silivri'deki duruşma salonunda yapılmasını kararlaştırdı.

        POLİSİNLERİN BYLOCK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ByLock kullanan emniyet görevlilerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında emniyet müdürleri, çok sayıda amir ve başkomiserin de bulunduğu 258 polis tutuklanmış, 21 şüpheli ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itiraflarda bulunduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL)

        BALIKESİR'DE 15 İŞADAMI GÖZALTINDA

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüt üyesi oldukları öne sürülen 15 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Edremit Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda örgüte finans sağladıkları iddia edilen 15 iş adamı gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. (AA)

        GİRESUN'DA EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Giresun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandıkları tespit edilen aralarında bir emniyet müdürünün de bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince 'ByLock' kullandıkları tespit edilen aralarında bir emniyet müdürünün de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)

        TÜRK TELEKOM'UN 73 ESKİ ÇALIŞANINA BYLOCK DAVASI

        FETÖ'nün Türk Telekom yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, ByLock kullandığı iddia edilen 73 eski çalışanı hakkında, İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca terör örgütü üyeliği suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. İddianame, 24. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Orhan Aydın tarafından Türk Telekom'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanan 73 eski çalışan hakkında, FETÖ üyeliğinden 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

        İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame hakkında kabul kararı verilmesi durumunda, şüphelilerin yargılanmasına başlanacak. İddianamede, tüm şüphelilerin ‘Bylock' kullanıcısı olduğu belirtilerek, FETÖ üyeliğinden cezalandırılması talep edildi.

        30 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI BULUNUYOR

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türk Telekom'daki FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, 145 şüpheli hakkında gözaltı karar verilmişti. 75 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken, 40 şüpheli ise adli kontrol uygulanarak serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında 30 kişi hakkında ise FETÖ üyeliğinden yakalama kararı çıkarılmıştı.(Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL)

        FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN YEĞENLERİ TRABZON'DA TUTUKLANDI

        Trabzon merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltına alınan, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in 2 yeğeninin de aralarında bulunduğu 9 şüpheliden 7'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşma kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğenleri A.G. ve R.G. ile diğer şüpheliler K.G, M.A, İ.H.Ş, M.Ç, Z.T, S.D. ile İ.Ç'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Trabzon Adliyesine sevk edilen zanlılardan Gülen'in yeğenleri A.G. ve R.G. ile K.G, M.A, İ.H.Ş, M.Ç, Z.T çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. S.D. ve İ.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan zanlılar, Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

        Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir süre önce Trabzon, İstanbul, Adana, Kocaeli, Erzurum, Giresun ve Samsun'da FETÖ'ye yönelik daha önce belirlenen adreslere operasyon düzenlenmiş 16 şüpheli gözaltına alınmıştı. 7 kişinin emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.

        EDİRNE'DE EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ ALPAY ERDEM GÖZALTINA ALINDI

        Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir süre önce emekli olan Emniyet Müdürü Alpay Erdem, 'ByLock' kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir süre önce emekli olan emniyet müdürü Alpay Erdem'in, FETÖ/PDY örgütü içerisinde haberleşmeyi sağladığı öne sürülen cep telefonu uygulaması 'ByLock' kullandığını tespit etti. Gözaltına alınan Erdem'in evinde arama yapılırken, geçirildiği sağlık kontrolünün ardından ifadesi için emniyete götürüldü. Soruşturma sürüyor. (DHA)

        SAKARYA'DA FETÖ EVLERİNDE KALAN 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) evlerinde kaldığı tespit edilen ve aralarında cemaat ablalarında bulunduğu 5 şahıs adliyeye sevk edildi.

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonlar kapsamında örgüt evlerinde kaldıkları tespit edilen ve aralarında cemaat ablaları bulunan 5 şüpheli, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince ikametlerine yapılan operasyonla gözaltına alındı.

        Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Yenikent Devlet Hastanesinde alınan sağlık raporunun sonrasında adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ADANA'DA 11 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmenlerden 11'i tutuklandı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY'nin öğretmenlerine yönelik 31 Ocak günü Adana, İstanbul, İzmir, Konya, Nevşehir, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak şafak vakti operasyon düzelendi.

        Operasyonda 20 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenlerden 1'i ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 19'u bugün adliyeye sevk edildi. Savcının, ifadelerini aldıktan sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği zanlılardan 11'i tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İHA)

        AYDIN'DA 26 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında son 15 günde adliyeye sevk edilen 26 kişi tutuklandı.

        Aydın Valiliği'nden yapılan bilgilendirmede; "15 Temmuz 2016 tarihinde devletimizin ve milletimizin varlığını birliğini, halkımızın can ve mal güvenliği ile demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak ilimizde yapılan mücadele kapsamında 30 Ocak 2017 ile 13 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kamu kurumlarında görevli 6 kişi tutuklanmış, 4 kişi hala gözaltında olup, 27 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Kamu görevlilerinin dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda 20 kişi tutuklanmış, 2 kişi gözaltında olup, 153 kişinin aranmasına devam edilmektedir" denildi. (İHA)

        FETÖ ŞÜPHELİSİ ESKİ GALATASARAYLI FUTBOLCULAR HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

        FETÖ'ün "futbol yapılanması"na yönelik açılan eski Galatasaraylı futbolcular İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkında FETÖ üyeliğinden açılan davanın ilk duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında yapılacak.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından FETÖ'nün, "futbol yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, İsmail Demiriz tutuklanmış, Uğur Tütüneker adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Arif Erdem ise yakalanamadığı için hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

        Savcı Baygın tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, Demiriz, Tütüneker ve Erdem hakkında, FETÖ üyeliği suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

        İddianamede, örgütün şifreli yazışma programı ByLock kullanıcısı olan Arif Erdem'in cep telefonundan Gülen'e ait telefon numarasıyla 289 kez görüştüğü, HTS kayıtlarına göre, mesaj ve konuşma yoluyla sürekli FETÖ lideriyle irtibat halinde olduğu vurgulandı.

        Sanık İsmail Demiriz'in, Galatasaray'da oynarken örgüte ilk giren isimlerden olduğu anlatılan iddianamede, şüpheliye yönelik soruşturma kapsamında yapılan aramalarda, 1 dolar, örgüt elebaşıyla çekilmiş fotoğraflar ve Gülen'in baş harfleri yazılı gömleğin ele geçirildiği belirtildi. İddianamede, şüpheli Uğur Tütüneker'in örgüt temsilcileriyle hareket ettiği, örgütün desteğini aldığı ve örgüte maddi yardımda bulunduğu öne sürüldü.

        Öte yandan, şüpheli Hakan Şükür hakkında daha önce aynı konuyla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü, bu nedenle Şükür hakkındaki dosyanın ayrılarak yetkisizlik kararıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        İZMİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 11'İ RÜTBELİ JANDARMA OLMAK ÜZERE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11'i rütbeli jandarma personeli 12 kişi gözaltına alındı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kent merkezi ve Ankara, İstanbul, Samsun, Balıkesir, Çanakkale, Malatya ve Aksaray'da örgütün jandarma içindeki yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyonda biri sivil 11'i rütbeli jandarma personeli 12 şüpheli yakalandı.

        Gözaltına alınan zanlılardan sivil kişinin, örgüt hiyerarşisinde "abi" olarak anılan sözde bölge sorumlusu düzeyinde olduğu iddia edildi. (AA)

        SİNOP MERKEZLİ OPERASYONLARDA 8 KİŞİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sinop merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 zanlı daha adliyeye sevk edildi.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, içlerinde eski emniyet mensubu, eski asker ve sivillerin de bulunduğu 8 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Gözaltında bulunan 6 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Sinop merkezli FETÖ/PDY soruşturmasında 28 şüpheli gözaltına alınmış, daha önce adliyeye sevk edilen 14 zanlıdan 7'si tutuklanmış, 7'si ise serbest bırakılmıştı. (AA)

        ŞANLIURFA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 39 POLİS VE 11 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Şanlıurfa merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 50 şüpheli gözaltına alındı.

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa, Osmaniye, İstanbul, Sakarya, Gaziantep, Mersin ve Kahramanmaraş'ta bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 39 polis memur ile 11 asker, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına aldı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 7 JANDARMA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir'de İl Jandarma Komutanlığı personeli olan ve FETÖ/PDY ile ilişkili oldukları değerlendirilen 7 asker adliyeye sevk edildi.

        Eskişehir'de FETÖ/PDY ile ilişkili oldukları değerlendirilen İl Jandarma Komutanlığı personellerine karşı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Eylem ve faaliyetlerin deşifre edilerek önlenmesi ve suç ile suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla düzenlenen operasyonda ilk etapta 2 astsubay, 1 üsteğmen, 1 uzman çavuş, 1 yüzbaşı olmak üzere 5 asker yakalanarak gözaltına alındı. Daha sonra yürütülen çalışmada 2 rütbeli asker daha yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SAKARYA'DA 19 SAĞLIK ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da FETÖ mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 19 sağlık çalışanı adliyeye sevk edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Bylock kullanan, örgüt ile irtibatları tespit edilen, meslekten ihraç edilen ve hala görevde bulunan Doktor. E.K., Y.S., Diş Doktoru M.K., F.G., Hemşire D.Ç., E.Y., B.Ç., Y.H., E.Ö., N.A., Anestezi Uzmanı U.İ., Ebe C.A., S.I. Sağlık Memuru S.Ö., C.G., M.Y. Öğrenci E.A., Ev hanımı N.A. İşçi Ö.Y., isimli şahıslar Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince ikametlerine yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan 19 şüpheli alınan sağlık raporunun sonrasında adliyeye sevk edildi. (İHA)

        KÜTAHYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 8'İ KADIN 14 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Kütahya merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, daha önce meslekten ihraç edilen 8'i kadın 14 öğretmen gözaltına alındı.

        Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Kütahya, Manisa ve Ordu'da belirlenen 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, evlerde arama yapılırken, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen ve daha önce meslekten ihraç edilen 8'i kadın 14 öğretmen gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 8 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Kütahya Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (AA)

        KIRIKKALE'DE 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10 şüpheli gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı belirlenen B.Ş, D.S, N.G, L.T, Ö.C, Ö.Y, M.E, H.D, İ.D. ve R.Ç, gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ADANA'DA 14 ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, bir süre önce gözaltına alınan örgütün kapatılan özel eğitim kurumlarında görevli 14 öğretmenin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden "Bylock" kullandığı tespit edilen ve etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini belirten H.Z. ifadesinde, FETÖye bağlı kapatılan bir dershanede aylık 800 liraya çalıştığını anlattı.

        H.Z, hiçbir zaman anlaştığı maaşı alamadığını belirterek, "Parayı muhasebeci çekiyordu ve daha sonra bana veriyordu. Aylık ortalama 200-300 lira ödeme yapıldı. Muhasebeciye maaşımın geri kalanını sorduğumda Diğer aylar ödeşiriz cevabını aldım." ifadesini kullandı.

        Bekar olması nedeniyle cemaatçi biriyle evlendirilmek istediğini öne süren şüpheli, "Bunu kabul etmeyerek işten ayrılmak istediğimi söyledim. Dershane yönetimine de maaşımın geri kalanını istediğimi bildirdim. Maaşımın kesilen bölümüyle, Zaman gazetesi aboneliği ve kurban bağışı yapıldığını öğrendim. Bu nedenle bir de borç çıkarıldı. Dershanede öğretmenlik yaptığım sürede, bağış toplamamı ve Zaman gazetesine ayda 3 abone bulmam için de baskı yapıldı." ifadelerini kullandı. (AA)

        SİVAS SUŞEHRİ'NDE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sivas'ın Suşehri İlçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, eğitimci ve sağlıkçı 5 kişi gözaltına alındı.

        Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde FETÖ/PDY üyesi oldukları iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, öğretmen ve sağlık personeli olan M.Ş., G.Ş., M.Ö., F.Ö. ve B.K. gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı. (DHA)

        BARTIN'DA 14 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten uzaklaştırılan 10 imamın da aralarında yer aldığı 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye getirildi.

        Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Şubat’ta düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla aralarında meslekten ihraç edilen 10 imamın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        BOLU'DA 1 TEĞMEN VE 1 FETÖ "ABLA"SI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan teğmen ve bir "abla" adliyeye sevk edildi.Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla örgüte ait bir şirkette işçi olarak çalışan ve "abla" konumunda olan H.T. Karabük'te gözaltına alınarak Bolu'ya getirildi.Öte yandan İstanbul Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir birlikte teğmen olarak görev yapan E.Ç. İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra Bolu'ya getirildi.Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        KOCAELİ'DE 10 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütle bağlantısı olduğu belirlenen meslekten ihraç edilmiş ve açığa alınmış 10 öğretmeni gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 4'ü kadın 10 öğretmen adliyeye sevk edildi. (DHA)

        FETÖ'CÜ İKİ AİLE YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

        Edirne'nin Meriç İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen öğretmen Burak Kütküt, araştırma görevlisi eşi Vahide Kütküt ile iç denetçi Ahmet Talha Çalgan ve doktor eşi Türkan Çalgan, Meriç nehri üzerinden yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçmaya çalışırken, jandarma ekiplerince yakalandı. Yanlarındaki çocuklarıyla sağlık kontrolünden geçirilen 4 şüphelinin de 'ByLock' kullandığı ve ikisi hakkında da yakalama kararı olduğu ortaya çıktı.

        Edirne'nin Meriç İlçesi'nde devriye gezen jandarma ekipleri, Meriç nehri kıyısında şüpheli bir grup gördü. Yanlarında çocukları da bulunan 4 şüphelinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda görevli öğretmen Burak Kütküt, Ankara Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde araştırma görevlisi olan eşi Vahide Kütküt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda iç denetmen olan Ahmet Talha Çalgan ve Çankaya Çukurcu Aile Sağlık Merkezi'nde doktor olan eşi Türkan Çalgan olduğu ve FETÖ soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edildikleri tespit edildi. (DHA)

        VAN MERKEZLİ 11 İLDEKİ OPERASYONLARDA 8 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Van merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 polis gözaltına alındı.

        Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Van, İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Denzli, Bursa, Antalya, Manisa ve Konyada örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen polislere yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 29 polisten 8i Vanda gözaltına alındı.

        Diğer kentlerdeki şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        STRAZBURG EĞİTİM ATEŞİ SEFA BARDAKÇI HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Strazburg eğitim ateşi Sefa Bardakçı hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı iken 14 Ekim 2016 tarihinde Strazburg Eğitim Ateşi olarak atanan Doç. Dr. Sefa Bardakçı için, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi. (İHA)

        ADIYAMAN BESNİ'DE 4 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde, polis tarafından düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda meslekten ihraç edilen 4 öğretmen gözaltına alındı.

        Besni'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen İ.B., Ü.A., M.S. ve H.A.D. isimli öğretmenler, örgütün gizli haberleşme programlarından 'Kakao Talk' kullandıkları saptanınca gözaltına alındı. Sorgulanmalarına başlanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. (DHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa