Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? 2017 AÖF kayıt yenileme!

        AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün itibariyle başladı. AÖF Bahar Dönemi için kayıt yenileyecek öğrenciler, internet üzerinden kayıt yenileyebilecek. Peki AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

        AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

        AÖF Bahar Dönemi için kayıt yenileyecek olan öğrenciler, AÖF'ün örgün öğrenci sistemi üzerinden e-posta adresi veya T.C. Kimlik Numarası ile şifreleriyle beraber sisteme giriş yaparak kayıt yenileyebilecekler.

        Öğrencilerden kayıt yenileme esnasında başvuru belgesi, fotoğraflı ve imzalı form, öğrenci bilgi formu, askerlik durum belgesi ve öğrenim belgesi öğrencilerden istenecek.

        AÖF KAYIT YENİLEME SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

        AÖF kayıt yenileme için son başvuru tarihi 24 Şubat 2017 olarak belirlendi. Ayrıca mazeretli öğrenciler için kayıt yenileme günü yine 24 Şubat 2017 olarak açıklandı.

        AÖF'TE AÇIK UÇLU SORU DÖNEMİ

        Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nde devrim niteliğinde bir uygulamaya geçildi.

        18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle açıköğretim sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretimsistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu sorular da kullanılmaya başlanacağını söyledi. Rektör Gündoğan, "Açıköğretim Fakültesi'nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır" dedi.

        "Öğrencilerden beklenen kitapta yer alan cevabı yapılandırmalarıdır"

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa