Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ankara'nın 100 metro girişine x-ray cihazı

        ANKARA’da kanlı terör eylemlerinin önüne geçilmesi ve halkın huzurunun sağlanması amacıyla alınan güvenlik önlemlerine yenileri eklendi.

        DEAŞ ve PKK terör örgütlerinin hedefindeki kentlerin başında gelen başkent Ankara’nın en kritik noktaları 24 saat sıkı kontrol altında.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü, güvenlik tedbirlerinde farklı strateji ve önlemler almaya başladı. Jandarma ile koordineli çalışan emniyet, her gün Ankara’nın 5 ana girişinde 24 saat sıkı güvenlik denetimi yapıyor.

        Kentin 110 kritik noktasında aynı anda hayata geçirilen uygulamalarda, “görünür güvenlik kontrolü” sistemine geçildi. Buna göre, sahada görev yapan resmi giyimli polis sayısı artırıldı. Çalışmaların terör eylemlerine yönelik caydırıcılığı artırmada etkili olduğu bildirildi.

        AVM’LERDE ÖNLEM

        Emniyet, özellikle metro ve AVM’lerdeki güvenliğe büyük önem veriyor. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Ankara genelindeki yaklaşık 100 metro noktasının giriş kapılarına x-ray cihazları konulacak. Cihazların siparişleri verildi ve en kısa sürede kurulumları yapılacak.

        AVM’lerde ise görevini eksik yaptığı saptanan özel güvenlik görevlileri ve AVM yetkililerine yasa gereği 2 bin TL idari para cezası veriliyor

        HELİN ŞAHİN/GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa